Tórické kontaktné šošovky alebo okuliare?

erika222
16. mar 2011

čauko chcem sa spýtať, bola som na vyšetrení oči a diagnostikoval mi dioptrie -1 na obe oči a -1,50 na cylindre. povedal mi,že šošovky nie sú pre mna vhodne a navrhol mi okuliare. je to pravda?

pink_lady
16. mar 2011

no, ja mam dioptrie podstatne silnejsie, aj cylindre a tiez mam len okuliare, sosovky som skusila raz ...nikdy viac ... teta v optike mi nahradila cylinder vyssou dioptriou a ... 😒

vroni
16. mar 2011

Ano, je to pravda. Oni sa toricke sosovky vyrobit daju, lenze malokedy "funguju" - nasadit ich presne je umenie a ak uhol co len trosku nepravidelny (a on je taky takmer vzdy), tak cez ne nevidis ani o zastruhany chlp lepsie nez bez nich. Potrebujem toricke sosovky uz roky (v podobnej intenzite ako ty) a okuliare neznasam (boli ma, resp, kruti sa mi z nich hlava). Vyskusala som uz optikov vo viacerych krajinach, makke i tvrde sosovky a "nefunguju" ani jedny. Takze nosim okuliare v taske a vytahujem ich len na soferovanie alebo na citanie vzdialenych textov a vzdycham za casmi, ked bol moderny lornon ☹ Nez sa ta radostna doba vrati, budem na letisku vysypavat kabelku a panicky patrat po bryloch, aby som zistila, odkial leti moje spojenie - na vseobecne obveselenie okoloiducich..... 😎

kingstonka
16. mar 2011

ja mam okuliare asi minus 4 a cylinder minus 1 a sosovky nosim (bez cylindra ) a vidim dobre- mozno to je v pomere (cylinder mam podstatne mensi ako dioptrie....

miriatinko
27. jan 2012

sosovky su super .. sice ich obcas prestriedam s brylkami, ale nedam na ne dopustit 🙂 z netu su vzdy lacnejsie ako u ocnej.. objednavam si zo sosovky-kontaktne.sk.. vacsinu maju na sklade, a super je to, ze v ramci BA si ich mozte vyzdvihnut uz aj osobne .. a su o polku lacnejsie ako od mojej tetusky ociarky 🙂 ak niekto chcete, mozete pri objednavke zadat moj kupon na zlavu 3%-

qh1e8d0x

grettka
27. jan 2012

miriatinko - zase si niekto robi reklamu??? 😠

petlangerova
25. okt 2013

čo to máš za lekára?! veď ja mam podobne dioptrie aj cylindre a všetko v pohode. 😎 asi to záleží na každom človeku, ako ich bude znášať, ale musím povedať, že keď si vyberieš tórické šošovky, tak by to malo byť ok. ja teda nosim šošovky bez cylindra a vidím uplně v pohodě. Skúšala som tyhle torickej šošovky: http://www.vasesosovky.sk/acuvue-advance-for-as... a vyhovovaly mi, akorát som potom zistila, že je to to isté aj s tými normálnymi, akurát že stoja menej a lepšie sa s nimi manipuluje, tak som si ich prestala kupovať. Ale ak hľadáš niečo na vyskúšanie, tak určite odporúčam značku Acuvue alebo Air Optix, tie sa mi osvedčili. 😵