V telke dávali reportáž o minciach 1 a 2 eurovkach vzacnych. Aj článok som o tom nasla. Mam náhodou v peňaženke 2 mince z článku co tam píše ze majú hodnotu 200 a 500 eur. Pozerala som inzeráty a tam ľudia píšu ze majú také mince a cena dohodou. To fakt niekto kúpi. Je tu niekto kto vie k tejto téme mince niečo viac povedat?
Vdaka.
Hej,daj sem foto. Lebo by to bola naozaj veľká náhoda,keby si mala v peňaženke práve takéto drahé mince.
pochybujem, že máš v peňaženke akurát dve vzácne mince, keby boli vzácne tak máš možno jednu a nie dve.
Áno, existujú zberateľské mince, ktorých cena je vyššia (častokrát podstatne vyššia) ako ich nominálna hodnota. Či sú to práve tie tvoje, sa takto posúdiť nedá… Ale bola by veľmi veľká náhoda, že by sa objavili naraz práve v tvojej peňaženke.
Prosím ťa a kde bola tá reportáž?...dakujem
Áno, mám známych, čo zbierajú, majú už v stovkách tie mince (kvôli ním stále kontrolujem drobné a posielam fotku, ak sa mi nejaká zdá zvláštna).
Niekedy chodia kupovať mince do zahraničia alebo na tie trhy, ak im chýbajú a majú, áno, v pohode za 200 či 500 eur jedna dvojeurovka, aj viac.
Ale veľmi pochybujem, že máš vzácne a ešte k tomu dve naraz len tak v peňaženke.
Skús poslať fotku.
Syn dostal na krst mincu, zberatelsku a ma hodnotu cez £4000, Cize ano mozu mat hodnotu. Nechaj ak su vzacne. Ja tiez mam este take “bezne” odlozene. V UK frcia 0.50p a mam ich zopar.
ja mam odlozene dve..na jednej je Stefanik, na druhej Dubcek..odlozila som ich, lebo som take nikdy nevidela, nie su bezne...ale ci maju zvlast nejaku hodnotu, to neviem
Pridaj foto
@jaja20 a vy viete konkretne čo na tých vzácnych minciach je?
Je o tom niekoľko článkov na internete,aj s fotkami,preto ti tu všetci píšeme,aby si pridala fotky tých tvojich mincí. Spoločne to posúdime. Je to problém?
A nie su tie 2€ mince cenne, len ak su nepouzivane?
@cacianka pozri toto su mince z toho clanku co bol zverejneny len to je divne ze by mali hodnotu pretoze tieto eurovky mam v pokladni velmi vela
@ivetasarayova tá prvá - netuším kde je chyba, tam záleží na 1 mm oproti dobre vyrobenej. Aj napriek kontrole sa nemusí všimnúť mikroskopická odchýlka, dostane sa vadny kus/ kusy do obehu a už je z toho vzácnosť. Lebo sa vymyká štandardom a normám.
Tie dve dalsie fotky - sú to pamätné mince, tých sa vyrába limitované množstvo, predávajú sa osobitne, ale aj sa bežne dávajú do obehu. Lebo niečo vyrazia 1 000 ks, niečo 10 000 a potom ostatné na tony
@ivetasarayova aj u nás sú pamätné mince, s vysokou hodnotou, podľa obsahu drahých kovov, tie si rozoberú zberatelia alebo slúžia ako dary na reprezentáciu krajiny. A potom sú z lacných zliatin a tie idú do obehu ako bežné platidlo.
Iná kategória sú zberatelia - ti si vymyslia aj špeciálne dôvody preco niektoré zbierať. Napr si zbierajú edíciu z 1 roku, všetky druhy mincí / teda všetky nominálne hodnoty od 1c po 2 € z roku narodenia dieťaťa , aby mu urobili pamiatku
Iní zbierajú 2€ mince zo všetkých krajín, ako vzorky a zaujímave rytecke schopnosti, no a ďalší prahnú po kúskoch s vyobrazením osobnosti, či iní po tzv.pamatnych. pre každého zberateľa je vzácne niečo iné, to ale chápe on sám. Stačí 1mm odchýlky a už to má " hodnotu".
Nezbieram mince, ani sa v tom nejako nevyznám, mám len takýto prehlad, zbieram niečo iné.
Ja som mala takého uja alebo dákeho pandrlaka co mal spojené nohy a potom akoby ďalšie dve ešte rozkrocene a rok 2002, tiež som mala 2 a mince a ešte 1 s Dubčekom. Hovorili ze sú vzácne a hodnota je 500€ a vyššie. Neviem, či je to pravda a čo mám teraz robiť ak mám nejaké vzácne mince, na koho sa obrátiť...
Ja mám presne tu 1. mincu, čo je na tej fotke. Neviem, prečo je vzácna, ale mám také 2
Daj fotky tých akože vzácnych..
Na fb je skupina o minciach.