Tipy na upratovanie kuchynskej linky

jannka89
14. nov 2019

Ahojte konečne nám namontovali kuchynskú linku, normálne sa teším, že ju zajtra upracem (snáď mi toto nadšenie dlho vydrží 🙂), takže vás poprosím o vami overené tipy čím najlepšie, najľahšie, bez šmúh a otlačiek vyčistím biele lesklé skrinky, sivé matne, drevodekor, a aj tipy na obklad matný aj lesklý by boli super ;) ďakujem za každú skúsenosť :-*

leangela
14. nov 2019

@jannka89 pripravok na to asi nie je, my mame biely a cierny vysoky lesk, uz to nikdy neurobim teda, uz si nikdy nedam nikam vysoky lesk, ja to umyvam iba jarovou vodou, a utieram to do sucha kuchynskymi utierkami...

nikpa
14. nov 2019

@jannka89 smrteľná kombinácia na upratovanie 😳 ale zvykneš si 😁

mar_tina9
14. nov 2019

@jannka89 my budeme mať presne túto kombináciu - biela lesklá, sivá matná a drevodekor a podľa mňa to bude v pohode. Rodičia majú dlhé roky bielu lesklú linku s drevodekorom a nikdy nebol problém s nejakým extrémnym udržiavaním lesklej časti. Až by som povedala, že si to vyžaduje úplne minimálne utieranie (max trošku odtlačkov prstov okolo úchytiek, ale tie vidno len v svetle). O matnú časť sa už vôbec netreba špeciálne starať. V pohode bude na celú stačiť jarova voda 🙂

nikpa
14. nov 2019

@mar_tina9 my máme malého syna a denne mi na spodnú časť vytlačí asi 20krát každú dlan plus volake to otlačené lico alebo stopa po jazyku 😂 kým sme boli len dvaja s mužom, bolo to v pohode.

mar_tina9
14. nov 2019

@nikpa no to je pravda 🙂 ide presne aj to, kde je ta lesklá časť umiestnená, tak ako som spomínala rodičia majú lesklú len hornú časť, vrchné skrinky, ale ja si plánujem dať dolné :D takže to si ma teda nepotešila :D

lenteraz111
14. nov 2019

Pozor na agresívne čističe. Ja mám bielu lesklú dva roky, varím každý deň, tiež 2 mali synovia, čiže umývam často. Používam jar, plus nejakú kvalitnejšiu utierku si kúp.

nikpa
14. nov 2019

@mar_tina9 neboj sa, časom tie odtlačky nebudeš ani vnímať 😀 inak by si s handrou musela chodiť každý deň

renatka1985
14. nov 2019

okena a svedska utierka

lucyluv
14. nov 2019

Mne pomáha na konci upratovania, ked su šmuhy, proste docistim to este octovym cisticom.

ericka_123
14. nov 2019

Clin a švédska utierka na lesklé časti. 🙂

lubik87
14. nov 2019

@jannka89 ja pouzivam sanitol na všetko , dezinfikuje aj čistí 🙂

kika831
14. nov 2019

@jannka89 na rychle upratanie okena a jemna handricka a ak chces dokladne tak predtym este voda s jarom.

jannka89
autor
14. nov 2019

Dobre vďaka ;) na začiatok teda vyskúšam klasiku jar a nieco na sklo, snáď to pôjde ;)

983
14. nov 2019

Ja na lesklú bielu obývaciu stenu používam vlhčené utierky z lidla. Mám to pekné bez šmúh a žiadna robota s tým.

akinom0077
21. nov 2019

@jannka89 / lesklu kuchynsku linku utieram jarovou vodou.
Z casu ja cas sanytol vlhcenymi utierkami.

adelakom12
22. nov 2019

vlidli sem tam predavaju taky pack utierok na rozne pouzitia, my sme to raz kupili a biely je an sklo a v zivote som lepsu utierku na sklo nemala, fakt je to mega. ked to uvidis v lidli, taksi to kup, to je asi cca 5ks utierok,kaza je inej farby a na iny povrch, napriklad na sporak (take male vysite na nej sporak, cize do kuchyne) albo na prach, sklo atd..

simca06022011
17. sep 2020

Umyjem hociicm co je po ruke. Dolestim lesklé časti Švédskou handrou a hocicim na sklo