Toto teplo ma ubíja

15. aug 2024

Prosim vás poraďte mi lebo ja už neviem čo mám robiť.Je mi hrozne.Chodim do práce robím vonku na slnku fizycky náročnú prácu,dôjdem domov o 15tej celá mokrá,idem hneď do sprchy.Prezleciem sa rýchlo niečo navarim a koniec.Nevladzem,ťažko sa mi dýcha hlava ma bolí.Musim sedieť alebo ležať a veľa piť.Za deň vypijem aj 4 a viac litrov keď je takto teplo.Nevládzem ani hrať sa s deťmi nemám silu na nič.Do večera sme len vnútri v dome,ideme max na dvor na chvíľu.Jul aj august mávame 38 až 40 stupňov a mňa to teplo ubíja.Klimu nemáme,mám pustený malý stolný ventilátor no moc to nepomáha.Nerobim nič sedím a tečie mi po chrbte.
Ja neviem či toto je len z tepla alebo či mám neaky zdravotný problém.No nevládzem takto fungovať.Cakam kedy bude jeseň a aspoň 25 stupňov a menej.Leto je pre mňa utrpenie.

cyberk
15. aug 2024

1. Kupit klimu
2. Bezte po praci na kupaliska/jazera tam to horko tak nebudes citit

autor
15. aug 2024

@cyberk Klímu zvažujem do budúcna, kúpaliska nie to není pre nás.

koniarova
15. aug 2024

Kúpiť klímu, žiadať zamestnávateľa aby upravil pracovné podmienky.

markusrasford
15. aug 2024

@cyberk co jej pomôže klíma keď robí vonku?

autor
15. aug 2024

@koniarova Nedá sa upraviť pracovné podmienky,robíme od 7 do 15 hod.Mame navyše prestávku a máme zabezpečený pitný režim.To je celé.
@markusrasford Myslela asi doma klímu,v práci sa nedá keď robím vonku.

koniarova
15. aug 2024

Práveže dá. Skrátiť napríklad pracovnú dobu. Zabezpečiť tienenie pracoviska. Predĺžiť prestávky. Upraviť začiatok pracovnej doby na skoršiu hodinu.. atď

akinomel
15. aug 2024

Skúste si ovlažovať tvár, predlaktie, podkolenie a krk studenou vodou ak sa dá často počas dňa. Doma, v kľude, si ponorte nohy do lavóra s vlažnou vodou skôr chladnejšou, ale nie studenou - dajte si tam soľ do kúpeľa, nech si aj nohy oddýchnu. Piť nesladené nápoje. Ja sa tiež teším na zmiernenie horúčav.

madeincssr
15. aug 2024

Skuste v dome hospodarit s chladom. Na noc okna krizom krazom dokoran (mozno vam teplota doma klesne aj na 25 a menej) a rano/cez den/vecer vsetky slnecne strany uplne zatemnit a POZATVARAT vsetky okna. Ked je vonku 35 v tieni nema zmysel vetrat (pustat si teplo dnu). Skor velke stolne/stojace pomalootackove ventilatory. Ked to takto robime dlhodobo, po prichode do domu po praci sa az tak nadychnem o kolko je dnu chladnejsie ako vonku. Okna sa teraz daju potvarat az po cca 21:30, aby to malo zmysel.

autor
15. aug 2024

@koniarova Píšem že máme navyše prestávky,no s pracovnou dobou sa nedá hýbať.
@akinomel Pijem perlivu vodu aj sladené nápoje.Ked sa dá cez prestávku si ovlazim tvár aj ruky studenou vodou.
@madeincssr Spíme pri otvorenom okne dokorán.Cez deň sú okná zavreté aj žalúzie dole lenže ku nám slnko páli od cca 9tej až do večera.No v práci je to horšie.

danica2711
15. aug 2024

prečo nie kúpalisko? Je lepšie sedieť doma a nechať si pot tiecť po chrbte? Veď aj deťom by tam bolo lepšie než sa nudiť na dvore... vyskúšaj aspoň 2-3-krát do týždňa

zeldia
15. aug 2024

Čo ti na to povedať trpim s tebou, bohujem že je krucinal koniec augusta, dnes som v praci volala rýchlu lebo kolega kolaboval aspoň že prišli aj ho vzali. Pozri ešte zajtra a je víkend. Od pondelka už musí byt chladnejšie, podochneme tu všetci☹
Neviem či perlička voda je dobre, aj ja si nosím perlovú zo soda streem lebo v praci mame hnusnu. Vraj je dobry mätový vlažný caj.

cyberk
15. aug 2024

Autorka, tak aspon tie jazera, je to extra rozdiel byt pri vode ako niekde okolo betonu 🙂 a klimu hned kupte, neodkladaj to, my sme si tak tiez v strede leta dali a jedine, co som lutovala bolo, ze sme si nedali skor 🙂 🙂

@markusrasford este ze su tie zeny, inak by ste vy chlapi boli strateni 🧐 🙈

autor
15. aug 2024

@danica2711 Lebo nevieme plávať a deti nemajú radi vodu.

lakebabe
15. aug 2024

Tak aspoň maly bazén keď máte záhradu, tam nepotrebuješ vedieť plávať, keby nemám bazén tak posledné tyzdne zahyniem vnútri, tiež nám klímu budú robiť až na jar. Napusti studenou vodou a po robote rovno doň a do tiena . Lepšie ako sa variť vnútri.
Ale tu klímu určite časom investujte.
A jedine v robote veľa veľa vody

autor
15. aug 2024

@lakebabe Máme na dvore bazén no deti sa tam nevlezu a mňa to tiež neláka.Nie každý je na vodu.

lakebabe
15. aug 2024

Tak potom už iba byt vnútri a veľa ventilátorov

marca12
15. aug 2024

Potom ti nie je az tak zle,ked vydrzis bez kupania sa vo vode. Ja tiez robim vonku a uz mi je fyzicky zle,uz nezvladam tieto horucavy. Ale ked pridem domov idem hned do bazena. Toto leto sme museli namontovat uz aj klimu,uz sme to nezvladali. Nerobim nic. Maximalne navarim nieco rychle. Teraz je cas zavarania,keby sme nemali klimu asi sa na to aj vykaslem. Ja som mala vzdy rada leto,slnko. Neviem,ci starnem alebo co,no neviem sa dockat jesene a chladneho pocasia.

cukroska
15. aug 2024

Tú prácu vonku vám teda nezávidím ani trochu. Tiež nezvládam najlepšie tie horúčavy. A rovnako úplne chápem,že sa nedá nič robiť v práci. Ale viem povedať jedno,že veľa ľudí to nezvláda a jediné riešenie je vydržať a netrápiť sa,že nevládzete.Je to úplne pochopiteľné. Veľmi veľa ľudí teraz žiaľ funguje v režime off doma. Ak sa vám dá tak aspoň malý bazén do tieňa deťom a ovlažiť sa trochu. Ja som to mala rovnaké v práci nočná mora v rozkúrenej hale a dvanástky fuj. Rovnako s nás tecie aj doma .Ale vravím si vydržíme ešte chvíľu a potom nám bude aj zima ešte.

3princezne
16. aug 2024

Zasadte si pred domom alebo na dvore strom, idealne rychlo rastuci a listnaty

bubuska
16. aug 2024

Také deti nepoznám čo nemajú radi voda, nejaká anomália ale holt bez vody to v týchto horúčavách nepôjde.

autor
16. aug 2024

@bubuska Moji neznasaju vody odmalička,aj kúpanie je u nás boj.

zeldia
16. aug 2024

V HU namerali dnes 41C, buďme radi za to čo mame☹

bubuska
16. aug 2024

Tak asi sa musíte na vodu naučiť ako chcete fungovať v týchto horúčavách. Predpoklad je že tieto horúčavy budú trvať dlhšie v budúcnosti a bez klímy a bazéna sa proste nedá existovať. Ináč čítala som že v Japonsku už vynašli aj nejaké klimatizačné oblečenie 🤭