Ahojte. Ako sa vám podarilo nájsť si prácu? Robíte to, čo by ste chceli? Ako prebiehali u vás pohovory-úsmevné aj menej úsmevné príhody.
V tescu na pohovore sa ma mladý možno aj o 10 rokov mladší odo mňa, pýtal, aké mám skúsenosti... To je ešte nič, ale bol taky trápny. Bolo vidieť, že si zo mňa uťahuje pre moju výšku (150cm). Pýtal sa ma, čo spravím, ked mi zákazník povie, že chce melón z prepravky...🙊 Pogulala som očami a na blbú otázku ešte blbsia odpoveď - zavolám takeho profesionála melónov, ako ste vy, predsa nenechate odísť nespokojného zákazníka 😜 postavila som sa a odišla..... A ďalší pohovor bol úspešný, dobehla som si počas prestávky z bývalej práce...cez vypadovku, cez blato, do reštaurácie, zadychana, ze nemam veľa času, lebo mam polhodinovu prestávku 😁 Ani sa ma nič nepýtali, len podali ruku, ze ma berú, lebo idem aj cez mŕtvoly 🙈
mne prislo usmevne, ked sme pohovor skoncili a personalista (taky mlady, zrejme cerstvy absolvent VS) sa ma zapyrene spytal, ci mi moze este polozit sukromnu otazku: ze ci je na nom moc vidno, ze minulu noc bol s kamosmi vonku a vobec nespal. a druhu, ze ako by som hodnotila ten pohovor, ze ci ho dokazal viest na profesionalnej urovni. 😅
druhy taky humor som zazila, ked oproti sedel personalista s vystupovanim tazkeho profesionala, co ma psychologiu v malicku a odhadne vas za prvych pat sekund aj podla toho, ako si odtiahnete stolicku od stola.
presli sme par veci v slovencine a prisla otazka, ci viem anglicky. ked som prikyvla, tak ze prejdime teda do anglictiny, ze mam trebars povedat, preco chcem tuto pracu. povedala som asi styri vety a personalista zistil, ze mi nedokaze ani stihat, ani nadviazat na moje rozpravanie, lebo nevie spravne slovicka. skusil to opisne, ale sa zakoktal, tak sme sa teda zas vratili k slovencine a uz sa po zvysok pohovoru choval ako normalny clovek. 😅
@arcticcode väčšinou hľadajú práve preto ľudí s cudzím jazykom, lebo sami dobre nevedia 😁 máme to isté 😁
@simca06022011 ale my ame pracovali v anglictine. Boli sme banda programatorov cca 400 a denne sme komunikovali s veducimi v usa, anglicku, indii,... Tam bez anglictiny ani prdnut
Ja mám zase zaujímavý zážitok z druhej strany. Snažím sa viesť pohovory tak, aby sa kandidát uvoľnil a cítil sa príjemne, no raz sa mi jeden mladý chalan na pohovore uvoľnil až tak, že pri odchode sa má spýtal či mi môže dať pusu. Z mojej reakcie rýchlo zistil že prestrelil 🙂
@kasokri dobrych 15 rokov dozadu, ked som bola este mlade neskusene ucho a hladala som si prvu pracu, som dosla na jeden pohovor, kde sa ma veduci predajne ako prvu otazku spytal, ci fajcim 😁 ja uprimna som odpovedala "ano" a on ze "tak to sa nemame o com bavit, dovidenia" 😂😂 otocil ma na päte a vyhodil von.
No a druhy skvost bolo, ked som sa tyzden nato dostavila do inej predajne na pohovor a opat neskusena som sa na uvod s usmevom pokusila o vtip, ze "prepacte, urobila som vam tu mlacku" (z roztopeneho snehu na botach) a majitel ma z fleku schladil ze "ved to si aj utriete". Doteraz nechapem ako, ale naozaj som dostala handru do ruk a naozaj som im tam šurovala podlahu 😂😂😂
@kasokri môj úsmevný zážitok bol taký,že som bola na pohovore u chlapa,ktorému som bola zrejme od začiatku sympatická. Už keď som tam išla som vedela,že tu prácu nechcem,ale išla som skúsiť, predsa každá skusenost dobrá a nikdy som nebola na pohovore. Problém nastal,keď ma chcel vziať stoj čo stoj a ja som ho nechcela na rovinu zrušiť. Na každú moju výhovorku reagoval s nadšením aká som super. Keď som išla na istotu,že teda na ten termín nastúpiť nemôžem,lebo ešte nemám ukončené svoje veci z predošlej práce (podnikala som),tak on že to je úžasné aká som zodpovedná... no celé zle. Odišla som s tým,že keď už sa mi bude dať, ISTO sa mám ozvať, že dočasne tam niekoho síce dá,ale miesto mi "podrží" 🤣 samozrejme som odtiaľ vyletela ako blesk a už som sa viac neukázala.
Pred mnohými rokmi som sa uchádzala o prácu v novej krajine a šéf sa my pýtal, prečo sa chcem presťahovať. Ja som len tak všeobecne odvrkla, že z osobných dôvodov. A on, že kde tie osobne dôvody pracujú a prečo neskúšam v rovnakej firme. Tak ja, že mne sa paci v jeho firme a zvyšok s nim preberiem až po podpise zmluvy (chlap mal svoje vynikajúce meno v brandzi a ja som pre neho fakt veľmi chcela pracovať). Šéf sa zachechtal, ja som dostala zmluvu a týždeň po nástupe ma pozval na večeru aj s osobnými dôvodmi a vytiahol z nás aj to, čo sme sami nevedeli. Bola to najlepšia práca akú som kedy mala a šéf snov. Aj keď bol chorobne zvedavý. 😁
@jamatkaroka a prijatý bol, či nie?
@freeja nechapem, nemozes fajcit, ci co?
@arcticcode ako ma vyprevadzal von, presviedcal ma, ze by som urcite bola viac na fajciarskych prestavkach ako za pocitacom, a to tam on nepotrebuje 😂
U mňa bolo úsmevné, keď som prišiel na pohovor a povedal som, že moc neviem po anglicky, že to je moja slabá stránka. Na moje počudovanie, "vedúci" čo tam boli, vedeli ešte trikrát po anglicky horšie ako ja. :D
Alebo keď prišiel k nám na firmu týpek z hospodárskej informatiky a keď sme sa ho pýtali, či vie, čo je cache, tak povedal, že si nie je istý, lebo že sa mu mýli cache a cash :D