Telegónia

29. máj 2023

Je to teoria : Ak má žena dieťa,tak ono zdedí črty alebo vlastnosti jej prvého sexuálneho partnera, hoci on nie je ich biologickým otcom. Nejak sa ten prvý partner vpíše do tej ženy navždy. Všetky ďalšie jej deti sa budú tiež trocha na neho podobať. Preto niektoré kultúry veľmi lipnú na tom aby žena bola pannou, aby deti nemali žiadne črty iného muža. Keď sa teraz zamyslíte nad tým vašim prvým a porovnáte si vaše deti, môže byť táto teória pravdivá? Majú niečo z neho? 🤔

cosmic_origin
29. máj 2023

Poznám, moja mama k tomuto pred cca pred 10 rokmi prišla, teraz verí už aj na plochú zem.

pribinak
29. máj 2023
viestta
29. máj 2023

Moje dieta ma geneticku vybavu svojho otca, nie nejakeho pre neho cudzieho chlapa. Moje dieta ma crty a povahu danu genetikou a vychovou. Nastastie neverim bludom, takze sa nemusim ani zamyslat

svetlonos
29. máj 2023

Ahoj,
ano ma 🤣. Ale v mojom pripade preto, lebo s prvym ex sme si ozaj boli dost podobny a ladili sme dokonale. Povedali nam to viaceri, ze sa na seba podobame 😁.
A teraz vážne, s tou telegoniou to plati vtedy, pokial ten expartner pre tu zenu zrejme vela znamenal. Jedneho takeho som mala, a chcela som to s nim mat ukoncene na kazdej urovni. Po rozchode mi dlllho trvalo vyrovnat sa s jeho "stratou" i ked som sa rozisla ja s nim. Az ked som to mala uplne v sebe "upratane" mohla som uvazovat o dalsom vztahu, ktory prisiel az takmer o rok ( teda 2 roky po rozchode).
Maly sa podoba na mna aj mm 🙂 Ale tej telegonii verim, v mnohych pripadoch je to realne.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
divokykonik
29. máj 2023

Môj syn sa podobá na svokra. Aj povahovo aj výzorom. Takže bohužiaľ u nás taký blud neplatí. 😆

oli18
29. máj 2023

Autorka a čo tvoje deti?

jaskolka
30. máj 2023

Somarina. Veď logicky si to zober - ako sa môže niekto úplne cudzí "napojiť" na tvoje chromozómy, DNA, proste genetickú výbavu? A prečo práve len ten prvý partner?
Netuším, kto prišiel s tebou teóriou, ale očividne niekto kto nemal ani poňatia o genetike. Je to úplny blud.

jaskolka
30. máj 2023

@svetlonos ale ako môže tým, že partner pre ženu veľa znamenal, dieťa (nie jeho) nejako zdediť jeho vlastnosti a podobu? Veď je to nezmysel... Áno, psychicky môže to pre ženu byť ťažké, odpútať sa, a chce ďalší vzťah, až keď sa s tým vyrovná, to je niečo celkom iné, ale určite je nereálne, aby kvôli tomu niekedy v minulosti dieťa malo črty zdedené od expartnera.

lavender94
30. máj 2023

@jaskolka tí vyznávači by ti vysvetlili, že tam ide o nejaký presvit či čo. Spermia (alebo teda vlastne aj v prípade, že sa chalan neurobí) vydáva nejake žiarenie, ktoré prenesie genetickú informáciu do ženy a tá v nej je po celý život a všetky deti, ktoré splodí sú vlastne toho jedného muža 🤣🤣 raz som o tom viedla čítala debatu v komentároch na fb a teda bolo fascinujúce pozorovať, kam dokáže ľudská predstavivosť zájsť.

babulkomale
30. máj 2023

Ja som zas pocula ze vsetky zeny co obhospodaroval jeden muz su takto prepojene cez jeho pipík do akejsi siete 😂 takze vsetky sme sestry a kamosky a nemali by sme sa tu tak skaredo urazat 😃

ivka225
30. máj 2023

Chod s tymto na nejaky vecierok katedry genetiky, urcite sa radi zabavia.

akiana
30. máj 2023

Je to biologicky nemozne a uplny nezmysel. Nekontaminuj si tym hlavu. V opacnom pripade by sa spermie predoslych partnerov nejakym sposobom museli dostat do buniek zeny a nasledne do DNA, ako technologia CRISPR. Cela tato "teoria" sluzi jedine na zahanbovanie zien za to, ze maju sexualnu minulost.

jaskolka
30. máj 2023

@lavender94 panebože, to už kto tomu môže veriť
. Žiarenie zo spermie prenesie informácie do genotypu ženy... 🙈😆

klara351
30. máj 2023

Tato hlupost sa uz dlho siri internetom, vacsinou sirena spolu s 8000 rokov zamrznutou ruskou princeznou a slovanskym povodom tutanchamona. Ktokolvek, kto daval pozor na zakladnej skolke printom prevrati ocami a ide dalej.

akiana
30. máj 2023

@jaskolka Homeopatia nie je nic ine, ako viera na vyzarovanie vodnej energie a jej znasobovanie lieciva. No a vidis, kolko ludi na celom svete tomu veri.

lavender94
30. máj 2023

@akiana ja to vnímam s tou homeopatiu úplne rovnako. Kto chce uveriť, tak mu to placebo zaberie alebo si to aspoň mysli. A ten, kto si chce myslieť že jeho dieťa nesie gen informáciu od iného muža, než s ktorým bolo splodene, tiež tomu bude verit.

akiana
30. máj 2023

@lavender94 Samozrejme, hlavne, ked niekto chce vidiet povahove a fyziologicke crty.

klara351
30. máj 2023

Myslite si, ze kedze ma moje dieta v sebe geneticku informaciu viacerych muzov, odhalia to testy a mozem pozadovat od kazdeho vyzivne?

jaskolka
30. máj 2023

@akiana asi tak...🙈

h2
30. máj 2023

π-čovina!

svetlonos
31. máj 2023

@jaskolka
no davam ti za pravdu, ze to znie ako uplne scifi. Exustuju vsak veci, ktore momentalne nie vzdy dokazeme pochopit. A kedze som zopar takych scifi situacii sama realne zazila, tak mi ani teoria telegonie nepride nerealna. A to nie som cvok ani som nikdy nebrala ziadne psychofarmaka, ze by som urcite "scififi" situacie prezivala ako nasledok vedlajsich ucinkov. Nikdy by som vsak nikomu nevnucivala svoje presvedcenie o tychto temach 🙂