Ahojte, stretla ste sa niektorá s tečúcou chladničkou? Všetko komplet pod a vedľa chladničky mam stále mokré aj vo vnútri úplne dole mam vždy kopec vody, neviete čo s tým? Ďakujem
Mate za chladnickou nadobku? U nasich bola strasne malicka asi dve dwci objem.tak tu hadicku ktora do nej ustila strcili do 2l flasky a tu raz za cas vyliali odvtedy ziadna voda nikde
Cistite ten odtok v chladnicke co usti dozadu?
Možno je zle vyvážená a tá voda, ktorá má stekať do tej dierky vzadu, steká dnu do chladničky.
Treba si prečistiť ten odtok na zadnej stene. Ak ste nemali vo výbave taký akoby čistič na prepchatie, tak treba nejakým tenkým drôtikom. Môže byť zanesený aj hlbšie a voda ide do chladničky a nie do nádobky nad kompresorom.
@caroline_ Chladnička má byt spravne vyvazena ( dvere chladnicky by sa mali same zatvarat) a vtedy bude voda odtekat zliabkom do nadobky vzadu na chladnicke (tam sa odparuje). Treba tiez skontrolovat ci nie je ten odtok upchaty - ak ano, vycistite napr.palickou na cistenie usi 😊
Ved vzadu mas taku nadrzku na vodu,pozri ci nieje plna alebo ti hadicka nevybehla z nadobky 🙃🙂
pred 2 dňami som toto tiež riešila. V tých teplách silno namrzlo v chladničke a teraz, ked sa to púšťalo som mala všade vodu. Nádobka vzadu bola posunutá a aj plná, tak to bol problém.
Ďakujem vám veľmi pekne všetkým za rady, ja som doteraz nemala žiadne skúsenosti s chladničkou a takýmito vecami, nakoniec stačilo vatovou palickou prečistiť ten odtok, ďakujem 🙂
Zvnutra na chladnicke je taka zablendovana diera..taky umelohmotny kolik tam je..moze to byt upchate..treba to precistit 😊
RIESENIE! tiez som mal ten problem, ze sa mi hromadila voda v spodnej casti v chladnicke a pod chladnickou, odtokova rurka bola zamrznuta ľadom a neodtekala do spodnej nadoby a precistenie nepomohlo, zase zamrzlo. Odmrazil som chladnicku, odmontoval som zadny chladic, vyrezal som dieru do izolacie v zadnej casti kde je odtokova rurka (mne vychadza hned von a je vyustena do spodbej nadoby) v tej penovej izolacii bol namrznuty ľad, penova izolacia bola zmrnuta a zarovej aj odtokova rurka bola obalena ľadom, vysprtal som to vsetko von, vysusil a nanovo zapenil PUR penou. PUR penu treba po 20min. pomaly natlacit dnu a zase zapenit, je potom pevnejsia. odtokova rurka uz nieje obalena ľadom a voda v nej nezamrza a samozrejme sa mi uz nehromadi v spodnej casti voda 🙂 Ak mate chladnicku a odtokovu rurku nieje vidno v zadnej casti, treba vyrezat cely pas az dole ale pomaly, v tej izolacii su chladiace rurky aby ste ich neposkodili, potom vysusit, vycistit od ľadu a nanovo zapenit PUR penou (nizkoexpanznou)
@caroline_ pridám sa susedke tecie a včera sa ma pýtala ci neviem čím to je