Ahojte. Nedarí sa mi niekedy zaspať, potom má pochytí nervozita. Tipy na ukľudnenie mysle a tela v noci? Ďakujem
@h2 skúsila, prebralo má to…
@zuzudrnda poradis prosím nejakú poviedku, ak mas obľúbenú?
@nikasekese a ešte Roald Dahl je výborný.
@zuzudrnda detektívky nie skôr niečo nenásilne, mierumilovne so šťastným koncom 🙂
@dreamss relaxacna hudba vôbec nepomáha… 😔
Zaspávam s mojim malým skolkarom pri Jim jam.
Dve rozprávky a vypínam televízor.
Ešte pomáhajú dokumenty napr podmorský svet alebo niečo monotónne
@arianna25 zaspať večer nie je problém. Zaspavam s dcérkou po prečítaní rozprávky úplne v klude. No akonáhle sa v noci zobudim som hotová, nemôžem zaspať a z toho som nervózna 😔
magnézium...popr. to riešiť s lekárom. len ten dá rovno na spanie tabl., alebo predpíše niečo na ukľudnenie.
@deti95060810 nemôžem už magnezium, som v 39tt. Preto mám obmedzene možnosti čo môžem
@nikasekese healing music z YTube. Je tam hovorene slovo, strasne to uspava. Sa zamyslis trosku co tam hovoria. Taka polomeditacia a do 15 minut spis. U mna to zabera hlavne ak mas nervozitu, inak je jedno co pocuvas. Vsetky tieto hovorene slova uspavaju.
Ja si nájdem čokoľvek od Martina Lajprika na YT. Zaspim do Pár minút
@nikasekese Tinktura Valeriana alebo Kozlik.
@ferihegy môže sa v tehotenstve?
@nikasekese ze si v 39tt si mohla napisat hned. ak nemozes zaspat kvoli nervozite, bud si opakuj, ze vsetko je v poriadku a podobne, skus mysliet na nieco prijemne, predstavuj si podrobne nejaku cestu v prirode alebo autom, ktoru poznas, predstavuj si detaily nejakej miestnosti a pod. skus. alebo vydrz do porodu, drzim palce
@janetinka27 ďakujem skúsim
@nikasekese Mne raz jeden liecitel doporucil dychanie cez kozu. Predstavujes si ze pri nadychu ti cez celu kozu vchadza do tela nieco pozitivne (svetlo, pozitivna energia) a pri vydychu zase vychadza vsetko negativne. Mne to vtedy naozaj pomohlo.
@nikasekese tak najprv napises zaspat, potom zistime, ze zaspis dobre len sa prebudis v noci, potom, ze si tehotna krok od porodu🙂je to normalne ja som v tehotenstve viac nespala ako spala
@drzaopica gro problému je zaspať v noci keď sa prebudim… neviem sa ukľudniť a vypnúť myseľ
@nikasekese ja som nevedela spat posledny mesiac boleli ma lonove kosti, babo sa hmyrilo, trebalo mi cikat, bola som hladna cele noci som pozerala serialy🤣uz vydrz je to pred porodom.Horsie, ze som nevedela spat ani po porode len som bdela, pocuvala cakala, ze bude hladna odsavala som...
@nikasekese mala som to tiež v tehotenstve a v sestonedeli. Počúvala som meditácie a upokojujúcu hudbu z nejakej aplikácie, už neviem, čo to bolo, je ich veľa. Veľmi odporucam. Potom aj podcasty, mňa veľmi upokojovali Ologies.
@nikasekese ja pouzivam gs Anxiolan. Nie je ja spanok ale mne to pomaha je to bylinkove výživové tabletky neberiem pravidelne ale ked si dam lahsie sa mi zaspava aj v noci. Ked sa.preberiem lepsie zaspim ;).odporúčam
@nikasekese ani neviem zvykla som si na to.Kojila som kazde 2 hodiny ved ako s novorodencom len co som zaspala uz sa mrvila a dalsie kolecko odsat, nakrmit, prebalit odgrgnut mne sa uolne narusil spanok prvy rok.Ale spavala som cez den s nou
@luccija potom bolo lepšie? Joj teším sa už veľmi keď sa narodí. Pri prvej sme veľmi zle spavali trpela nočným desom ale všetko sa dá prežiť kvôli dieťatku 🥰
@nikasekese áno, prešlo, sú to hormóny 🙂
@nikasekese Skúsila si čítať knihu?