Tehotenská jóga a prípravný kurz. Aký je váš názor?

sylwi23
8. mar 2010

Zdravím s priateľom žijeme v zahraničí a toto je moje prvé tehotenstvo tak sa chcem opýtať Vás skúsených či je vhodná a dobrá tehotenská jóga? A či Vám nejako priaznivo pomohla pri pôrode. Ja mávam časté bolesti krížov a chrbáta a aj preto, že mám rada pohyb a teraz ho veľa nie mám o to záujem. Som v 20.ssw kedy je naj. začať? A ešte otázka ten prípravný kurz kedy v ktorom týždni je naj. sa prihlásiť a začať? Počula som, že jóga aj tento kurz by ma mali naučiť správne dýchať.Je inak normálne, že pohyby dieťatka som cítila stále a od včera akoby ani nie. Ležala som chvíľu pri masáži chrbáta na bruchu inak to nikdy nerobím ani už nebudem.

ďakujem 🙂

zuzka1.
8. mar 2010

ahoj, ja som civicila aj jogu aj predporodnu pripravu som absolvovala, neviem si to vynachvalit, spravne dychanie mi velmi pomohlo, porod trval 16 hodin, ale bolo to super. Dychat, dychat dyhcat, vysvetlia ti tlacenie, kojenie, sestonedelie a podone.

mna boleli velmi krize, cvicenie na lopte mi robilo dobre.

filipal
8. mar 2010

pripajam sa k Zuzke. 🙂
tehotenska joga je vyborna vec. ak mas moznost, urcite taky kurz navstevuj. ocenis to aj po porode, das
sa rychlejsie dokopy. ja som podobny kurz kedysi viedla a aj sama som tehotna cvicila.
cvicit mozes aj celu dobu, ale prve tyzdne su najrizikovejsie a mne byvalo cca do 12 tyzdna zle, tak vtedy som necvicila....