Tehotenstvo a lyže. Aký je váš názor?

martija
2. jan 2011

Ahojte!

na zaciatok musim vysvetlit,ze mi nejde o klasicku lyzovacku, to sa asi vsetky zhodneme,ze neni moc vhodne. Ide mi o to,ze moj 6 rocny syn sa uci lyzovat, dneska som bola s nim na kopci, a za vlekom jednoducho nevladzem, ked bezim popri nom,lebo syn je zaciatocnik,a neda mi to nechat ho hore na kopci sameho,kym pridem hore idem vyplut pluca,a potom zase hned dole, to moc zmysel nema.takze ci ste to niektora skusali, vyjst len na vlek (somarska lucka),a pomalicky popri synovi zase dole. Alebo radsej nepokusat osud?

kkiki
2. jan 2011

@martija ja by som to neriskovala, ty nemusis padnut, ale ta niekto moze nabrat 😒 ...

traktor
2. jan 2011

suhlasim s
@kkiki urcite neriskuj....cert nikdy nespi...radsej popros niekoho ..rodinu, kamaratku...

zamilovana
2. jan 2011

ja by som teda tiež neriskovala,ale v tomto tvojom prípade si myslím, že je úplne jedno či po svahu beháš bez alebo s lyžami nabrať ta môžu tak či tak, spadnúť môžeš tak či tak, takže bud alebo....

maznacik007
2. jan 2011

nuz uprimne podla mna nie je ok ani ked za nim behas popri vleku a potom dole... Nemoze ta nahradit manzel alebo zaplat synovi trenera alebo lyziarsku skolku...
V tvojom stave je to velke riziko ....

gumimaci
3. jan 2011

Ahoj, zalezi na tom aky si lyziar a aj v ktorom tt si... ono s tehu sa sportu vzdat nemusis... ja som bola na lyziach v 7tt, a poznam baby co boly aj neskor. Ja som do 5 mesiaca dokonca chodila korculovat 😉 Ak si neni rizikovka a zdravotne si v poriadku tak ak sa vyvezies hore na svah a dolu ho zides peso, tak sa podla mna nic nedeje. Treba si len davat pozor a vybrat si dobu, kedy tam nieje najvacsi naval. 😉

martija
autor
3. jan 2011

Dakujem za reakcie, ja som v podstate dost bola veru v strehu, prave koli tomu,aby do mna niekdo nevrazil, je to ale maly kopec, a vacsinou su tam zaciatocnici ,ale prave ti su tiez dost nebezpecni. @gumimaci ja som teraz 16 tt, neni to ani malo ani moc.
@maznacik007 manzel je skor taky typ,ze vsetko nechava tam pozvolne plynut, on moc nelyzuje,tak nema ani moc rady pre syna,a hlavne ho nechava sameho hore na kopci a on stoji dole,proste si hlavu nelame. A mne casto hovori,ze tehotenstvo neni choroba,takze u neho moc setrenia si neuzijem na moju osobu ☹

ela2710
3. jan 2011

@martija ahoj, som prekvapena ako to tvoj manzel berie, ma pravdu tehotenstvo nie je choroba, ale chodenie po svahu, ked si tehu mi pride dost nebezpecne. Ja som sa bola raz kuknut na donovaly, boli psie zaprahy ale ti lyziari vsade naokolo padali ako hrusky 🙂 nikdy nevies ci do teba niekto nevrazi, ty sa mozes uhynat, ale co ak predsa...viem, chces urobit radost syncekovi, no on by urcite pochopil, ze maminka caka babo a nesmie riskovat...moja sestra ma volala stale do bazena, ma 4 roky, bola som tehotna ale na kupalisko som sa rozhodne nedala nahovorit, hocikto do teba drcne a budes si to vycitat na cely zivot.

Co sa tyka tvojho manzela, spytaj sa ho, ci by sa mu daco stalo, keby s nim tento rok behal svahom on, rovnako ako tehotenstvo nie je choroba, on nie je chromy, nie? 😉 moj priatel bol nastastie velmi opatrny a hrozne ma rozmaznaval...bal sa o male, uz ked som chodila v prepchatych autobusoch...o maleho sa strara, kupe, prebaluje, a ja dokonca ani v noci nemusim vstavat, lebo vecer sa on maleho stara celkom sam, maly je na UM. Nikdy ma necastoval recami, ze tehotenstvo nie je choroba, ma to byt najkrajsim obdobim zeny, manzel ti ma pomahat a nie sa ponosovat 😒

martija
autor
3. jan 2011

@ela2710 ja o takom muzovi mozem len snivat, naozaj pre mne nepredstavitelne, ked sa mi narodil prvy syn,tak som ho prosila,aby ho aspon vnoci prebalil,lebo ja som vstavala velmi casto, kojila som ho,a on povedal,ze si to rozmysli,a nikdy to neurobil, ani raz!!! Nechcem ho ohovarat,stara sa, aj uprace a navari, ale malych mi nikdy nebol pokocikovat. On sa proste o malinke deti nevie postarat, iba ked nevyhnutne treba.
Aj teraz napriklad mam toho mladsieho nosim casto,lebo mi skoro vzdy zaspi v aute (inak nie),a takeho naobliekaneho ho nosim zdola od auta,az hore do izby (byvame na vrchu v rodinnom dome), doslova funim a mam tlaky,kym ho vynesiem a polozim a manzel mi maximalne dvere podrzi.... ☹
Ked som cakala druhe, tak prvorodeny bol vazne chori, musela som ho dvihat, bola som v 5 mesiaci tehu, a manzel mi uveril az pred porodom,ked mi robili posledne sono a dozvedeli sme sa,ze male nepribera,ze ma podvahu na svoj vek. A doteraz maleho dviham do vane ja,z vane ja,umyvam ich oboch.....mam pri mm pocit,akokeby som vobec nebola tehotna, sprava sa ku mne absolutne rovnako ako ked som neni tehotna.. 😔

ela2710
3. jan 2011

@martija no hrozne, nezavidim ti, niektori chlapi su fakt divny....ja by veru chalanov nevlacila, keby som bola tehotna, naco mame chlapov? ved oni maju byt tie silnejsie polovicky. No zas moj ma ani ku kociku nechce pustit, ked ideme do obchodu chce len on, niekedy sa az hadame 🙂 mozno je to tym, ze je to jeho prve dieta, nevie sa nanho vynadivat. Viem, ze babo rozpravkam este nechape, no priatel nikdy necital a minule vzal knizku co sme malemu kupili na vianoce, a normalne mu precital 3 rozpravky, maly pri nich zaspal....no mala by si sa s manzelom vazne porozpravat..rodicia su dvaja, a maju sa teda aj dvaja starat...rodina moze fungovat, len ak su povinnosti podelene. Mozno by pomohol rozhovor, musis mu povedat ako sa citis, tehotenstvo si mas uzivat 🙂

martija
autor
3. jan 2011

@ela2710 tak to mas fakt stastie, takych chlapov neni vela, teda urcite nie v mojom okoli...

my sme spolu uz 13 rokov, a ked sa aj rozpravame,tak mi da vzdy (oprava - casto 🙂 ) za pravdu, " dobre, ano ano , mas pravdu"... tri dni to funguje a potom sme zase tam kde sme boli, on sa proste nezmeni... uz som sa s tym zmierila.... 😒

ela2710
4. jan 2011

@martija no my budeme spolu 1.3. uz 4 roky, ale zatial problem nevidim, my sa tiez sem-tam poskriepime, len o maleho sa stara poriadne. Jasne nemame uplne bezproblemovy vztah ale tak to nema asi nikto, no tvoj manzel si uvedomuje, ze budes robit co on zaveli, aj my sme mali take obdobie, ale pochopil, ze rodicmi sme dvaja a povinnosti sa teda musia delit medzi oboch...kukam ty mas uz 2 chalanov 🙂 a to tretie, stale nevies?

martija
autor
4. jan 2011

@ela2710 fuha ty si ranne vtaca 🙂 . Ano mam dvoch synov, tretie zatial nevedia povedat, na konci mesiaca mam kontrolu,tak tam by uz mali povedat. Inak manzel ani moc neorganizuje , obcas ano,chyti ho zachvat tvorivosti,a to ma alergiu vtedy,ked ma vidi napr. pred pocitacom. Ale inak je dost tolerantny, az na to,ze vazne nezoberie decka vonku,neprebali, iba ked ho poslem, o starsieho uz trosku viac,lebo manzel je typ,ze dokaze vsetko spravit,opravit, auta, kurenie, vodu,elektriku,proste vsetko,a starsi syn to rad s nim robi,takze uz je len to pomoc,ze stoji pri nom a pozera sa nanho. Ale zeby knizky cital,tak to nehorzi, a ked ma naladu,tak super,ked nema ,co je cim dalej tym castejsie,lebo stresy atd, tak hruza,len organizuje a frfle......ale viem,ze o babo sa budem znova starat uplne sama... ☹

jabadaba
4. jan 2011

oj, neskusala by som to. Mozes blbo spadnut, moze do teba niekto vramovat. To nevadi, ze na somarskej lucke. Aj tam sa da letiet ako snezna gula. Nuz, synovi sa bude musiet venovat niekto iny. A ani nemusis tresknut na brucho, staci si nohu vykrutit, zlomit a potom co? Ani od bolesti by si nemala nic pojedat, ani operacia nedajboze nie je vhodna....Chces toto riziko podstupit? Chces mat teho skomplikovane este dalsimi pripadnymi diagnozami z neuvazenosti? Asi nie. 😉

Aj ja by som si zalyzovala, aspon zabezkovala, no nepokusam. Smola, musim si nechat zajst chut.

jabadaba
4. jan 2011

@martija ohoho, tak to by som si s muzom pekne zostra pokecala. Nemas co tahat tazke deti v tvojom stave, Teda nie aspon stale. Treba sa striedat. A ze sa nevie o malicke deti postarat? Vyhovorka. 😉

ela2710
4. jan 2011

@martija no nezavidim ti, mali by ste byyt na vsetko traja, potom ale nezabudni napisat ci mas ch alebo d, lebo by bola sranda, keby si mala doma 3 chalanov 😉

martija
autor
4. jan 2011

ano @jabadaba mas pravdu, ja viem,ze je to len vyhovorka, ked chce,alebo musi, postara sa, ma o desat rokov mladsiu sestru a vela fotiek z dectva,ako ju taky maly chalan vlaci,a ona na nom lipla, lipne....takze v tom to neni,on proste - ani neviem ako vysvetlit - nechava to na mna,vie ze ja sa o to postaram, som uz roky na materskej, a tak sa to nejak rozlozilo, ze ja deti, on praca...

a z lyzovanim si to teda radsej rozmyslim, nemam veru chut veci komplikovat...

@ela2710 ja veru som tiez velmi zvedava, brala by som poslilu v dome plnom chlapov, len neviem,neviem, ci to znova chlapec nebude.....dam vediet, ak mi to povedia uz, hadam sa malinke dobre natoci a poukazuje co treba... 🙂