Ahojte. Chcela by som iba napísať svoj názor a chcela by som vás poprosiť aby ste nekupovali kozmetiku a drogeriu testovanu na zvieratach. Skúste miesto cifu použiť sódu bikarbonu na zem octovu vodu a budeme zdravší krajší a ušetríte nejaké životy. A kozmetiku ties ktorá nie je testovaná. Vyguglite si trochu co sa deje v tých labakoch. Mne trhá srdce buďte trochu aj vy ľudskejsi triedte odpad nehadzte papiere na zem lebo planéta je tu pre nás nie my pre ňu. Ľudia sú veľmi zlí a bolo by najlepšie začať od seba. Dúfam že ma neukamenujete v správach a radšej sa zamyslime všetci kam ten svet speje. Pekný deň
@simonettasimonova SI ZLATA
Mas svoj nazor, mas nan pravo. Diskusiu zacinas ako verejnu, preto musis byt pripravena zniest aj negativne reakcie.
Ale suhlasim. Tiez som na to velmi citliva. Sodu bikarbonu pouzivat nebudem. No je vela znaciek, ktore na zvieratach netestuju. Iked clovek si nemoze byt nikdy 100% isty. Niekedy je to marketing.
Mne osobne su absolutne nechutne prave kozuchy. Povazujem ich za prejav absolutneho nevkusu. Samozrejme, budem k sebe uprimna, topanky z koze nosim. Odsudzovat kozuch a neodsudzovat topanky tiez nie je celkom v poriadku. Je to diskusia na dlho.
@caroline_ ved práve každý sa za niečím naháňa a sami nevedia kam len idú s davom
@athom neobjednala ja viem navariť
Už raz tu podobná diskusia bola.Skus lupu.Ani mne sa to nepáči.Tiez sa snažím dávať si na toto testovanie bacha
@athom nepamätám už je štvrtok 🙂
@athom a ako mam tomu ja sama zabrániť všetkému? Nekúpim si mobil ktorý mimochodom ako veľa vecí mam do posledného dychu nič sa tým nezmení. A jeme aj mäso keď sme vsezravce ale par krát v mesiaci a miesto salam syri a je rozdiel zviera hneď zabiť rychlo a týrať ho. Ja Bohužiaľ svet nezmením ale keby sa každý trosku posnazil iba trochu a nekupoval by zbytočnosti jednu kopu určite by sa lepšie žilo
@athom nemáš začo 😁
Všetky prestížnejšie kozmetické značky už nemajú testovanie na zvieratách, je to uvedené na obale, každý si môže vybrať podľa svojich preferencii. Len vás chcem upozorniť, že masívne a možno aj nehumánnejšie testy su vo farmakoskúškach a práve zvieratkám ktoré boli v prvej línii vďačíme za liekovú bezpečnosť. Asi si teda každý povie že dekoratívna kozmetika je niečo menej ako farmácia, súhlasím, ale treba tiez priznat ze ide o testy casto aj obycajnych vyzivovych doplnkov, komercnych analgetik..atď, jednoducho nie liečiv ktoré zachraňujú životy. Takže aj keď si pocmúľam pastilku na bolesť hrdla sú za tým vývoj klinických štúdii na rade zvierat.
@simonettasimonova je to tak, ale ludia na to seru,povedia si ze oni maju vacsie problemy