Ahoj, má niekto tip na dobrú knihu, ktorá motivuje a pozitívne vplýva na myšlienky človeka? Chcela by som môjmu malému darovať knihu k sviatku Valentína. Je to príliš racionálny typ, veľa premýšľa, všetko mu pridlho trvá, je neistý hlavne co sa vztahu/citov týka. Sme spolu, aj nie sme. Ľúbi ma, ale zároveň má traumu z bývalého manželstva a teraz sa bojí dat citom "zelenu", sme spolu krátko, a cítim jeho neistotu. Nie len cítim, aj mi to hovori, že ma strach ze znovu zažije stratu, bolesť. Rad číta. Ex mu dala k Vianociam blbu knihu, kde sa píše čosi o tom ze jediná skutočná láska je ta od/k deťom a podobne blbiny. Ja by som mu naopak chcela darovať knihu, ktorá ho práveže motivuje ísť dopredu, vyzdvihne pozitíva partnerstva, vzťahu medzi mužom a ženou, že sa oplatí zariskovať, ci niečo podobné. A niečo, čo mu zdvihne sebavedomie, ktoré má úplne udupane, keďže jeho "mila" ex do neho vkuse tlačila, že je neschopný, otrasný, v milovaní nepoužiteľný. Samozrejme sú to blbosti, neustále ho ubezpečujem, že je skvely chlap, ale aj keď sa mi poooomalinky darí aspoň v tom ze už neprotestuje voči mojim chválam, stále ma strach, ako napr.ked mi minule povedal, že možno teraz mi to ze je v posteli nič moc nevadí, ale časom mi to vadiť začne a nájdem si iného atď. Je mi ho ľúto, vážne je to dobrák od kosti, len začína proste vo všetkom odznova, cely život, hľada sa ešte, no chcem mu aj touto cestou pomôcť a, keďže číta veľmi rád, zdá sa mi to fajn nápad... Takže... Nejaké tipy na knihy? Čítala som na nete nejaké recenzie na knihy ako napr. Ako si správne priať (Pierre Franckh), Tajomstvo vzťahov (Don Miguel Ruiz), Končím so strachom (Katarína Zacharová)... No ani jednu som nečítala, a do kníhkupectva akosi nikdy nestíham sadnúť si a aspoň zbežne prelistovať tu ktorú knihu a vybrať tú "spravnu".. Príp.ak ste niektorá čítali aj inu a myslíte že by bola vhodná, prosím dajte tip 🙂 ďakujem vopred a krásny nedeľný večer ešte želám... Nika
Sila - je to pokracovanie Tajomstva odporucam
nie nie je to nutné. no ale prečo chceš mužovi kúpiť motivačnú? myslím si skôr, že ťa vysmeje a nebude to čítať, muži to nemajú radi... poznám jednu ženu, ktorá takto vnucovala svojmu mužovi motivačnú, on odmietal, až potom, keď už bol "v prechode", tak mu preplo, prečítal si jednu a už si našiel aj novú milenku, zmenil šatník, schudol 30 kg... čiže pozor, a toto je skutočný príbeh. uplne mu z toho preplo, vsetkym naokolo sa daval za priklad a srsal pozitivnymi motivacnymi vyrokmi...
Oprava - knihu mojmu milemu, nie malemu :D