Toto nie je spravodlivé

Včera o 20:25

Necakam nazory, utechu nic…len asi potrebujem dat zo seba emociu “na papier”. Pohybujem sa v oblasti ktora zahrna aj zdravotnictvo. A tym padom poznam vela pripadov. Nechcem teraz vraviet ze ja si zasluzim viac to dieta ako ine zeny ale vazne ked niekto rodi x krat s tym ze to dieta nechcel a necha ho napospas a je jej jedno. Proste teraz si caka veselo piate hej…a dalsia exotka nechala svoje dieta umriet. Preco ony ano? Preco ony aj 10 prirodzene a ja ani jedno po tom vsetkom? Dlho, dlho uz som mala pocit ze som s tym zmierena. Ale ked sa dozvedam ze sorry ale to hovado ide mat dalsie dieta. A necha ho ako nechala vsetky. Pardon, pardon zeny…

minenkak
Včera o 20:27

Lebo život nie je spravodlivý

lienka_anulienka
Včera o 20:28

Chápem ten pocit, ja som pracovala na pediatrii a také zubozene uboziatka par dňové ktoré nám tam nosili... Tolka zlosť sa vo mne zbierala, od vtedy nemôžem tej našej minorite prísť na žiadne milé slovo. Aj zvery sa lepšie starajú.. Je to nespravodlivé , veľmi... Tiez ma hnevá, ze je to takto, ze človek ktorý by to dieťatko miloval a fakt by mu nič nechýbalo, ho mat nemôže a tieto opice rodia ako na páse a toto s tými deťmi robia... 😪

autor
Včera o 20:31

@lienka_anulienka ja ale nerozpravam o mensine. Toto vobec, k tomu sa neprirovnavam. Kvazi normalna zena…fakt kvazi hej nazvyme to, lebo sak chodila do nejakej skoly, ma nejaky normalny domov. Vie citat, pisat pocitat…

lienka_anulienka
Včera o 20:31

Neboli len z menšiny.. Nasli sa aj z väčšiny... Ale chápem 🙂

autor
Včera o 20:34

@lienka_anulienka hej ale chapes ako to myslim. Ze neni su to ludia z uplne tretotriednych pomerov. Lebo tam chapem ani IQ nic…no to nevyhodnoti situaciu lepsie nez moj pes. Ako sorry ale tak to je. Ale toto co ja vravim su zeny co si realne uvedomuju co robia…teda asi. Cakala by som to.

autor
Včera o 20:35

A pre mna za mna nech maju aj 30 deti. Ale preco ja nie? Pricom som zdrava.

lienka_anulienka
Včera o 20:36

Chápem, mali sme dvoch súrodencov s rovnakou dg. chlapčekov. A ich mama vedela, ze každý potomok mužského pohlavia bude ťažko chorý ale ona hlúpana na rovinu povedala ze no a čo, bude rodiť do vtedy kým neporodi zdravé dievčatko. O malých sa vôbec nezaujímala, ani keď sme volali, ze ma jeden z nich posledné hodiny života pred sebou. Takej žene vrvat maternicu z tela.. Fakt.

autor
Včera o 20:36

Vsetko co sa dalo som absolvovala. Medicinske, nemedicinske…ludove liecenie, asistovana reprodukcia.

anjelicek26
Včera o 20:37

Do niektorych pomerov je aj jedno dieta vela... pri urcitych rodicoch urcite...

Kazdopadne ak si zdrava a nedari sa, tak musite hladat dalej a dokladnejsie..problem niekde je, len ste ho este nenasli.. my sme sa o najmladsieho snazili 1,5 roka, bez laparky a injekcii cele tehotenstvo by sme ho asi nikdy nemali... bohuzial na tento problem sme prisli len "vdaka" babatku, o ktore sme prisli... a lekarovi, ktory povedal, ze on sa na to este radsej "pozrie" nazivo a otvori brucho... a mal pravdu...

autor
Včera o 20:38

@lienka_anulienka ja by som jej len dopriala ako kazdej jednej aby precitla. Nic ine. Nic zle neprajem len aby precitla a uvedomila si co spravila…vlastne to je najhorsie co sa jej moze stat.

autor
Včera o 20:39

@anjelicek26 jeden malinky problem sa nasiel, to malo vyriesit iui a nasledne ivf. Nic ine uz neni. A ja uz ani nemam silu.

autor
Včera o 20:41

Mne z tych hormonov uz zacalo kolabovat telo. Plus psychika na tom bola ale ze strasne. Ja som zaspavala s tym ze sa nechcem uz rano zobudit.

lalilla
Včera o 20:43

Pridavam sa do klubu, 7 rokov snazenia, ivf a dva potraty. Podla vysledkov som plodna ako jablon, kde je problem nikto netusi, su veci medzi nebom a zemou. V okoli sice nepoznam take pripady ako ty, ale staci ked sem tam pozrem zamenu manzeliek kde ludia niektori nemaju ani ukoncene vzdelanie, zuby ziadne ale zato 4 deti, ktore ziju ako zvieratka…tiez mi je z toho tak smutno, alebo v tv ked pisu ze matka vyhodila dieta do kosa…a ja zdrava, staram sa o seba a nie ze nam neslo prirodzene ale ani sa mi zatial nepodarilo donosit
Uprimne po druhom potrate som tiez na srot, a nikdy som sa neporovnavala a tak ale teraz mi to neda a pytam sa stale preco. Preco ona ano ja nie…vela sil, je to velmi velmi tazke

1ryba
Včera o 20:44

Prečo nie ty? Preto, že to tak je. Nie je to nárokovateľné. Pretože niekto nemá dieťa, niekto má zťp dieťa, niekto dostane rakovinu, niekoho zrazí auto, atď atď. Proste, taký je život. Možno ste s partnerom nekompatibilný. Keď si zdravá. Ale stále môžeš využiť výdobytky modernej medicíny, alebo si dieťa adoptovať. Možno, keby sa vyspíš s iným, tak to dieťa máš na 1. šup. Poznám také páry. Keď sa rozišli, deti mali do roka s novými partnermi.

vevebono
Včera o 20:45

Hlavu hore. Ja som spoznala manžela s tým, že je neplodny. Po štyroch rokoch mi ostalo zle, ocikala som test a teraz mi tu spí takmer ročná beťárka..
K ostatnému sa nevyjadrujem, tiež som jednu dobu odrobila zrovna na GYP...

kitycat
Včera o 20:46

V akych kruhoch sa pohybujes?

Pretoze uvedomeli ludia sa chrania, ci sa postaraju. Zivot nie je fer v mnohych veciach, ale okruh znamych by si si mohla prefiltrovat

dharmasanata
Včera o 20:48

Tým, že budeš zle nastavená nevyriešiš nič, treba mať nádej a byť vnútorne ako tak vyrovnaná. Mozno sa veci ešte obrátia a bude z teba šťastná mamička, možno tvoja cesta je iná a deti budeš mať ale nie pokrvné. Ale chápem ťa, viem veľmi dobre čo prežívaš ❤️🍀 ty si aspoň zdravá..

nenne27
Včera o 20:48

@kitycat ale ved v nemocnici robi, takze to nie su jej znami, ale pacienti zrejme...

fantaghiro21
Včera o 20:55

Chápem ta....
Ja mám sice 3 deti,ale vsetky rizikové, odrete,infúzie,lieky, odložena kazde 3 mesiace v nemocnici, posledné od uvodu len ležať...
Prvá dcéru nám VFA ,posledný má neurologický problém...pred prvým som potratila v 23tt ..

Videla som dnes jednu ženu,čo čaká 8 dieťa a na vyzior,sa zdá že všetky deti zdravé...a pravdepodobne aj bez rizík .tehotenstva...
Človeku to príde ľúto,ale tým čo sa starajú s láskou,im praje.
Tým ,čo ničia život deti,by im človek prial najradšej zle.co.nechce.
Ale je to proste život.zial....
Niekto sa v živote nadrie,dá zo seba strašne veľa energie,snahy , študovania,a ledva rodinu zabezpeci.
Možno v zlom čase,na zlom mieste,...
A iný si len tak prepláva životom, možno ani tak prstom nepohne, možno veľa podostava a je bohatý,má nazvys.
Je to život.niekedy nespravodlivý
Ale mňa uspokojuje pocit,že tá spravodlivost niekedy raz príde.(po smrti každého človeka)
Aj keď tam žiaľ si odnesú utýrane , zabité deti,životy.....

anketkarka
Včera o 20:58

@autorka ak si zdravá, tak to skús len pustiť...Viem, že je to ťažké, ale možno Ti len chýba pokoj v duši. Skús sebe a každému odpustiť, že nemáš to po čom tak veľmi túžiš. Skús sa naladiť na ten pocit, akoby si mala všetko po čom túžiš teraz hneď a navždy. Na ten pocit šťastia, radosti a pokoja v duši. Sila pozitívneho myslenia je veľká, len treba v ňu veriť. Držím silno silno palce 🍀❤️🍀❤️

marianarem
Včera o 21:04

Poznam, ja som bola tiez po potrate zdrvena, bola som v nemocnici a bola tam baba mladsia odo mna a uz 6 deti. Nejaka dalsia spolupacientka sa jej pytala, kolko maju rokov. A ona sa tak zamyslela, a hovori: "tak 11,...10,...hmmm...a tie ostatne su take mladsie..."

kitycat
Včera o 21:25

@nenne27 a to pise kde?

iivancova
Včera o 21:28

@kitycat to vážne? Druhá veta…. “ Pohybujem sa v oblasti ktora zahrna aj zdravotnictvo. A tym padom poznam vela pripadov.”

veselo_neveselo
Včera o 21:49

Takych je vela, bohuzial. Nie je to spravodlive, niektori sa zodpovedne pripravuju, nastuduju, spravneho partnera, zazemie, a deti mat nikdy nebudu. Lebo svet, zivot, nie je spravodlivy. Nikdy nebol, a nikdy nebude.

jamimo
Včera o 22:12

Prečo? Lebo život nie je fér. Vždy musíme hrať s kartami, ktoré sme dostali. Mnohé prípady, ktoré vidíme, alebo sme zažili v praxi sa (možno) proste nedajú pochopiť. 🤷‍♀️
Ak si stále neprijala fakt, že zatiaľ nemáš dieťa skús psychoterapiu. Možno pomôže a tebe sa bude ľahšie žiť. Prajem všetko dobré!

lienka.7
Včera o 22:18

@autorka prečo? Na to neexistuje odpoveď 🤷‍♀️
Ty si teda zdravá a partner?

141117mmn
Včera o 22:22

Len boh vie, komu dieta da a komu nie...

janetinka27
Včera o 23:00

Ahoj, rozumiem ti, 7 rokov sme cakali na babo a potom som ochorela a prisla hysterektomia. Viem, co je tuzba po babatku, tuzba po spolocnom rodinnom zivote. velakrat som dufala, ze zazijem dve ciarky.
Ked ma operovali, neboli volne lozka na gynekoligii a tak ma dali k tehotnym.na izbe so mnou bola mlada zena,ktora prave prisla o babatko v 26.tt, bezproblemove tehotenstvo.
Uvedomila som si, ze stratit dieta v tehotenstve je tisickrat horsie ako nebyt nikdy tehotna. Mam aj ine dg, nie som najmladsia a moja gyn mi povedala , ze u mna by bolo tehotenstvo velmi rizikove. Pocula som ako to hovori, no aj tak som dufala, ze budu 2 ciarky, proste som si nechcela pripustit akukolvek komplikaciu.
Teraz mame adoptovane babatko, bez "prace", bez rizika, bez bolesti, porodu, babatko "podla nasho vyberu", uz hotove. A porodila ho mama mnohych deti, mozno jedna z tych, o ktorych hovoris. Som jej velmi vdacna, ze ho donosila a dala mu slobodu od zivota, ktory zila a nedokazala ho zmenit. Vdaka nej sme rodicmi. Pre nas je to Bozi Dar.
My sme cakali 7 rokov, ale pravdou je,ze okrem nadeje na tie 2 ciarky sme nepocitovali bolest ani nespravodlivost.
Su ludia chori, chudobni, odstrceni, osameli, mrtvi. Su rodicia, ktori maju tazko postihnute, chore ci mrtve deti, nezvladnutelne, nezvestne, deti, ktore sa nevedia zaradit do spolocnosti, droguju alebo vrazdia.
Casto myslim na tu mamicku, ktora prisla o babatko v 26.tt - ja sa tesim z babatka a ona o to svoje prisla a ma prazdnu naruc.
Kazdy ma nejaky svoj kriz, mat dieta je zaciatok zivota, ktory vopred nepozname, nie je to zaruka stastia.niekedy je lepsie byt vdacny za to co mame, lebo aj tuzba sa moze "naplnit" inak ako sme ocakavali. Zelam ti, aby si bola stastna a aby babatko prislo aj k vam.

betulinka1
Včera o 23:15

Skusila si vymenit partnera? Niekedy je to proste tak. Poznam osobne, dva pary, bezdetné. To ich spojilo. Nakoniec sa rozisli a dali sa dokopy do kríza. Obe zeny v pohode porodili dve deti. Proste niekedy je to tak.