Tetovanie v advokácii, ako to je na súde?

daisyrowe
14. mar 2021

Dobrý deň, študujem právo a chcela by som sa dať potetovať, lenže hľadám vhodne miesto. Rozmýšľam nad predlaktim a rebrami, len ako to bude vyzerať na súde ? Aký je tam dress code? Ako je to s tetovaniami?

dominikac321
14. mar 2021

@daisyrowe v tejto pozicii by som sa tetovat nedala, max niekde brucho krize chrbat kde to nebude urcite vidno

dominikac321
14. mar 2021

ziadne predlaktie ziadna noha ruky prsty ani tvar ani klucne kosti

n_i_ka
14. mar 2021

@daisyrowe môj partner pracuje v tejto oblasti a má tetovania len tam kde to košeľa zakryje... predlaktia teda určite nie

daisyrowe
autor
14. mar 2021

@n_i_ka ďakujem, muži to majú ľahšie môj otec má advokátsku kanceláriu a tiež má potetovane ruky ale len po predlaktie. Ďakujem. A neviete ako je to s dress codom?

gabika0825
14. mar 2021

@daisyrowe veď sa opýtaj otca... keď má advokátsku kanceláriu ti bude asi zrejme vedieť poradiť... alebo hod do Googlu

jvasenka
14. mar 2021

@daisyrowe dress code na sude????😂😂😂😂😂😂 Jedna sudkyna vyzera ako bezdomovkyna (este aj tak pachne), druha vyzera ako z 80rokov, dalsia ako z dovolenky pri mori...to uz sa lepsie obliekaju vyssi s uradnici🙂 jedna asistentka ma potetovanu ruku od lakta k prstom a v pohode ale neviem ci sa nedala tetovat uz ked tam robila...🙂 To uz nie je ako kedysi🙂 pri sudcovi ok respektujem ale inak...neprichadzas do kontaktu so strankami takze nevidim dovod preco nie

n_i_ka
14. mar 2021

@daisyrowe otec určite vie...alebo napr. https://hnonline.sk/prakticke-hn/575044-ziadne-...
.. pochopila som to tak, že sa pýtaš na pozíciu advokáta nie konkrétne sudcu nakoľko na pojednávaní má aj tak talar

abbey1
14. mar 2021

Doba už pokročila. Čiže pokiaľ žiadne vulgárne tetovanie na viditeľnom mieste, asi žiadny problém. Jemné tetovanie i napr na kotniku, zápästí nikoho nevyvedie z miery, hlavne pokiaľ budeš dobrá advokátka, prokurátorka, sudkyňa,... Profesionálne schopnosti to všetko prevažia. Či sa týka dress code, slušné, dobre padnuce oblečenie vždy a inak je veľký rozdiel, či budeš jednať s klientom v kancelárii, alebo už pôjdeš na súd.
A keďže ešte právo ani len nestudujes, vôbec sa takýmito otázkami netráp.

ivkazba
15. mar 2021

Ja mám potetované obidva boky a chrbát, robila som tak roky manažéra a dnes koučujem manažérov a podnikateľov. Nie je to vidno pochopiteľne, tak je to jedno. ty spomínaš rebrá, tak snáď súdu je jedno, čo máš vytetované na rebrách. Poznám právnikov či vrcholových manažérov v korporáte, ktorí pod drahými oblekmi skrývajú výrazne potetované telá. Inak napriek tomu že som tattoo pozitívna, tak v určitých profesiách neuznávam tetovania na miestach, na ktorých to klient či všeobecne ľudia budú vidieť, t.j. kotník, zápästie, vrch ruky, kľúčna kosť a pod. Čiže za mňa iba na miestach, kde to nevidno, keď pôjdeš do práce.

ivkazba
15. mar 2021

Skôr sa zamýšľam nad tým, či je toto vážna téma. Lebo študuješ právo a tvrdíš, že otec má advokátsku kanceláriu. To by si mala mať už ako taký prehľad, aby si sa nemusela na modrom koňovi pýtať na to, čo advokát a tetovanie a hlavne fakt by si mala mať prehľad, aký dresscode má advokát (viď tvoja ďalšia diskusia).

daisyrowe
autor
15. mar 2021

@ivkazba je to fórum kde sa ľudia pýtajú rôzne veci, keďže sa nechcem opýtať otca tak som zvolila takúto cestu. Nechápem načo odpisujete len aby ste niečo povedali. Určite sú tu aj nejaké advokátky tak som myslela či mi s tým neporadia. @n_i_ka ďakujem

ivkazba
15. mar 2021

@daisyrowe v živote budeš nechápať ešte veľa vecí a čím skôr to akceptuješ a budeš s tým vedieť pracovať, tým lepšie budeš vedieť žiť, privátne aj pracovne. A hlavne ako advokátka. Ja napríklad koučujem aj advokátov, roky som pôsobila vo vrcholovom manažmente, takže myslím si, že môj príspevok je určite relevantný. Otca nepotrebuješ k tomu, aby si sa ho na toto pýtala. Na to ti stačí rozhľad a intuícia, aby si si vedela odpovedať na tieto otázky, ak sa pohybuješ v prostredí právnikov. Ak chceš byť úspešná v práci s ľuďmi, skús sa naučiť prijímať aj tie informácie, ktoré ti nie sú po vôli a ktoré nie sú podľa tvojich predstáv. Veľa šťastia.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lubkavargova1
15. mar 2021

Tak, ja neviem ale aj my co studujeme, sice sme este prvaci, ale taketo veci este nerozoberame. Momentalne v prvom rocniku mame retoriku a v druhom potom etiku...ale mna skor zaraza fakt, ze preco sa nespytas otca. Ved by ti mal rovno povedat a potom, ak sa takto okunas, to znamena, ze asi moc nemas odvahu priznat rodicom, ze chces tetovanie, lebo by ta slahli dolu a odstavili..tak to myslim...a dalsia vec, ak sa nechces pytat otca a ma svoju kancelariu, tak potom na prax kam sa budes pytat? Jasne,ze ku nemu a tetovanie sa nechces spytat, ale spory s nim budes konzultovat??

lubkavargova1
15. mar 2021

A dalsia vec, viac ako tetovanie by ta skor malo trapit to, ze zvladnut skolu, diplomovku, statnice a tak, nasledne prax, advokatske skusky a aaaaaaaaaaaaaaaaaz tak mozes uvazovat nad tym, ze niekedy v buducnosti preberies kancelariu od otecka. A samozrejme aj klientela a zodpovednost za zivoty a osudy inych ludi...ja mam 4 tetovania, vsetko na takom mieste, aby to bolo zahalene. Mozes byt aj najfasapravnicka s Harvardskym diplomom, ale toto je profesia co si vyzaduje uctu k vyssej instancii ako sme my.