Ahojte, je v tchibe nejaka novinka, ze peniaze za vrateny tovar mi vratia na darcekovu kartu? V obchodnych podmienkach nic take nevidim. Vzdy platim kartou, takze sa nemozu vyhovorit, ze nemaju hotovost. Stalo sa to aj Vam? Mam na darcekovej karte dost penazi a stve ma to. Predajna v Nitre. Robia Vam to aj v inych predajniach? Dakujem.
Ak je to vratenie tovaru, tak to vobec nie su povinny prijat naspat. Takze ak ti vratia sumu v podobe darcekovej karty, je to ich dobra vola. Obchodnik nema povinnost brat spat tovar, ak si netrafila velkost, alebo sa ti nepaci. To su uz len zakaznici zhyckani.
@stanulienkat zase nemáš pravdu. Prečítaj si obchodné podmienky Tchiba a potom niečo raď.
Nemaju žiadnu darčekovú kartu uvedenu v OP, Iba že peniaze budú vrátene tak ako boli uhradzane za tovar.
@hugigugin necitala som. Nemas ale na mysli nakup cez internet? Lebo tam su ine podmienky.
@hugigugin No neviem neviem.. Ja som si otvorila "reklamačný poriadok" konkrétne sekciu "vrátenie tovaru", kde je napísané toto:
"Za tovar zakúpený za vernostné zrnká nie je možné vrátiť hotovosť. Za vrátený tovar predávajúci pripíše vernostné zrnká späť na zákaznícky účet kupujúceho najneskôr v lehote do jedného týždňa. V prípade ak je tovar zakúpený v rámci zvýhodnenej marketingovej akcie (napr. 2+1 zadarmo), pri vrátení tovaru nie je kupujúcemu vrátená plná cena tovaru, ale len pomerná časť ceny tovaru vzhľadom na celý nákup v rámci zvýhodnenej marketingovej akcie."
https://www.tchibo.sk/reklamacny-poriadok-s4000...
Autorka si si istá, že si to nekupovala za vernostné body?
Ano, ale to nie je darčeková karta
@ms_green objednane z eshopu
@stanulienkat nakup z eshopu
@hugigugin bol to nakup z eshopu.vzdy mi vracali peniaze na kartu, nie darcekovu kartu.. preto som zaskocena a nahnevana
@hugigugin no a mne zacali vracat peniaze na darcekovu kartu
Nakup v eshope, platene bankomat.kartou pri prevzati..
Tak to je ine. Nakup cez internet mozes do 14 dni vratit bez udania dovodu. Ak splnas 14 dni, tak sa musis s nimi vyhadat.
@ms_green vzdy kupujem rovnako.roky.vzdy uplatnujem vernostne zrnka.vzdy mi vracali na kartu/hotovost
@stanulienkat ale peniaze mi vracaju na darcekovu kartu, kde uz mam 60e.. a hneva ma to.je to dost penazi..
Tak im skus napísať,alebo zavolaj zakaznicku linku.
Dobre si pozri objednavku, ci si neuplatnila zrnka prave na ten tovar, ktory si vracala. Podla mna toto je mozne iba za ten tovar, ktory za zrnka kupis alebo dostanes ako darcek (lebo v podstate by si tak zamenila zrnka za peniaze)a teda vyjde suma ktora pojde na ucet a suma v ktora pojde na vernostne konto v zrnkach.
Inak stale vracaju peniaze normalne, vracala som v januari a prislo mi vsetko na ucet ako malo.Zajtra budem vracat dalsie naspat, tak uvidim.
napr ak mas nazbierane zrnka za 60eur a kupis tovar za 60eur a uplatnis zrnka, zase ti len vratia zrnka... pre priklad.
@stanulienkat tchibo ma do 30dni pre registr.zakaznikov..vacsinou vraciam do par dni,tam problem nie je..
@simca06022011 zrnka uplatnujem za 2-3eura.na darcekovu mi dali 60e😡😞
@simca06022011 to by som inak chapala, ale toto, preco mi peniaze nedavaju na kartu, ale na darcek.kartu nechapem.. ze im to v kase ukaze, ze mi to maju dat na darcekovu😞
Treba sa s nimi vyhadat. Pisat maily, ohanat sa zakonom....
to mi pride ako hlupost, spytala si sa preco ti to davaju spat formou darcekovej karty? nie ze jej to ukazuje, ale preco... darcekvoa karta je nieco ine ako tchibo zrnka, zvacsa to davaju obchody ked sa prepiskne doba na vratenie alebomaju akcie taketo.. ale inak musis dostat spat peniaze tak ako si ich uhradila.
toto maju v podmienkach a veru ani som sa s inym nestretla:
Predávajúci je povinný bez zbytočného odkladu, najneskôr do 14 dní odo dňa doručenia oznámenia o odstúpení od zmluvy vrátiť kupujúcemu všetky platby, ktoré od neho prijal na základe kúpnej zmluvy alebo v súvislosti s ňou vrátane nákladov na dopravu, dodanie a poštovné a iných nákladov a poplatkov za tovar rovnakým spôsobom, aký použil kupujúci pri svojej platbe, pokiaľ sa s kupujúcim nedohodne na inom spôsobe vrátenia platieb bez toho, aby kupujúcemu v tejto súvislosti boli účtované ďalšie poplatky
Treba im napisat email,zavolat, alebo sa dohadat v tej predajni s nimi.
@simca06022011 pytala.ze preto, lebo jej to pokladna tak ukazuje😡ale preco.nikdy som neplatila darcekovou kartou, oni mi prvi vratili peniaze za vrateny tovar na darcekovu kartu..
@simca06022011 zajtra idem vratit dalsi tovar.ako sa mam branit? Nechcem mat tolko penazi na darcekovej karte😞
Ak je to nákup z eshop, nemusíš s tým súhlasiť, môžeš povedať, že chces vrátiť peniaze. To, že súhlasíš s darčekovou kartou je tvoja volba
@luliu nesuhlasim. Predavacka povie, ze jej to kasa tak ukazuje, ze inak to vratit nevie..
@simca06022011 neopytas sa mi vo vasej predajni na to.ja tam pojdem az kolo 16hod, keby si dovtedy mala info🙏
neviem ci pojdem osobne, este uvidim. AK pojdem kovli bazaru na postu, pojde aj tchibo postou :D a inak budem v meste tiez okolo 16tej, takze asi rovnako neskoro...
Mne povie, dáme vám to na darčekovu kartu, poviem nie, chcem vrátiť peniaze a vždy bez slova dali na platobnú kartu, keď išlo o eshop.
@luliu skusim to zajtra este raz.aj vysvetlenie.aj hadanie, ak bude treba
Záleží, či to bola výmena tovaru alebo reklamácia.
Ak to bola reklamácia, musia ti vrátiť peniaze ak o to požiadaš, neprijala by som žiadnu darčekovú kartu.
Ak to bolo vrátenie tovaru napríklad, že nesadla veľkosť, je to politika obchodu, áno môžu ti nanútiť darčekovú kartu alebo výmenu sa tovar v rovnakej hodnote.