Tehotné v šestnástich - názor na reláciu

kurucka93
10. dec 2013

Ahojte žienky, chcem sa opýtať, či niektorá z Vás pozeráva Tehotné v šestnástich, aký máte na tú reláciu názor? Ja keď to pozerám, som rada, že ma takéto skoré tehotenstvo obišlo, naozaj to tie dievčatá nemajú vobec ľahké.....

bubelko
10. dec 2013

@kurucka93 hlavne tie dievcata vo väcsine nemaju rozum...

zita19
10. dec 2013

@kurucka93 A ze naco je sexualna vychova.

bbarboraa
10. dec 2013

hm ja by som to mojej dcera asi moc neulahcila... alebo by teda musela byt extra vyspela... pretoze by som pravdepodobne nebola ochotna starat sa o vnuca ako o vlastne... a zostat napr.doma...

afra
10. dec 2013

Moja sestra mala dceru v 16tich. Bolo to pre nu tazke hlavne povedat to rodicom, okoliu......ale zvladla to. Skolu dostudovala individualne, rodicia pomahali financne a ja som strazila malu, aby sa mohla ucit. Vcera mala neter 6 rokov.....pokazeny zivot urcite nema, iba musela skor dospiet.

missrussia
10. dec 2013

Vsetko zalezi od toho ako sa zena k tomu postavi...a je jedno ci ma 16, 20, alebo aj 30 rokov. Ja mam 23 a mam synceka, pokial som si presla tym ze vsetci sa na teba udivene pozeraju, otvorene a bez hanby sa pytaju ,,ci sa posmyklo" , ci sa idem vydavat ked som tehotna, ci sa o mna postaraju rodicia. Ludi nezaujimalo to ze dieta je planovane, vydavala som sa po 6 rokoch chodenia a sme s muzom financne nezavisli od rodicov. Vsetci vidia len to co chcu. a preto si nemylsim ze 16 rocne matky su horsie ako ine.

mima4
10. dec 2013

@zita19 sexualna vychova tieto veci neriesi, napr. v anglicku je rozsiahla a napriek tomu je tam vela tehotnych adolescentiek. Tu je skor chyba vo vychove, absencia vychovy rodicov, urcitych hodnot...

babaker
10. dec 2013

@mima4 to si snad s tymto komentarom robis srandu... tam kde sa to rodicia nedozvedia, idu za ich chrbtom na potrat. je lepsie mat doma otvorene vztahy, riesit pripadne tehotenstvo spolocne, bez podpory rodicov to len tazko v takom veku zvladnu. to ze dievca otehotnie nemusi byt nedostatocnou vychovou doma.

mima4
10. dec 2013

@babaker
16 ročné dievča v prvom rade nie je mentálne zrelé na sexualny zivot, na prípadne materstvo... na dôsledky ktoré môžu prísť. Má si užívať mladosť, priatelstva a nie riešiť veci dospelých. Takze podla mna je to zlyhanie aj výchovy... rodičia by mali komunikovať s dieťaťom o tom, čo prežíva, akých má priatelov... čo rieši, ako veci vníma, čomu nerozumie...

babaker
10. dec 2013

@mima4 v 16 uz nie su detmi. je to mozno priskoro byt matkou,ale uz su dost stare na to,aby prevzali zodpovednost. Niektore len chcu sex vyskusat, ine uz bezne spavaju so svojimi priatelmi. Aj z tohto dovodu si myslim, ze sexualna vychova na skolach by nemala absentovat. Niektori dospievaju skor, v tom veku su to uz jednoducho samostatne mysliace a citiate bytosti, robia vlastne rozhodnutia. My ako rodicia sa mozme snazit vsepit im vsetko to najlepsie, ale na splodenie dietata staci parminutove zavahanie...

zeleny_cajik
10. dec 2013

Môj názor je, že všetko má v živote svoj čas a jednotlivé životné etapy sa nedajú preskočiť ani oklamať. Keď má "žena" dieťa v 16tich, môže byť samozrejme dobrá aj starostlivá matka, ale to, že preskočila, resp. brutálne skrátila jedno z dôležitých životných období, kedy sa osobnostne a citovo formujeme, hľadáme svoje miesto v spoločnosti, vo vzťahoch... to sa niekde odrazí a vráti ako bumerang, možno o rok, o päť, o 20 rokov.
Ďalšia vec je, že máloktorý z tých vzťahov v 16tich vydrží. Dieťa je skúška aj pre vyspelejší vzťah, nieto pre puberťákov. Takže takéto deti nemajú od začiatku veľkú šancu na úplnú rodinu, resp. majú ju podstatne nižšiu ako deti plánované vo vzťahu dvoch dospelých ľudí.
Čiže nie som nadšená z tohto trendu a nepripadá mi to ideálne pre žiadneho zo zúčastnených, určite by som to nepropagovala a neschvaľovala ako žiadúci jav.
Ale keď už k tomu tehotenstvu príde, som každopádne za to, aby dieťatko dostalo šancu na život a aby dievčaťu (resp. rodičom) bola poskytnutá čo najefektívnejšia pomoc a podpora, aby zvládla byť čo najlepšou mamou.

sosanna88
11. dec 2013

mala som spoluziacky, aj na strednej aj na vyske ktore mali dieta v 16tich...jedna bola uuuuplne perfektna, v pohode by schovala do vacku aj 30nicky co sa tyka toho ako to cele brala a ako sa starala a rozpravala o malom (samozrejme jak to mala doma neviem), no a ta druha si dieta sice nehala, ale na materskej ostala jej mama a ona si dalej zila svoj zivot, dokonca maly ju ani mamou nenazyval, bral ju ako sestru....dnes ma 25rokov a zije s malym a s jej novym partnerom ako ,,rodina,,...to by ma zaujimalo ako to u nich vyzera ked maly bol zvyknuty na ine...
To len tak ako zaujimavost...a sice, ze nie kazda 16ka je pojasena a nezrela 16ka. Ja som napr tiez bola dost rozumna na svoj vek ale mat dieta by ma asi dorazilo...teraz mam 25 a jedno dieta a obcas si myslim ze som este mala pockat🙂 takze je to o povahe a nie o veku si myslim

vafinka
11. dec 2013

@kurucka93 ahoj aj ja toto sledujem so zatajenym dychom spolu s muzom. ked sa pozres na to, ako oni ziju ani sa tomu necudujem. v 16 maju auto, zarabaju peniaze, a ten ich zivotny styl je uplne iny ako u nas, a pravda tinedzerka je tinedzerka, bez ohladu na to v ktorom sa nachadza state, len je rozdiel v mentalite americanky a slovenky. a to aby tam dvaja tinedzeri ktory ako tak relativne zarabaju si mohli dovolit byvanie je nenormalne. ale chcem tym len povedat, ze ja mam z nich ten dojem, ze sa stavaju k zivotu stylom a ved co. a ked je na ceste male, tak az po porode sa spamataju. no ale vsimni si aj postoj rodicov, tu sa rodicia o svoje dieta tak staraju, a maju taky iny postoj k svojim detom a mne to tak pripada, ze oni to beru tak s odstupom vsetko. ako keby boli len rodicmi na papieri. su taky neosobny, ale to je moj nazor. no je pravda, ze malo ktory vztah ostane pokope a svoje dieta sa snazia vychovat ako vedia. ale mam ten dojem ze je to asi tak jeden par z 30tich. a pravda je to, ze je to aj o povahe.

tilly
11. dec 2013

ja si to tiez obcas pozriem, celkom ma tie osudy zaujimaju, ani neviem preco... a niekedy je zaujimave sledovat to, ako si tie kocky a ich okolie s tym poradia, niektore su skvele, klobuk dole, ale to su vacsinou len vynimky... vacsina z tych bab su same deti a dost rozmaznane...

staronova
11. dec 2013

v prvom rade si myslím,že to čo podávajú v relácii nie je verné. Je to skreslené,hrané....Na vela percent iné ako v reále- dotknutých mladých ľudí....Za ich múry im režiséri nevidia....a za prachy sú aktéri ochotní urobiť kadečo...

kurucka93
autor
11. dec 2013

Aj ja si myslim, ze je tam urcite aj nieco hrane, ale v ktorej reality sou nieje? Ja si myslim ze je to fajn, podla mna to urcite aspon na nejake mlade baby zaposobi, nazenie mozno strach, a budu si davat vacsi pozor. Ked som videla ako jedna 17nastka ostala sama, pretoze otehotnela s chalanom ktoreho poznala 2 mesiace, navyse s DVOJICKAMI, bol fakt des na to pozerat!

lujza123
13. dec 2013

Nezavidim im to, musi to byt tazke mat dieta tak skoro...na druhu stranu keby mam dieta v 16 dnes by malo 14 rokov, takze by som mala "materstvo" takmer za sebou, kopu slobody, volnosti a este dlhe dlhe roky uzivania si a cestovania pred sebou, v case ked by moje zname a rovesnicky obskakovali svoje prvorodene dietko a riesili sopliky, plienky a ine ja by som zo svojim potomkom chodila po koncertoch....
Mala som spoluziacku ktora mala velmi mladu maminu (mala ju tiez v 16tich) a pametam si ako sme jej vsetky jej pokrokovu, vymodnenu mladu mamu potichu zavideli

lujza123
13. dec 2013

Tiez si myslim ze clovek ovela lepsie zvladne pubertaka ked ma nieco po 30 tke ako ked ma skoro 60.