Trampolína na dvor

helenka84
7. apr 2014

Ahojte, chcela by som poprosiť o radu, akú väčšiu trampolínu by ste vedeli poradiť do dvora? Hľadám niečo s minimálnym priemerom 300 cm. Z vašich skúseností sa oplatí kúpiť takú veľkú? Kde predávajú kvalitné za rozumné ceny? Ďakujem za odpovede.

jaja1979
7. apr 2014

My mame priemer 305 cm, kupila som ju v jysku a uz ju mame treti alebo stvrty rok a stale je v pohode. Na zimu ju ale schovavame, aby sa co najmenej nicila. Nosnost je do 100 kg, velakrat tam skace aj 4-5 deti naraz. Pre mna bolo dolezite, aby bola siet z vnutornej strany, nie z vonkajsej, pretoze ked je siet zvonku, vtedy sa moze noha dostat do strun, co su okolo tej skakacej plochy.
Toto je nieco podobne, co mame doma - aby si videla, ako je ta siet vo vnutri a ta modra plocha so strunami je az za sietou. http://www.garlando.sk/stolnyfutbal/eshop/3-1-T...

nair
7. apr 2014

@helenka84 Ahoj, záleží na tom, pre koho bude.. Deťom stačí menšia, aj preto, aby na nej neskákalo veľa detí naraz a predišli ste úrazom - podľa mojej skúsenosti max dve deti, resp. dospelý s dieťaťom. Nikdy nie dvaja dospelí, aj ak sa zmestia do nosnosti - pokiaľ budú naozaj skákať, budú si zavadzať, lebo trampolína sa pri vyššej hmotnosti viac napne a hrozia poranenia členkov druhej osoby na trampolíne.
Trampolíny vydržia pri dobrej údržbe dlho (občas pozametať, umyť mopom / handrou, skákať naboso alebo v topánkach s podrážkou, ktorá trampolínu nepoškodí - pozor na skalky.. na zimu treba hlavne skákaciu plochu schovať pred mrazom). Ak má vzťah k pohybu a gymnastike celá rodina, určite by som volila priemer min. tých 3 - 3,5 m ako píšeš, trampolína je super relax a aj posilňovňa 😉 Ja som na VŠ na trampolínach brigádovala a keď ju kúpili švagrovci pre deti, veľmi som sa potešila a často ju využívam i ja 🙂

zuzkamin
7. apr 2014

My sme kupili priemer okolo 380 cm s nosnostou do 200 kg. objedala som ju cez internet s dodavkou do tyzdna. osobne si myslim ze prave pre deti sa oplati vacsia pretoze je tam mensie riziko urazu. nie su na sebe nalepene a kazde ma svoj priestor. niekedy sa k nim zmestim aj ja 😀

sashabb
7. apr 2014

@helenka84 my máme "opačnú" ako je písané v prvom príspevku 😉 a s vnutornou sieťou by som nechcela 😀
máme takúto http://www.duvlan.sk/2119-trampolina-duvlan-305... .. sieť je náchylná na roztrhnutie, a hlavne samostatná sieť je dosť drahá.
Čo som videla, deckám je to jedno, vešajú sa na ne, opierajú, čiže čím je sieť ďalej tým lepšie.
Do stún sa noha nedostane, je tam okolo to modré, je to pevné a pripevnené, dobre to drží čiže úraz nehrozí 😉 Najlepšie je asi obzrieť niekde osobne, alebo vyskúšať.