Testovanie na zvieratách

19. okt 2021

Ahojte neviem či je to v skupine povolené ale hrozne moc by som chcela aby sa toto dostalo na také čísla že by raz a navždy zakázali tieto zverstvá. Ide teda o petíciu. Ak je to však zakázané zmažte ju kľudne. Som však presvedčená že má zmysel a môže pomôcť tým chudáčikom ktorí si sami nedokážu pomôcť. Dávam sem link na podpis petície https://www.zapokusybezzvirat.cz/ - ak chcete a máte žalúdok na to neplakať a pozrieť si video čo sa deje za dverami v laboratóriách na tých nevinných tvoroch pozrite si Instagram @svobodazvirat na profilovke majú biele pozadie s oranžovým tuším nápisom a hneď prvé video. V tomto projekte je zaangažovaná aj Notsofunnyany, Benny Cristovao atď...nikto z nich nevydržal neplakať. Chcem touto cestou poprosiť všetkých ktorým to nie je ľahostajné podpíšte to. Po tomto videu som si spravila očko u jednej dievčiny ktorá mi dala tipy na netestovanú kozmetiku ako rozoznať ktorá z ponúkaných je naozaj cruelty free a aký certifikát musia mať takisto na akej stránke sa dá toto overiť. Dám len rýchlotip napr. Manufactura je jednou z takých kozmetik a čo ma sklamalo je že aj Yves Rocher aj La Roche Posay aj The Ordinary aj Revolution skincare London ktoré som všetky používala tiež nie najlacnejšie takisto na ZVIERATÁCH TESTUJÚ. Mne to nie je ľahostajné a aj keď som na tento problém žiaľ veľmi malička a v podstate rybou v mori pevne verím že každý jeden kto začne od seba neskutočne dokáže pomôcť. Za rok umrie 10,6 milióna zvierat v labakoch kde im lejú nie len do žalúdka ale do očí a uší na pokožku zahrajte ktorý im dokáže rozleptať sliznice testuje sa rad radom všetko od alkoholu po najväčšie chemikálie aj napr na čistenie odpadu. Je mi ťažko už len čo to píšem. Tú bolesť si nikto z nás nevie predstaviť. Možno už konečne budete mať aspoň predstavu tí čo ste netušili aké kruté to naozaj je keď kliknete na ten profil a uvidíte kvíliaceho psíka akoby ho zaživa rezali alebo psíka z ktorého kvapká krv lebo mu niečo pichli. Veľmi ťažký pohľad. Je to tak hrozne že sa mnohí na to nedokázali dopozerať no nemalo by to znamenať aby sme predtým zatvárali oči a snažili sa tváriť že sa to nedeje a nie je to realita. Keď už nedokážeme urobiť viac prosím kto chce a nie je mu to ľahostajné nech pomôže aspoň takto zmenšiť ich utrpenie nepodporovaním tohto nechutneho biznisu. Prosím nerozputavajte hádky nie je to o nás ale o nich. Pre možno kontroverznosť tejto témy dávam to anonymne. Buďme naozaj lepší aspoň pre tie tvory keď už nie pre seba. Moc ďakujem každému kto to dočítal až sem a kto to naozaj podporí a podpíše túto petíciu proti týmto hyenam

autor
19. okt 2021

Opravím sa lebo autokorekt- lejú im sajrajt na pokožku do očí a uší

sisa_s
19. okt 2021

Ako si viem overit, kto testuje a kto nie na zvieratach, ked napr.YR ma na stranke jasne napisane, ze nie?
https://yves-rocher.sk/ekologicke_pestovanie

autor
20. okt 2021

@sisa_s napísať môžu čo chcú ale musia mať certifikát s logom a riadnym označením je tam toľko výhybiek čiže bez týchto veci produktu neverím odporúčam prečítať tento blog https://zuzanahumajova.com/sk/cruelty-free-kozm... a zoznam netestovaných výrobcov môžete nájsť na webe netestovanonazviratech.cz taktiež treba dávať pozor na asociáciu PETA ktorá síce dáva certifikáty o netestovaní ale len na základe čestného prehlásenie tieto firmy nemajú žiadne audity čiže kontroly žiadne postihy za porušenie a nemusia nič dokladat a dokazovať....tento zajačik ktorý predstavuje teda to logo pod asociáciou PETA je taký ružovobiely kdežto ten klasický čiernobiely zajac pri ktorom sa niekde v blízkosti nachádza napis cruelty free a označenie HCS je to po čom by sa mal človek ohliadat toto označenie HCS je certifikát za ktorý sa platí a určite nie málo preto majú firmy pravidelné kontroly a žiadny ich výrobok ani zložky v ňom neboli testované na zvieratách a ani ich dodávatelia prísad nesmú testovať preto je to veľmi dôležité dať si na to pozor ....čiže treba aby mal každý produkt od zubnej pasty cez voňavky až po čistiace prostriedky a pracie prostriedky či farby na vlasy, na steny, rôzne lepidlá a najväčší chemický odpad ja som to začala študovať ešte len pred nedávnom ale som zazrata do toho skončiť toto utrpenie....podľa týchto veci si viete skontrolovať ako na tom sú jednotlivé produkty a do Google si dajte PETA cruelty free logo a medzi tým ružovobielym zajkom nájdete aj čisto z profilu nakresleného zajaca akurát že je zakresleny čiernym obrysom, inak je zajac bielo vyfarbeny to nájdete ľahko aj ľahko spoznáte...chce to veľa štúdia ale za toto to stojí!

karolinakr
20. okt 2021

Toto je jedna z veci ktoru neviem pochopiť, prečo Boh toto dopúšťa, je to cele o ľudoch, ale proste zvierata platia príliš vysoku cenu aj ked by sa to dalo testovať inak alebo aspoň hľadať spôsoby. Vieš ani v novinach tomuto nerobia prezentaciu kto ma aky kolagen kolko schudol sprostosti na stotisic, ale takto zavažne veci sa neriešia denne, cez výchovu detí v školach, škôlkach až po nejake kampane, podporu z ministerstva finančnú , verejné debaty, priestor v mediach a finančné podpory Hnusi sa mi cely tento biznis, sucitím so zvieratkami, vela x som aj modlila za ne, ale z nejakého dôvodu proste neni zasiahnute.Nepozriem si to video, lebo zas budem mať depresiu. Podpisovala som už vela peticii a vždy sa zapajam

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
karolinakr
20. okt 2021

@cocolino234 ja Boha neobviňujem, ale je mi to ľúto nedokážem sa na to dívať...znasilnenia sa deju všetko ja nevtrdim, že Boh je na vine ale su situacie, kedy si želam aby bolo zasiahnute a nedialo sa to, čo sa deje...a vidiš ako pracuju sudy a policia od tyranov ruky preč, a ked niekto povie, ze prezidentkyna dcera je modelka ide ho policia vypočuvať. Nebavi ma byvať v takto nespravodlivej spoločnosti, pre darebakov a vrahov je zem idelne miesto, možu si robiť čo chcu a nikto ich stihať nebude, ti sa maju hej...

autor
20. okt 2021

@karolinakr mňa to hrozne bolelo ten pohľad plakala som celý deň kde sa v ľuďoch táto krutosť vzala od dnešného dňa nepodporím ani jednu z týchto značiek ktoré sú uvedené dole. Tá silno ružová tabuľka obsahuje značky s certifikátom HSC a cruelty free a s logom bunnyho pozrite si to

autor
20. okt 2021

@karolinakr presne tak je to hrozne ťažké na psychiku snažím sa aspoň takto to vykompenzovať

liusa82
20. okt 2021

Ja to tiež nepochopim ako toto môže ešte v 21 storoči existovať.Hlavne ked sú už rôzne technologie v dnešnej dobe nežijeme sto rokov za opicami.A odkial tie zvieratá na to vôbec beru to mi tiež nejde do hlavy a ešte viac nechápem tých zamestnancov mne by bolo zo seba zle.Tiež sa snažim kupovať len kozmetiku s označenim zajačika

ziarifka
20. okt 2021

Poviem ti príklad, prečo sa chemikálie musia testovať aj na zvieratách. Ľudské telo je tak zložité a komplexné, že žiadny model ho ešte nie je schopný dokonale nahradiť. Raz vynašli nejakú molekulu, ktorá sa javila ako geniálna vec v starostlivosti k pokožku či o čo. Všetky laboratórne testy vychádzali výborne. A potom kvapli zajacovi tú látku do oka a on takmer okamžite zomrel. A aj každý ďalší zajac. Tá nova molekula bola nejaký vražedný neurotoxín a zabil by aj každú ženu, ktorá by sa namazala.

Neobhajujem zverstvá, ktoré sa dejú na zvieratách pri pokusoch. Sama som operovali stovky zvierat pri výskume epilepsie. Pokusy sa dajú robiť aj eticky. Zvieratá sme ošetrovali všetkými možnými anagetikami, aby necítili bolesť, vždy boli uspaté, museli byt v úplnej psychickej pohode, aby pokusy ukázali relevantné výsledky.

Jasné, bylinky a prírodné veci storočia používané sa testovať nemusia. Ale osobne by som žiadnu látku syntetizovanú v laborke nemazala na telo bez riadneho otestovania na zvieratách.

tara42
20. okt 2021

Nenavidim pokusy na zvieratach. Tyranie deti a zvierat je to najhorsie co moze na svete byt. Tiez sa tym dost trapim.

autor
20. okt 2021

@ziarifka lenže to ste vy....pozrite si ako kruto sa tieto testy reálne robia pozrite si ten odkaz ktorý som dala na ig stránku vyššie @svobodazvirat .....potom mi povedzte že je to okej .....dávno vieme že v dnešnej dobe humánne zabíjanie či už dobytku pre mäso alebo testovanie zvierat nie je....a ani nikdy v dnešnom svete nebude....a nech už by bolo akokoľvek nikto nám nedáva právo siahať im na život keďže oni sa vyjadrit nemôžu a takisto ľudia chcú furt viac a viac a berú zemi viac ako môžu dať nech už sa to týka čohokoľvek nikdy nebudeme spokojní a trpia tým len nevinné tvory toto zas vnímam ja....

autor
20. okt 2021

@liusa82 tiež si hovorím že pre mňa človek čo toto dokáže robiť je pre mňa proste obyčajná smeť na zemi nič viac nič menej žiadnu úctu k takému bezcitnému človeku nemám ešte si za to berie peniaze je mi z toho ťažko v živote nikdy ani za milión by som toho nebola schopná opovrhujem takým človekom a to som ja naozaj človek ktorý neodsudzuje dopraje každému ale tadiaľto cez moju empatiu a pochopenie cesta nevedie

autor
20. okt 2021

@tara42 presne tak a ďalej mi napadá že človek ktorý študuje vedu a musí proste testovať a tak je možno múdri ale kde takým ľuďom Pán Boh nadeli tam im aj uberie a tu im ubral teda dosť veľa empatie a súcitu voči živým bytostiam ...pre mňa nie je žiadne že človek je viac ako zviera pre mňa je to rovnako tiež je to bytosť ktorá cíti dokáže milovať robiť človeku verného spoločníka po celý jeho život a my ľudia sa odvďačíme len tým že im dokážeme zobrať slobodu a odsúdiť na smrť kruto bolestne....v čom sme teda viac ako zvieratá? Oni s ich dušou by to nám nikdy neurobili niekedy je fakt viac na škodu toľko rozumu než úžitku ja sa s tým dosť často stretávam čím viac inteligencie tým menej empatie a ako sa chovaš ku zvieratám taký si človek potvrdilo sa mi to x krát keď niekto nemá rád zvieratá všimla som si potom že sa chová buď povýšenecky pokrytecky alebo sa vie zachovať bezcharakterne s takým človekom som žila preto viem že to je pravda a preto taký človek je pre mna nikto

tara42
20. okt 2021

Ja si vazim kazdy zivot, pre mna je zviera jedno uzasne stvorenie a ked sa mu pozeram do oci tak nechapem ako mu niekto dokaze len trochu ublizit. Neznasam vedcov, tyranov, dufam, ze vsetci zhniju v pekle. Manzel mal v rodine 2 vyznamnych vedcov, ktori robili pokusy a musela som sa velmi kvoli nemu premahat. Velmi. Uz neziju. Chvalabohu manzel miluje zvierata rovnako. Mozno som debil pre niekoho ale mam vysoke EQ a pre to nemam taky bezstarostny zivot.

liusa82
20. okt 2021

@ziarifka Tak ked sa v takomto niečom pohybujete odkial teda berú labáky tolko zvierat? to im niekto podhadzuje alebo ako? toto ma ozaj zaujima.Nemyslim teraz iba králikov a potkanov ale hlavne psy aj mačky.Niekde som dokonca videla aj opice

tara42
20. okt 2021

@liusa82 v zahranici su na to chovne stanice kde ich mnozsia (psikov) a davaju do labakov.

liusa82
20. okt 2021

@tara42 aj som si myslela že nejaké množiarne

karolinakr
20. okt 2021

@tara42
@liusa82 panebože, predstav si, že ešte pred narodenim je rozhodnute o tvojom osude, budu odmalinka robiť na tebe ohavnosti, potom ta polomrtveho hodia na kopu a nechaju pomaly umierať ,,,

autor
20. okt 2021

@tara42 moje slová úplne vystihnute do bodky

autor
20. okt 2021

@karolinakr hrozne mi to je ľúto hrozne moc pritom aj tie opičky a iné zvieratká tam majú svoje mláďatká a všetci vieme ako to je v prírode dali by za ne život ako aj my ľudia je to hyenizmus tfuj

karolinakr
20. okt 2021

No priznam sa, že keby som vedela, že niekto robi v labaku nejake brutalne veci, asi by som na obed s nimi nechodila, takisto obyčajni pracovnici na farmach, to tiež mam pocit, že všetci sadisti sveta sa zišli v tomto povolani, aj v zahraniči, za živa strhaju perie a srsť z husi a zajacov, v Čine alebo takej nejakej krajine, proste nikdy som nepočula zvierata kričať od bolesti, ale tam...to čo za imbecilov tam pracuju? Nemame priať zle, ale jeden den v ich koži by som im za trest dala, alebo farma na kožušiny, ked som videla tie krasne polarne lišky ako idu zaživa stahovať tymi smradlavymi paprčami, normalne by som ich bičovala..

ziarifka
20. okt 2021

@liusa82 to sú normálne zverince, kde sa zvieratá chovajú za týmto účelom. Žiaden voľný odchyt alebo ze nám niekto prinesie zvieratá. Presne šľachtené kmene, certifikovaný chov a tak. Čo sa týka opíc (primatov) tak sa po skončení pokusu dokonca ani nezabíjajú, ale idú do "domova dôchodcov ".

ziarifka
20. okt 2021

Súhlasím, že v kozmetickom priemysle sa ide na kvantitu, je to čisto biznis po každej stránke. Len som reagovala na to, že aj pokusy sa dajú robiť eticky. S našimi zvieratami je zaobchádzané humánnejšie ako so ženami pri pôrode alebo s mojimi deťmi v nemocnici. Ja sama nemám žalúdok pozerať na zábery týraných pokusných zvierat. Ešte k pokusom v serióznej vede: my musíme udržiavať zvieratá v maximálnej pohode, lebo každý diskomfort veľmi skresľuje výsledky a celý pokus by bol zbytočný.

autor
20. okt 2021

@ziarifka je to pre teba ospravedlnením? Že sú chované na to? Predsa princíp nie je o tom či sú odchytené alebo vyšľachtené ale o tom že sú to zvieratá ktoré majú takisto city dokážu prežívať bolesť strach a dokonca si dovolím tvrdiť že viac ako my ľudia pretože si absolútne neuvedomujú dôvod prečo sú tam a prečo tak musia trpieť tak si dovolím tvrdiť že to znášajú horšie minimálne tým strachom je to hrôza a nie je na to ani jeden jediný dôvod na obhajobu ani jeden jediný

autor
20. okt 2021

@ziarifka aj tak si stojím za svojím názorom presne ako aj táto nezisková organizácia ktorej instagramovú stránku som tu zmienila ktorá tvrdí že v dnešnej pokročilej dobe technológií existuje ďaleko viac možností ako testovať bez pokusov na zvieratách a to je holý fakt spomínali tam nejaké skúmavky v labákoch a nejaké gény bunky a neviem čo ešte jednoducho nie som vedec ani žiadny biochemik nevyznám sa ale dá sa testovať bez zvierat proste tie nepatria do labákov... A keďže to dokážu aj iné značky nevidím v tom problém v 21 storočí.... A dokonca na tejto stránke je príspevok môžete si ho ísť pozrieť že až 95 percent testovaných liekov na ľudí proste nefunguje takže je to celé zbytočné a kruté a ešte to ani neplní svoj účel aj keď ani to by nebolo ospravedlnenie ale je to dôvod navyše s tým prestať

ziarifka
20. okt 2021

Nič neospravedlňujem, pani sa pýtala, odkiaľ sa berú zvieratá na výskum.

mandarinka555
20. okt 2021

@ziarifka Ty už prosím ťa, radšej nič nepíš....keby si ľudia nedávali na seba kadejaký sajrajt, tak by ani pokusy neboli ☹

autor
21. okt 2021

@mandarinka555 len pre tie ktoré to zaujíma ešte poviem že som našla slovenskú kozmetiku ručne vyrábam presne s týmto certifikátom HCS... A je to jedna z mála kozmetik aspoň minimálne slovenských kozmetik alebo teda respektíve je to jediná ktorú zatiaľ poznám je Navia premenovaná na Kvitok.... Síce tam nemajú tekuté šampóny ale majú tam tuhé šampóny a deodoranty... Manufaktura má teda aj tekuté výrobky a keď si kliknete na túto stranku sloboda zvierat nájdete tam hneď zoznam humannych spoločností dám sem odkaz https://slobodazvierat.sk/kampane/spotrebitel/n...
Keď si tento odkaz rozkliknete zobrazia sa vám tam značky ktoré majú certifikát. Nájdete tam rôzne aj čistiace prostriedky aj rôzne stránky s eko obalmi dokonca tam nájdete aj desiatové látkové obaly namiesto sáčkov atď. A tieto čistiace prostriedky a veci do domácnosti zas nájdete pod zoznamom kozmetiky keď si prejdete prstom po obrazovke úplne najnižšie tam uvidíte zase tieto stránky. Je tam upozornenie že nie všetky tie produkty ktoré daná stránka predáva musia mať ten certifikát. Ale dá sa to overiť stačí si zadať názov značky do Google a napísať k tomu názvu HSC cruelty free. Pri troche snahy to nájde každý kto chce.

autor
21. okt 2021

Opravím sa keďže mi to už nejde ja nič nevyrábam malo tam byť napísané vyrábanú... Používam autokorekt to asi preto. Ďalšia vec Navia alebo teda Kvitok vyrába aj tekuté výrobky len nie tekuté šampóny zle som sa vyjadrila ospravedlňujem sa... Oni majú prevažne produkty na pleť ale majú tam teda aj tie tuhé šampóny... Ďalej taká slovenská značka je aj Maria Nila... Vedela by som odporučiť aj nejaké iné značky napríklad na tie domáce čistiace prostriedky ak by niekto chcel keby niečo stačí sa spýtať. Pekný deň prajem....a posledná vec po rozkliknuti stránky sloboda zvierat hneď to modro napísané 5. riadok je ten zoznam humánnych spoločností.