Ahojte, stalo sa to uz niektorej z vas, co mate problem s tinnitom? V noci sa mi stava, ze zrazu ako keby niekto pridal hlas na telke, ale bohuzial sa to deje v mojom uchu..dost ma to vie v noci vystrasit, trva to par sekund..idem k mojej neurologicke, trpim tetaniou, tak jej to urcite spomeniem, len chcem vediet, ci som v tom sama alebo sa to deje aj niekomu inemu..
Mam tinitus uz 2roky, lekari nepomohli nijako(ani ziadne lieky), len ze sa mam naucit s tym zit. Presla som vsetky vysetenia CT a MRi mozgu, neurologiu, ORL - som sledovana audiometrom, tinitus mi zhorsil aj sluch na lavom uchu. Zial preco vznikol a ako sa ho zbavit nikto nevie.
Kvoli tinitu trpim aj nespavostami (od zaciatku, teda uz 2r v kuse), takze velmi prijemne ochorenie. Stale rozmyslam, co bolo ale skor, ci tinitus ci nespavost z inej veci v tej dobe a to mi spustilo tinitus...Na to si ja ani nikto z kompetentnych studovanych nedokaze dat odpoved. TV v noci - mne teda az tak dobre nerobi, prekryvat cely den ten šum a piskanie a robit to este aj v noci je dost vycerpavajuce. Tym sa namahaju usi este viac. Pre tinitus sa odporuca aj liecba tichom - je to sice na prvy pohlad neprijatelne, ale urcite by som kazdy den mohla zaspavat pri tv, rusilo a namahalo by mi to uši este viac. Tinitus je skor narusenie frekvencie v mozgu ako porucha v usiach.
Ja som mala cca 2 mes..sumive magnezko a nejaky liek mi pomohol ale ja som to mala z krcnej chrbtice
Ahoj, tie zvuky v noci ti presli? Ja to mam tiez a neviem sa toho zbavit.
no ja mam otosklerozu, a tinnitus bol najprv v jednom uchu a uz je v oboch, som zmierena s tym ze sa to bude len zhorsovat...a tiez mam niekedy starch vecer, ked si predstavim ten pistalkovy concert ked je ticho....najlepsie sa mi spi pri tv, nevnimam to piskanie az tak...niekedy sa tiez uprostred noci prebudim a mam pocit ze niekto chodi po dome, alebo aj cez den pocujem divne zvuky, no viem ze to len v mojej hlave...