Téma v médiách: Očkovanie dieťatka a autizmus - dotazník

mishel260
20. mar 2021

Milé mamičky, budúce mamičky, rodičia, užívatelia a užívateľky Modrého koníka,

Zaujíma ma váš názor!
V rámci mojej práce som sa rozhodla zmapovať názory širokej verejnosti na povinnosť očkovania a jeho spojenie s vývinom autizmu.
A ako podľa vás túto tému prezentujú médiá?

Chcem vás poprosiť o zaznačenie odpovedí do tohto dotazníka:
https://bit.ly/2PbFShP

Vopred vám ďakujem za pár minút vášho času.

punka24
20. mar 2021

Hrozne sa vypĺňa... kliknem na odpoveď a zaznačí mi odpoveď o tri otázky nižšie...

bebemonika
20. mar 2021

Vyplnené 🙂

nelca0510
20. mar 2021

Hlavne niektoré dezinformacne médiá a antivaxeri šíria bludy o očkovaní a autizme. Ved si stačí prečítať ako to bolo s *doktorom* Wakefieldom

pininka1
20. mar 2021

Fiha,klobuk dolu ze si sa na to dala. Na margo toho chcem len napisat ze ku nam chodi x autistov ktori nikdy ockovani neboli...

pininka1
20. mar 2021

Skoda len ze mi to neslo vyplnit

jaskolka
20. mar 2021

Nejde to vyplniť a chýba tam prešovský kraj

mishel260
autor
20. mar 2021

Ďakujem za vaše reakcie!
Netuším, prečo dotazník nejde vyplniť, keď ho skontrolujem, tak mne normálne funguje z mobilu aj z počítača :(

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
amanta5
20. mar 2021

@nelca0510 ako to bolo s dr. Wakefieldom? Prosím odkaz na články

amanta5
20. mar 2021

Aký je rozdiel medzi týmito tvojimi otázkami v tej iste sekcii?
Rodičia by mali mať možnosť slobodnej voľby o zaočkovaní dieťaťa. *
Som za to, aby očkovanie detí bolo dobrovoľné. *

mishel260
autor
21. mar 2021

Ospravedlňujem sa, že dotazník s viacerými nespolupracuje...
Predpokladám, že Google Forms nie sú kompatibilné s niektorými mobilnými telefónmi. Ak budete na počítači a spomeniete si na dotazník, budem rada, ak vyplníte.

mishel260
autor
21. mar 2021

@amanta5
To je veľmi dobrá otázka. Vo výsledku je to jedna a tá istá odpoveď, ale v tej prvej otázke je skrytý sociálny faktor. Sú takí "nerozhodní" ľudia, ktorí na jednej strane si myslia, že rodič by mal mať právo sa rozhodnúť, lebo pozná svoje dieťa a je jeho zákonným zástupcom. Na druhej strane sú vo všeobecnosti za to, aby bolo očkovanie povinné kvôli zodpovednosti voči spoločnosti a kolektívnej imunite. Odpovedali by teda inak na tieto dve otázky. Samozrejme sa nedá mať jedno aj druhé. Chápem, že väčšina ľudí odpovie na obe rovnako.

amanta5
21. mar 2021

@mishel260 už rozumiem. Myslím však, že to malokto pochopí. Možno by bolo fajn preformulovať otázky tak, aby to z nich bolo jasné. Inak sa nedá správne použiť ich výpovedná hodnota. Minimálne jednej z nich.