Ahojte konečne nám namontovali kuchynskú linku, normálne sa teším, že ju zajtra upracem (snáď mi toto nadšenie dlho vydrží 🙂), takže vás poprosím o vami overené tipy čím najlepšie, najľahšie, bez šmúh a otlačiek vyčistím biele lesklé skrinky, sivé matne, drevodekor, a aj tipy na obklad matný aj lesklý by boli super ;) ďakujem za každú skúsenosť :-*
@jannka89 my budeme mať presne túto kombináciu - biela lesklá, sivá matná a drevodekor a podľa mňa to bude v pohode. Rodičia majú dlhé roky bielu lesklú linku s drevodekorom a nikdy nebol problém s nejakým extrémnym udržiavaním lesklej časti. Až by som povedala, že si to vyžaduje úplne minimálne utieranie (max trošku odtlačkov prstov okolo úchytiek, ale tie vidno len v svetle). O matnú časť sa už vôbec netreba špeciálne starať. V pohode bude na celú stačiť jarova voda 🙂
Pozor na agresívne čističe. Ja mám bielu lesklú dva roky, varím každý deň, tiež 2 mali synovia, čiže umývam často. Používam jar, plus nejakú kvalitnejšiu utierku si kúp.
okena a svedska utierka
Mne pomáha na konci upratovania, ked su šmuhy, proste docistim to este octovym cisticom.
Clin a švédska utierka na lesklé časti. 🙂
Dobre vďaka ;) na začiatok teda vyskúšam klasiku jar a nieco na sklo, snáď to pôjde ;)
Ja na lesklú bielu obývaciu stenu používam vlhčené utierky z lidla. Mám to pekné bez šmúh a žiadna robota s tým.
@jannka89 / lesklu kuchynsku linku utieram jarovou vodou.
Z casu ja cas sanytol vlhcenymi utierkami.
vlidli sem tam predavaju taky pack utierok na rozne pouzitia, my sme to raz kupili a biely je an sklo a v zivote som lepsu utierku na sklo nemala, fakt je to mega. ked to uvidis v lidli, taksi to kup, to je asi cca 5ks utierok,kaza je inej farby a na iny povrch, napriklad na sporak (take male vysite na nej sporak, cize do kuchyne) albo na prach, sklo atd..
Umyjem hociicm co je po ruke. Dolestim lesklé časti Švédskou handrou a hocicim na sklo
@jannka89 pripravok na to asi nie je, my mame biely a cierny vysoky lesk, uz to nikdy neurobim teda, uz si nikdy nedam nikam vysoky lesk, ja to umyvam iba jarovou vodou, a utieram to do sucha kuchynskymi utierkami...