neviete ako sa pecu? Nieje nato neaky figel?diik
my sme "piekli" v mikrovlnke. Osolila som ich a vždy dala tak na 1 min. potom vypla, nechala chvíľu postáť a tak niekoľko krát, pokým neboly hotové, ale nepamatám si presne, koľko min. sa to dokopy robilo, len viem, že nie veľa..
my toho robime, teda mamina na kila 😀
plna zahrada 😉
po vybrati, ich len osoli, da na plech do truby najskor na 200 stupnov, aby sa zvysna voda vyparila tak na hodinu a potom to stiahne na cca 150 stupnov a susi asi tak 12 hodin, aby boli uplne vysusene 😉 este jedna dolezita vec, dvierka na trube nechava vzdy pootvorene, cize staci len vlozit varechu, aby sa mohla voda vyparovat 🙂
viem, ze tí co jadierka predavaju na jarmokocha a inych akciach, ich susia v susickach, ale mne moc nechutia 🙂
Mám to rýchlo alebo pomali piecť (račej zvolím pomali 😀 )
ja som ich najskôr na slniečku vysušila (osolené) a potom šup do rúry - ale len sušiť, napr. ak upečieš zákusok a vypneš rúru, tak po vytiahnutí zákuska nechať trocha klesnúť teplotu a dať tam jadierka dosušiť.
@smarti normalne sa povyberaju cele komplet z tekvice, vacisnou bez tej vlakniny, co je vo vnutri, lebo ta velmi prihara🙂
potom sa daju na plech, nasolia sa a pecu sa, najskor na 200 stupnov asi tak 45 minut, treba ale casto miesat a potom uz len teplota cca okolo 90 stupnov a sa dosusaju asi 4 hodiny
Dal som surove jadierka do truby vyhriatej na 200 stupnov posolene na plech, nechal som pootvorene dvierka aby sa voda mala kde vyparit o 30 min som sa isiel pozriet ako su na tom a bol tam uz len soleny tekvicovy popol taze by ma fakt zaujimalo ako to robite???? 🙂
ja väčšinou kupujem surové, namočím ich vo studenej vody, nechám ich v nej asi 3-4 minúty, scedím ich , osolím ( my lúbime trochu slanšie), a dám na plech a šup do vyhriatej rúry . Rúru vyhrejem na 200stupňov🙂
ja ich robim tak ze ich dam na radiator a osolim a do vecera su slane a chutne mnaaam 🙂 😉 😀 😀 😀 😀 😎
Vsedci to robite zle jadierka vyberieme z tekvice v ziadnom pripade neoplachovat vodou nasolit a nechat 24 hodin odstat obcas premiesat sol sa musi roztopit nasiaknu a su slankave aj z vnutra dame na plech ruru na ventilator na130 stupnov asi kazdych 10 minut premiesat aby sa rovnomerne piekli ruru v ziadnom pripade nenechat pootvorenu suce trochu zacervenane su hotove mnam najlepsie a ziadane.
Ak mas surove jadierka, tak ich jednoducho upraz na sucho na panvici, podla chuti ich mozes posolit a jest namiesto cipsov a spol.
Potom ich mozes posekat a pridavat podla chuti vsade tam, kde by si dala orechy. Napr. mozes dat cele alebo posekane na salaty alebo aj do kolacov namiesto orechov.
Tu v Rakusku dostat vsade zelene tekvicove jadierka, tie z ktorych sa robi ten stajersky tmavozeleny tekvicovy olej (Kürbiskernöl). Bud ich uz predavaju uprazene alebo neuprazene. Po uprazeni ich mozes aj skaramelizovat ako byvaju tie karamelove mandle. Jemne pomlete sa daju pouzit do kolacov, budu vyzerat velmi zaujimavo, kedze su zelene 😉 Mozno vyskusas nieco na Halloween?
Ak najdes ten olej, skus ho dat na zeleny salat a posyp este oprazenymi semiackami. Ten olej si pyta trochu viac soli, mozno bude treba dosolit. Alebo nim pokvapkaj tekvicovu polievku a posyp posekanymi uprazenymi jadierkami. Ta oranzove polievka s tmavozelenymi kvapkami oleja vyzera a chuti mnam 😉