Tehotná v 1. trimestri a dlhý let lietadlom?

natalia_r
24. júl 2018

Ahojte, mate niiektora skusenosti s cestovanim lietadlo v 1.-2, mesiaci tehotenstva? Ale mam na mysli dlhe cestovanie lietadlom 9 hodin..

Dakujem

ukulela
24. júl 2018

@natalia_r oprad sa s lekarom, ale podla mna ak nemas zdravotny problem, je to OK, teta letela pred 40 rokmi v 5. mesiaci z brazilie do CSSR, a to teda boli este ine podmienky 🙂

babi81
24. júl 2018

@natalia_r dlhe cestovanie ti lekar v 1.trimestri urcite neodporuci, ja som cestovala do 5mesiaca pravidelne ale max 4h, dolezite je vela pit a pocas letu sa prejst

furbynka
24. júl 2018

ja by som to neriskovala. Raz som takto letela do Londyna, hodina a pol letu a potratila som.. Ale kazdy lekar ti povie inak.

janinque
24. júl 2018

V podstate cele tehotenstvo (cca do 6-7 mesiaca) som pracovne lietala, cca kazdy druhy tyzden; niekedy aj kazdy tyzden. Spytaj sa svojho gynekologa, najlepsie pozna tvoj zdravotny stav.

adka6666
24. júl 2018

na prvé prečítanie som čítala TEHOTNÁ S LIETADLOM :D :D ách :D prepáčte, musela som 🙂

yanni
24. júl 2018

JA som letaal velaaaa a ano aj dlhe lett. Dcera je uplne zdrava. Posledny let v 32.tt. Prvy v 7.-8.tt. Mne Dr. povedal, vsetko OK, tak co sa obmedzovat. Akurat lety nad 10 hodin (v jednom kuse, nie 10 hodin aj s prestupom a cakanim) neodporucal. Teraz som tehotna znova a uz mam nespocetne mnozstvo letov za sebou aj v tomto tehu.

29simona29
24. júl 2018

@natalia_r ja s tým mám skúsenosti, letela som keď som bola cca v 5.tyzdni a všetko prebehlo úplne ok...za celé tehu som letela 3x a všetko bez problémov,bolo to ale v 1.a 2.trimestri.

henriettak
24. júl 2018

s doktorom sa treba poradiť, v takom skorom štádiu to nebýva problém ale 9 hodín je dosť tak pre istotu sa ho spýtam 🙂

looola
24. júl 2018

@furbynka netreba strašiť, potrat nemusel byt z lietania, ja som letela z Ameriky s 3 medzipristátiami a všetko bolo ok

slapina
24. júl 2018

@natalia_r presne ako ti tu aj iné babule napísali, treba sa v prvom rade poradiť s doktorom. On pozná najlepšie tvoj zdravotný stav. Ale pokiaľ nemáš žiadne zdravotné problémy tak nevidím dôvod v tom, že by si nemohla letieť a ešte keď si na začiatku tehotenstva

bluka2
24. júl 2018

Jasne, ziadny problem, odskusane

miadi
24. júl 2018

Ved to je uplne jedno ci je to dlhy alebo kratky let jediny rozdiel je v tom ze pri dlhom musis ist castejsie na wc. Ak nemas komplikacie mozes letiet kolko chces. Ja som v teho letela 4x a ziadny problem

juliet86
25. júl 2018

@miadi nie je to uplne jedno kvoli tomu ze fislkove lety dosahuju vyssie letove hladiny

ukulela
25. júl 2018

@looola presne, ja som potratila v praci a netvrdim, ze to bolo z prace ... v tak rannom stadiu je potrat najma z dovodu, ze plod bol poskodeny/nebol zivotaschopny, tak sa ho telo zbavilo. hnusne povedane, ale ko mi moja gyndoska povedala, radsej takto skoro a samo, ako neskor s cistenim a dalsimi pripadnymi komplikaciami pri potrate v este neskorsom stadiu :(

looola
25. júl 2018

@ukulela veď práve, aj je dieťa poškodené ani 24 hodinové ležanie vylozenymi nohami nepomôže , zdravé tehotenstvo zvládne v pohode bežne veci, ja som pri prvom veľa cestovala autom / niekedy aj vyše 20hodin/ , lietala som, pri druhom zas pracovala az do 9.mesiaca / práca pri PC/ a všetko bolo ok

miskara
25. júl 2018

Letela som v 3.mesiaci usa vieden a este do polska...a v pohode.

4nikol4
30. mar 2019

Ahojte, tiež by som sa chcela opýtať alebo poprosiť o váš názor. V 8tt ma čaká 10+2 hod. lety (viedeň-bankok-hanoi). Idem tam za manželom, na služobnú. Tam cestujem sama, z čoho mám mierne obavy, naspäť už s ním. Doktor mi povedal, že ak bude zatiaľ všetko prebiehať OK, budem sa cítiť dobre tak nie problém. Len mám piť veľa vody a veľa sa počas toho 10hod letu prechádzať. Čo myslíte ? 🤔🙄😏

v_ero_ni_ka
30. mar 2019

V 9tt.,som letela na Kubu. Ale ja pravda ze som sa o tehotenstve dozvedela 2 dni pred odletom.

sadulienka
4. mar 2023

@4nikol4 ahoj nikol, prosim ako si dopadla s lietaním do hanoia? S mužom ideme do Vietnamu a 3 tyzdne pred odletom som sa dozvedela ze som tehotna. Letenky sa vrátiť nedajú. Vies mi napisat ak si letela ci vsetko dopadlo Ok a na co si dávať pozor vo Vietname ? Dakujem krasne 🙂