Ahojte, mate niiektora skusenosti s cestovanim lietadlo v 1.-2, mesiaci tehotenstva? Ale mam na mysli dlhe cestovanie lietadlom 9 hodin..
Dakujem
ja by som to neriskovala. Raz som takto letela do Londyna, hodina a pol letu a potratila som.. Ale kazdy lekar ti povie inak.
V podstate cele tehotenstvo (cca do 6-7 mesiaca) som pracovne lietala, cca kazdy druhy tyzden; niekedy aj kazdy tyzden. Spytaj sa svojho gynekologa, najlepsie pozna tvoj zdravotny stav.
na prvé prečítanie som čítala TEHOTNÁ S LIETADLOM :D :D ách :D prepáčte, musela som 🙂
JA som letaal velaaaa a ano aj dlhe lett. Dcera je uplne zdrava. Posledny let v 32.tt. Prvy v 7.-8.tt. Mne Dr. povedal, vsetko OK, tak co sa obmedzovat. Akurat lety nad 10 hodin (v jednom kuse, nie 10 hodin aj s prestupom a cakanim) neodporucal. Teraz som tehotna znova a uz mam nespocetne mnozstvo letov za sebou aj v tomto tehu.
@natalia_r ja s tým mám skúsenosti, letela som keď som bola cca v 5.tyzdni a všetko prebehlo úplne ok...za celé tehu som letela 3x a všetko bez problémov,bolo to ale v 1.a 2.trimestri.
s doktorom sa treba poradiť, v takom skorom štádiu to nebýva problém ale 9 hodín je dosť tak pre istotu sa ho spýtam 🙂
Jasne, ziadny problem, odskusane
Ved to je uplne jedno ci je to dlhy alebo kratky let jediny rozdiel je v tom ze pri dlhom musis ist castejsie na wc. Ak nemas komplikacie mozes letiet kolko chces. Ja som v teho letela 4x a ziadny problem
@looola presne, ja som potratila v praci a netvrdim, ze to bolo z prace ... v tak rannom stadiu je potrat najma z dovodu, ze plod bol poskodeny/nebol zivotaschopny, tak sa ho telo zbavilo. hnusne povedane, ale ko mi moja gyndoska povedala, radsej takto skoro a samo, ako neskor s cistenim a dalsimi pripadnymi komplikaciami pri potrate v este neskorsom stadiu :(
@ukulela veď práve, aj je dieťa poškodené ani 24 hodinové ležanie vylozenymi nohami nepomôže , zdravé tehotenstvo zvládne v pohode bežne veci, ja som pri prvom veľa cestovala autom / niekedy aj vyše 20hodin/ , lietala som, pri druhom zas pracovala az do 9.mesiaca / práca pri PC/ a všetko bolo ok
Letela som v 3.mesiaci usa vieden a este do polska...a v pohode.
Ahojte, tiež by som sa chcela opýtať alebo poprosiť o váš názor. V 8tt ma čaká 10+2 hod. lety (viedeň-bankok-hanoi). Idem tam za manželom, na služobnú. Tam cestujem sama, z čoho mám mierne obavy, naspäť už s ním. Doktor mi povedal, že ak bude zatiaľ všetko prebiehať OK, budem sa cítiť dobre tak nie problém. Len mám piť veľa vody a veľa sa počas toho 10hod letu prechádzať. Čo myslíte ? 🤔🙄😏
V 9tt.,som letela na Kubu. Ale ja pravda ze som sa o tehotenstve dozvedela 2 dni pred odletom.
@4nikol4 ahoj nikol, prosim ako si dopadla s lietaním do hanoia? S mužom ideme do Vietnamu a 3 tyzdne pred odletom som sa dozvedela ze som tehotna. Letenky sa vrátiť nedajú. Vies mi napisat ak si letela ci vsetko dopadlo Ok a na co si dávať pozor vo Vietname ? Dakujem krasne 🙂
@natalia_r oprad sa s lekarom, ale podla mna ak nemas zdravotny problem, je to OK, teta letela pred 40 rokmi v 5. mesiaci z brazilie do CSSR, a to teda boli este ine podmienky 🙂