Tenké steny v paneláku

marlen18
21. dec 2015

Ahojte maminky aj nemaminky. Mám takú otázku...V našom paneláku sú strašne tenké steny. Resp. mám problém iba so spálňou, ktorá susedí s obývačkou susedov. Počujem kedy idú na balkón, kedy vypnú a zapnú svetlo,... Sme v prenajatom, takže veľké zmeny si nemôžem dovoliť. Ako prosím vás odhlučním spomínanú stenu? Vrelá vďaka 🙂

lusyke
21. dec 2015

Skus pogooglit a najdes urcite aj profesionalne izolanty. No predpokladam ze hladate nieco lacnejsie..ale tam musite pocitat s tym ze to nebude mat taky efekt ako tie profesionalne zvukove izolanty. Taky korok by mohol celkom pomoct...dostat take korkove tabule co sa daju nalepit na stenu. Nasi to maju na spalni a sa mi zda ze to celkom pomohlo.

sardinka335
21. dec 2015

@marlen18 polystyrén?

lusyke
21. dec 2015

A este premiestnit nabytok. Na stenu k susedom treba dat skrine...ak tam mate postel tak to mate rovno za hlavami 🙂

slnecnica174
21. dec 2015

@marlen18 Asi tak, ze sa odstahujes🙂 V panelaku pocut kazdy prd. Panelak nikdy vice😉

margotka112
22. dec 2015

No aspoň,že tam majú obývačku,naši susedia kupelku so záchodom.Tak mám prehlad o tom či majú problém s prostatou,ked idú 100 krát čúrať na WC,alebo ich preháňa ked vzdychajú 15 min.,a skvelé je ak praktizujú večerný sex v sprche. Skúste vymeniť podnájem ak je to vo vašej možnosti. S Odhlučnením,a úpravami bytu musí súhlasiť aj majitel.

marlen18
autor
22. dec 2015

Ďakujem za komentáre 🙂 🙂 🙂

martina27777
23. dec 2015
Používateľ martina27777 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od martina27777.

@margotka112 tak to musi byt neprijemne, to by som nechcela

klementinnka
30. dec 2015

Ahoj, rovnaký problém máme aj my. Naša spálňa susedí so susedovou detskou a je to des. Majú tri detičky, ktoré sú vychovávané buranským spôsobom. Respektíve nie sú vychovávané vôbec. Rovnako aj my bývame v prenajatom, takže nemôžeme robiť veľké zmeny. Pokúsili sme sa spoločnú stenu "odhlučniť" 10 cm sklenou vatou a sadrokartónom a výsledok je asi taký, že okrem zmenšenia priestoru našej spálne už nevyskakujem zo svojej postele a nemám ten strašný pocit, že od vedľa niekto vkročil ku mne, keď susedia otvoria detskú izbu. Podotýkam, že žiaden nábytok ani nič podobné nepomôže k tomu aby ste susedov nepočuli. Hluk sa šíri po ostatných priečkach. My máme takéto priečky v celom byte, ale spálňa je na tom najhoršie. Veľa som pozerala na nete, existujú nejaké proti hlučné tabule, ktorými sa odhlučňujú napríklad hudobné štúdia, ich cena je pomerne vysoká a naozaj by ste museli rieši týmto spôsobom asi viac ako jednu izbu.
Z vlastnej skúsenosti Ti hovorím, ak nechceš prísť o nervy, hľadaj iný podnájom.