Tiež máte stále neporiadok v byte?

21. dec 2020

Dievčatá viete mi poradiť ako si udržať v byte poriadok. Nie je ani kúsok miesta kde by ten poriadok bol. Som bordelarka.unavuje má upratovanie. Sme traja dospelí a tí dvaja nepomáhajú. Máte niekto to podobné?

tasticka59
21. dec 2020

Ak ti zvysny dvaja nemaju zaujem o to aby udrziavali poriadok tak ty sa budes zbytocne snazit sama

mima1
21. dec 2020

No ak nemaju vsetci aspon trochu snahu upratat tak neviem. My mame poriadok ked je dieta v skolke. Pride 15.00 pridemedomov a 15.05 to zacne 😂 cez vikend moc nezbieram napr hracky to je nonstop niekde. Upratujem ine kupelna ,prach atd

kubkovamama
21. dec 2020

Pri dospelákoch si veľmi neporadis. Pokiaľ sú deti je to pochopiteľné a dom/byť nikdy nebude v top stave. Využi úložné priestory, vytried veci oblečko,proste kraviny nech idú z domu preč. Sezónne veci poukladať. Môj chlap je väčší bordelar ako všetky decká dokopy,niekedy ma ide hodiť o zem a tehotná nevladzem. Zaviedla som jeho kupelku,jeho kos na prádlo,nech si na svoje strany a kopy hádže čo chce a priebežne to prezriem a potom s tým spravím čo uznam za vhodné.Lebo totálnym bordelarom je to jedno,ak im aj niečo vyhodis ani si to nevšimnú 😉takže kľudne vyhadzuj

deti95060810
21. dec 2020

u nás robia poriadok tiež len stále tí istí - dvaja. Ostatní 4 sa len prizerajú...🙄

ovaaa
21. dec 2020

Pravidlo poriadku....každá vec má svoje miesto. Ak niečo vezmem a už to nepotrebujem to tak to vrátim na miesto z kade som to vzala. Určiť si pravidlá ...ak nepomôžu neupratuj po nich,výsledok bude vidieť hneď. Ak sú normálni tak im to docvakne a upracú....hlavne žiadne tvoje upratovanie.

llucciaa
21. dec 2020

čo ja viem, to sa podľa mňa moc takto nedá :D to máš tak isto ako keď máš deti tak sa proste len musíš zmieriť s tým, že buď upratuješ každý deň alebo je furt bordel. prečo tí ostatní dvaja nechcú udržiavať poriadok?

sapetka
21. dec 2020

Nie mna neporiadok irituje takte udrziavam poriadok denne!

katym77
21. dec 2020

Pri 2 bláznivých deťoch aj upratujem denne no nedá sa.

leuchtturm
21. dec 2020

vraj jedinci, ktori maju neporiadok v izbe, su kreativnejsi a inteligentnejsi. Tiez som bordelarka, ale moje decka su mi vaznou konkurenciou a aby som sa nezblaznila, musim są nutit upratovat (samozrejme aj decka, ved nie su v byte len na okrasu). Ale odkedy upratujem, mam pocit, ze osprostievam. Tak si vyber, aka chces byt 😉

tominko2612
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
midka
21. dec 2020

no my mame dom,, o to viac to musim kontrolovat,,,, jasne,, tiez chcem mat vsade poriadok,, ked si neupracu, spravim aj krik.. 🙂 nie je to nic zvlastne,, pravidla sa musia dodrziavat vsade,, nevidim, dovod, aby si dospela osoba,, nezvladla udrziavat poriadok vo svojom prostredi,, ... 🙂 predpodkladam, ze je to len izba,,, na prijatelnej urovni, to dokaze zvladnut kazdy,,, 🙂 .. skus trochu zvysit hlas 🙂 neviem, ci mas na mysli deti, alebo partnera a dieta,, v kazdom pripade, ak si ich nazvala dospelymi, nemali by s tym mat uz v tomto veku ziadny problem,,🙂... obavam sa, ze to nie je zaneprazdnenost, ale len jednoducho - lenivost,, ak ti to vadi,, zrejme ich v tom nechces podporovat.

1katus1
21. dec 2020

Všetky veci navyše preč ozdoby ako postavičky váži oblečenie čo nenosia typ veď schudem čo ak riberiem všetko preč. Ty dospelý to sú súrodenci alebo spolubývajúci alebo daka rodina iná ?

danieli
21. dec 2020

Moje deti poznaju vetu: “maminka je leniva upratovat” takze preventivne udrziavaju poriadok, nevyberaju nove, kym neodlozia stare, veci maju doma svoje miesto, poznaju kos na pradlo, vedia gps suradnice umyvacky, susicka pre nich nie je predmet z knizky harry potter, ale realna fungujuca vec, vedia, kde u nas byva vysavac a podobne, jednoducho dohliadam na to, aby kazdy po sebe dotiahol veci do konca a tiez pomahal ked treba, ked je neporiadok menim sa na bosorku

marcellka32
21. dec 2020

Zminimalizovat domácnosť, čiže mať len veci, ktoré sa skutočne využívajú a používajú (každú jednu vec chytiť do ruky a povedať si či ju potrebujes mať )...všetko ostatné preč (treba to urobiť raz a poriadne po miestnostiach)..po celom pretriedeni bytu uvidíš, že netreba upratovať, pretože každá vec má svoje miesto..samozrejme čistenie podlah, sanity a povrchov áno

dusankomoj
21. dec 2020

Existuje pravidlo 2 minút:všetko,co netrvá dlhšie ako 2 minúty,treba urobiť hneď a neodkladať. Potom toho neporiadku nieje veľa a v podstate v domácnosti iba udržiavaš čistotu.

hettinka
21. dec 2020

My mame poriadok. Raz do týždňa, v sobotu ráno, upraceme za 2-3 hodiny cely byt, povysava sa, podlaha, kúpeľne, kuchyňa sa uprace a mame pokoj. Sme 4 - traja dospeli a 13-ročný a upratujú všetci. Deti upratujú od 6 rokov izby sami, nerobím rozdiel, či dievča, ci chlapec (ja tam idem raz za čas, operieme záclony, umyjem okno a upracem dôkladnejšie s nimi).
Syn je tak chalansky bordelar, nechá porozkladané v izbe, ale stačí pohľad a uprace si. Dcéra je poriadkumilovna a manželovi tolerujem taký jeho bordelik na stoličke v izbe.

ahoj0
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lianka123
22. dec 2020

Nie. Mame velky dom, mam 2 malicke deti avzdy a vsade poriadok, to mas v krvi proste.

marvin1234
22. dec 2020

U nás bývalo vždy všetko sterilné, ja bordel neznesiem. Lenže ako dieťa rastie, tak sa proste veci rozhadzujú. Ja to riešim tým, že som veci v byte osekala na minimum. Žiadne zbytočnosti, všade minimalizmus, tým pádom rýchlejšie upracem a bordelu je menej.

jana_eyre_2
22. dec 2020

Tiež 😅 mám tri deti, rodinný dom, stále čosi vymýšľajú, hrajú sa, skáču, bláznia sa .. keď ideme von predtým neupratujeme lebo by sme nič nestihli.. takže je to u nás začarovaný kruh.. nedokážem asi udržovať pri nich poriadok ako.ine zeny.. nevadi deti sú deťmi len raz.. keď sme ale boli bezdetní bolo to u nás o dosť lepšie takže asi bordelarka nie som, len pri počte detí som proste zmenila priority.. my sme ako.wesleyovci z Harryho Pottera, len deti máme menej 😅