Trápi aj vás globálne otepľovanie a iné hrozby?

girlspower
6. apr 2019

Možno sa Vám to bude zdať hlúpe, ale trápi má téma globálneho otepľovania planéty, znečistenie oceánov plastom, znečistenie ovzdušia, zamorenie pôdy , záplavy, výrub lesov a podobne. Som matka a bojím sa o svoje deti a o ich budúcnosť. Ja sama s tým neurobím nič, ako sa s tým mám vyrovnať, aby som nebola v depresii... je tu niekto s podobnými myšlienkami, trápi to ešte niekoho? Viem, neriešim tu aktuálne existenčne problemy(aj keď dokedy), dnes som čítala, že na nápravu ľudstvu ostáva ešte 12 rokov. To je nejveritelne krátka doba. Naše deti nebudú ani dospelé!

lubik87
6. apr 2019

@girlspower veľká prvá chýba je keď.si myslíš že sama s tým neurobíš nič ..pretože urobíš ....ked začneš separovať prestanes kupovať produkty s palmovým olejom, nebudeš kupovať každý mesiac nové oblečenie ktoré aj tak nepotrebuješ , začnete chodiť na bicykloch , vypestujes si doma ( aj na balkóne v črepníku) vlastnú zeleninu , nebudeš baliť do plastov , nekupis zabalené veci v plaste....už je veľa.obchodov či drogéria alebo jedlo kde si navazis do vlastného pláteného vrecká prípadne do svojej miliónkrát použiteľnej plastovej nádoby...och bože.je toho toľko veľa....my napríklad s kamarátmi čo majú rodiny súťažíme o to kto má za mesiac najmenej plastov( neznamená že ich vyhadzujeme do komunalu aby sme vyhrali) ten čo.ma najviac musí nachystať grilovačku , večeru , posedenie...., Moje deti majú kovové slamky.napr ktoré dám.do.umyvacky a použijem.tisickrat ..nepoužívame plastové taniere , .....mohla by som písať o Tom asi knihu :D a naj na Tom je to že.ked.vidia ľudia na tebe že sa to dá tak to chcú skúsiť aj oni....

prettiness
6. apr 2019

@girlspower ked si kazdy povie ze s tym sam nespravi nic tak potom tak naozaj dopadneme 😉 treba zacat od seba, presne ako pise kocka nado mnou mas tam velmi cenne rady s cim zacat 👍

girlspower
autor
6. apr 2019
girlspower
autor
6. apr 2019

Ja to predsa robím, pestujem zeleninu, chovám zvieratá... sliepky.. zajace a vyššie spomínané samozrejme. Len keď viem, ako je na tom Amerika a Ázia ...

beky1813
6. apr 2019

@girlspower a ako pomozes svojim detom, ked budes v depresii?

girlspower
autor
6. apr 2019

@beky1813 práveže nijak

simonkaba
6. apr 2019

suhlasim s @lubik87 @prettiness treba zacat od seba 🙂
nie je to take tazke ale treba sa trocha vzdat pohodlnosti...
take veci ze nebrat si igelitky ani mikrotenove vrecka z obchodov snad ani nemusim pisat, to uz by malo byt jasne kazdemu rozumnemu cloveku, staci si nosit vlastne tasky... triedit odpad, nekupovat balene vody (ved nam tecie cista pitna z kohutika), recyklacia oblecenia (nekupovat zbytocne, da sa nakupit aj v second handoch, na bazaroch...) ja vzdy pretriedim skrinu a ked nahodou nieco nenosim darujem to niekomu kto vyuzije... su to drobnosti ale tolko sa toho sa toho da spravit, a nemusis sa vzdat hned vsetkeho naraz ale aspon sa snazit eliminovat odpad a casom to pojde samo a je to ovela lepsie zit s pocitom ze robim nieco pre planetu, nez si povedat ze aj tak sama nic nezmozem a podporovat konzumny zivot...
ale ludom to uz dochadza, vznikaju bezobalove obchody, viac sa zaujimame a riesime, pestujeme doma, v obchode pozerame co kupujeme... je fajn aj podporovat malych predajcov, lokalne znacky, nakupovat na trhu...

korunka1
6. apr 2019

@girlspower 🤔😲🤦‍♀️
V beznom zivote sa musis veľmi nudiť...niežeby som tuto temu neregistrovala,ani ju nepodcenujem, ale trápia mňa osobne fakt iné veci.
Rozmýšľat nad 12 rokmi zivota? Toľko optimizmu je fakt na depku 😂😁

beky1813
6. apr 2019

@girlspower no vidis to

prevenar
6. apr 2019

@girlspower hej, znie to fakt hlupo. mas pravdu. "globalne oteplovanie" je sposobene cyklami slnka. otepluje sa v celej slnecnej sustave. striedanie ladovych a teplych obdobi tu bolo , je a bude do konca slnecnej sustavy. tes sa ,ze sme nevychytili dobu ladovu. teplo je urcite lepsie 😉 stabilne pocasie niekdy nexistovalo a nikdy existovat nebude. v minulosti boli vykyvy pocasia DALEKO vacsie a extremnejsie . zijeme vo velmi miernych zmenach momentalne.

ak sa niecoho chces bat, tak sa boj moslimizacie Europy, boj sa zaplav ludi z afriky, pakistanu, afganistanu a pod. boj sa liberalneho fasizmu z EU , zaniku slobody slova a zaniku europskych narodov a kultury, tak ako ju poznas.

europa je jednym z najcistejsich miest na zemi ...hlavne znecistenie sposobuje cina, india , afrika , kde neexistuju ziadne pravidla , ci legislativa ..vsetko ide rovno do mora , riek, ziadna recyklacia a pod. neviem co s tym mozme my spravit. ja separujem vsetok odpad a vela ludi okolo mna.

mimochodom , ludstvu neostava 12 rokov zivota :D hahahaha ..to co pre boha citas ? :D mozno skus menit zdroje informacii ^^

abbey1
6. apr 2019

@prevenar Ona sa pýtala na niečo konkrétne a ty je podsúvaš svoje strachy a obavy. Utešovať sa tým, že Európa je jedným z najcistejsich miest sveta je neskutočne naivné. Ale chápem, že niekoho to utešiť môže. Niekoho uteší aj fakt, že je jednookym kráľom medzi slepými. Radšej nech skutočne reálne šetrí životné prostredie, akoby sa doma mala triasť strachom pred migrantmi.

kerstina
6. apr 2019

@prevenar no do riti😂 tak dobre ten text zacal a v polke wtf?

kerstina
6. apr 2019

@prevenar ahaaa uz som si pozrela profil a chapem😂 prosim Ta nevytvaraj v nikom falosnu paniku o najazdoch africanov a liberalneho fasistu, diky.

kerstina
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anitka_4
6. apr 2019

Ahoj, odporúčam ti sledovať profil @tetaandulkova a hlavne album Zero waste 😊 verím,že keď budeš fungovať podobne,tak budeš mať o čosi menší strach a budeš sa tešiť z toho,ako planéte pomahas 😉 a tiež odporúčam skupinky Zero waste a minimalizmus. Nájdeš,čo hľadáš

kerstina
6. apr 2019

@anitka_4 presne to som isla napisat. Nastuduj si #zerowaste, ale je super, ze zacinas sama od seba. A netreba sa nicoho bat🙂 este ako pisal @prevenar nejake blbosti, tak ani tych sa netreba bat. Staci citat seriozne clanky a pouzivat rozum🙂 drzim palce a dufam ze sa inspiruju viaceri

stanulienkat
6. apr 2019

@prevenar ty si kde cital,ze ostava 12 rokov zivota? Ta islamizacia ti zatemnila mozog.

kerstina
6. apr 2019

@stanulienkat kedze neveri farmokorporaciam a neockuje, tak jemu asi aj zostava len tolko 😂 staci kuk jeho profil

girlspower
autor
6. apr 2019

@prevenar klidek. Som nepovedala, že ľudstvu ostáva 12 rokov života, ale že sa za tých 12 rokov života dá ešte niečo zmeniť. Potom už budú škody nenapraviteľné.... treba citát skôr poriadne úvod a potom sa mi tu hecuj

dopolbokaodrata
6. apr 2019

@girlspower treba ísť deťom príkladom a hned to budeš vnímať inak. Ako tu baby spomínali triediť odpad, nebrať si igelitky a sáčky v obchodoch, ak máte záhradu tak kompostovat, atď atď.. A hlavne ten paradox, každého trápia dažďové pralesy Amerika Ázia a to čo sa deje doma pod nosom im je šumafu(c)k.
BTW vieš ze od 2021 začne platiť na SR protiplastovy zákon ktorý zakazuje 9 najčastejšie používaných v jednorazových plastových výrobkov ako napríklad príbor, taniere, poháre, vatové tyčinky?

prevenar
6. apr 2019

@girlspower tak to je fakt opbrovsky rozdiel , kedze za 12 rokov sa nezmeni vobec nic haha 🙂 ..tak ci onak celych "12 rokov" je blbost , ci to uz myslis, tak alebo onak.

prevenar
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
abbey1
6. apr 2019

@prevenar Nehnevaj sa, ale mňa ty skutočne neuraziš. Nečítaš pozorne príspevky, prípadne v nich vidíš, čo chceš ty a nie, čo sa v nich píše. Nikde nepíšem, ktorá krajina či kontinent je na tom lepšie. Píšem, že je naivné sa utešovať, že sú na tom niektoré kontinenty horšie. Zdravo uvažujúci človek sa s podobným faktom neuspokojí. Zjavne máš ty nevysvetliteľnú potrebu sa odbavovať na iných ľuďoch. Ale ty si jeden z posledných, ktorí na to majú právo. V jednom máš pravdu, k očnému potrebujem ísť. A neboj s mozgom nič nemám. A či mám niečo z mozgom, to ma netrápi.

prevenar
6. apr 2019

@abbey1 absolutne sa nehnevam , snazim sa ti pomoct . ako som uz napisal, naivne su jedine tvoje komentare. ked mame situaciu , ze niekto sposobuje 10% znecistenia a niekto dalsi 90% rozoberat toho co sposobuje tych 10% mi pride smiesne. najprv nech sa vyriesi tych 90% a potom sa kludne vratme k tym desiatim . nie je problem .

nemam ziadnu taku potrebu ,🙂 ..ja sa neodbavujem , ale vysvetlujem nezmyselne tvrdenia faktami. to ze nie si schopna rozlisit fakty od nezmyslov je uz na tvojej vlastnes zodpovednosti, kolko namahy si das nad uvazovanim. poradim ti akurat, skus tento cast aspon zdvojnasobit, bude to mat neuveritelne pozitivny dopad na tvoj zivot. mimochodom , ja som neoslovoval teba, ze ? ..ale ty mna ? preco ? potrebujes sa odbavovat na niekom ? hahaha 😀

cize znovu to co tvrdi autorka je nezmysel, tak ako je to postavene ..problem ale je , ale geograficky sa nachdza uplne inde a zaroven je tu realny problem obrovskych kulturnych a demografickych zmien , ktore nepocitaju z nasou kulturou do buducnosti ..co je realny problem, kazdeho kto je povodom z tejto oblasti a je mu blizky sposob zivota a hodnot , ktore sa tu budovali stovky rokov. v krajinach , kde uz okusili "multikurtularlne" obohatenie naplno rastu percenta narodnych stran rekordnym sposobom. som zvedavy na EU volby ..myslim ,ze sa to naplno prejavy aj tam co nebude ziadna nahoda, ale je to trend.

prevenar
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
laska201
6. apr 2019

Globalneho oteplovania by som sa nebala ved uz teraz vymysleli ze budu vypustat blbosti na zem aby sa neprehriala cize konspiracne chemtrais co uz aj robia.svet bude riadit nove hnutie a ked clovek nepojde s nimi bude proti...a co nas caka jeden pan z googla co sa venuje informatike tak dal jasnu odpoved pocitace budu mudrejsie ako my a budu nas riadit.internet bude v hlave.nanocastice opravovat vsetky choroby.Bude dobre neboj ani jest clovek nebude musiet takze aj hlad na svete pominie.budeme kontrolovani kazdou sekundou.

abbey1
6. apr 2019

@prevenar Oslovím ťa naposledy. Mne pomáhať nemusíš. Keď už chceš pomáhať, pomôž sebe. Tak sa bojíš cudzej kultúry, že už zabúdaš svoju rodnú reč. Ale to je typické pre do pŕs sa bijúcich Slovákov. Kľudne sa utešuj, že ty sa starať nemusíš, nech sa starajú ti druhí znečisťovatelia a ďalej bojuj voči imaginárnemu nepriateľovi.

kerstina
7. apr 2019

@prevenar paneboze 😂

prevenar
Odpoveď bola odstránená
Zobraz