Taxi a deti

6. dec 2022

Dobrý večer,chcem sa spýtať,či niekto má skúsenosti s posielaním deti taxi službou niekam napr do školy.Som tehotná a býva mi dosť zle,v poslednej dobe nezvládam jazdu autom a odvezenie môjho 10 ročného syna na tréningy .myslíte,že bude v poriadku ak ho pošlem s overenou taxisluzbou cca 10 km tam aj späť ? Ďakujem

veronikaszabova
6. dec 2022

Ja ked som v praci a syn 8r chce ist po skole za mnou, poslem mu taxik do 8km vzdialenej dediny a pride za mnou. Nevidim v tom ziadny problem.

lenka7477
6. dec 2022

určite to skús , pokiaľ nemáš inú možnosť .

autor
6. dec 2022

@veronikaszabova ďakujem to si ma upokojila...ja sa trochu bojím...lebo ja som ho všade doteraz vozila..nikam nechodil sám...a už vôbec nie taxíkom ...

pribinak
6. dec 2022

Syn počas korony šiel párkrát taxíkom na tréning, ešte kým boli krúžky
Pekne podľa aplikácie som videla kde sú a kedy vystúpil

bluka2
6. dec 2022

Poznačila by som si číslo auta hlavne. Ja som zatiaľ vždy posielala nejakého babysittera takto taxíkom, ale tiež zvažujem, že je čas už od toho upustiť. Dieťa 8 r. A presne, sledovať appku.

autor
6. dec 2022

@bluka2 a aká je to appka prosím Vas ? Neviem úplne,čo myslíte....a číslo auta sa mi nedá odpísať,lebo ho vyzdvihnú pred školou a ja budem doma ...takže pôjde sám od skoly

bluka2
6. dec 2022

Keď vyhľadás trasu cez Google maps, nájde ti dostupné appky, pozri

bluka2
6. dec 2022

Napr:

bluka2
6. dec 2022

V app vidíš aj ŠPZ

autor
6. dec 2022

@bluka2 a tu appku má iba Bolt? Pretože u iných som nenasla takúto appku

weggie
6. dec 2022

Kde zijete, ze musite sledovat dieta cez GPS ? Rio de Janeiro? 🙂

zuzanka.zuzu
6. dec 2022

@weggie v krajine kde šofér taxíka huláka po predavačke v TEDI aby išla preceniť tovar lebo on chce za 6e a nie za 7e - skúsenosť spred 2 dní, počuli sme to až na parkovisko, my sme v tedi neboli, stáli sme pri aute... to že je niekto šofér taxíka vôbec neznamená, že je normálny. ba práve naopak - dieťa je samé v aute s cudzím človekom.

weggie
6. dec 2022

@zuzanka.zuzu a preto si myslim, ze vodicak by mal byt udeleny jedine s psychotestom, ale pockat, ved taxikari ho maju uz povinne, alebo nie? No to je pech, asi "zla vychova"...

No nic, mobil dietata sa da sledovat napr cez apku "waze", ja android uz dlho nemam, ale pamatam si, ze tam to islo ("sledovala" som muza), ako je tomu dnes, neviem. Urcite budu existovat aj dalsie a specificke apky na toto. Dolezite je, aby sa dietatu nevybil mobil. Mozno zvazit aj powebanku(?).

A rozmyslam, ak ide o taxikara samotneho, ci nie je dobre urobit taku rutinu, ze dieta si VYFOTI vozidlo taxikara, (cize SPZ, aj cele auto idealne) a povie, ze tu fotku ma pre pripad, aby oco/ocino/tatik/mamicka/mama/maminka (trochu psychologie do toho) vedeli kde som / s kym som.
Mam dojem, ze soferi (aj) na Slovensku jazdia lepsie, ked vedia, ze su pod drobnohladom (napr policia je za nimi a podobne). Nemusi to byt skutocna fotka, moze to len hrat, ide o psychologicku prevahu. Ale neviem, co takyto cin urobi so skrytym psychopatom..
Samozrejme je velmi dolezite naucit dieta aby sa zapasovalo automaticky same...

bluka2
6. dec 2022

@weggie však aj na Slovensku sa sem tam nájde nejaká mŕtva žena, zmizne dieťa a prípad sa nikdy nevyrieši, spomínam si na viac prípadov.
A zhodou okolnosti sú prvé hodiny v tomto kľúčové. Takže nie stres, ale ak zmizne dieťa, ŠPZ vozidla je aspoň niečo na začiatok - nestojí to žiadnu námahu, ale môže prípadne pomôcť. Tak operuje rozumný človek. T.j. radšej cez app, ako zavolať taxi.
Ale zas že fotiť auto na mobil a tak, to je pre mňa už moc, netreba sa hrať na nejaku prevahu, lebo v prevahe je vždy dospelý oproti dieťaťu.
Cez app vie aj taxikár, že je jeho trasa monitorovaná.

weggie
6. dec 2022

@bluka2 No len ak to ma pachatel premyslene, tak neviem no.. Fotit auto, ciste technicky, aj majitelovi auta to moze vadit, ze po nom niekto "ide" 🙂 Tazko povedat.
Ale tu SPZ by muselo dieta napisat do spravy ihned, kym by este malo moznost, ak by ju neskor uz mat nemohlo.. Mozno idealne byt s nim na telefone aby cestou do toho auta SPZ nadiktovalo (a rodic ju zapise).. Ale urcite by pomohla aj farba auta a typ auta, kedze SPZ moze byt kradnuta a podobne.. Pripadne ak by bol preklep v 1 znaku, preto ta farba a znacka..
Ak uz takto premyslame, podla mna je velmi dolezite dopredu vediet co urobit, ak dieta "zmizne z mapy".. Mat nejaky scenar-dva, co okamzite potom urobit.
Povodne som chcela napisat aj toto, - ak by sme sa bavili o Rio de Janeiro doslova, tak mozno aj zalozny (tajny) mobil, ktory by bol sledovatelny, pretoze ten ktory by pachatel videl, by jednoducho vyhodil von oknom, urcite by ho nenechal dietatu.. Ale to by uz musel byt iny masaker, aby takto musel operovat rozumny clovek na Slovensku, no opatrnosti nikdy nie je dost a rozhodne nie je na "smiech"..

autor
6. dec 2022

@weggie ženy o čom sa tu bavíme ?? 😅😅😊Takto zas nechcem negatívne rozmýšľať až....veď sa budem báť zajtra ho na ten tréning aj poslať tým taxíkom 😛

zuzanka.zuzu
7. dec 2022

@weggie "ak to ma pachatel premyslene" - toto zase nieeee 😀 veď bola reč "len" o nejakom psychošovi čo mu prepne a napr. v zlosti na frajerku by vysadil dieťa niekde na diaľnici. dieťa ťa nevie navigovať, tak si ho musíš nájsť sama. to je celé 😀 tu zase nebola reč o nejakom plánovanom únose.

minutka
7. dec 2022

Min tyzden som citala zlu skusenost hanzelovej s boltom. Mala som stres ho zavolat 🙈

ryan87
11. dec 2022

Toľko stresu....ved mu dovoľte aby mu začali rásť chlpy🤣🤣

rikarika
11. dec 2022

Ahoj moje deti svojho casu bezne vozieval taxik po poobednych kruzkoch, bol to znamy taxikar a mesacne mi poslal fakturu, teda deti neplatili.

kiki234
12. dec 2022

Nebala by som sa, dnes su velmi ochotni vsetci. Konkreznu skusenost nemam ale napriklad mala som covid a potrebivala som lieky tak prisli po karticku a nasledne mi lieky doniesli. Viem ze v lekarni bol dlhy rad a dlho cakal ale bol mily aj napriek tomu. Suseda si omylom zabudla tasku v taxiku a po praci jej ju sam vodic dobiesol. Ja mam len dobre skusenosti s taxi

nikha2809
12. dec 2022

Dnes som tak poslala dcéru prváčku.Nasnezilo, ja neviem jazdiť keď je sneh, u nás neodhrnute v dedine, neposypane, mladší má horúčky.Keby ja zdravý, idem s nimi autobusom, ale nemala som inú možnosť, naspäť ide až o hodinu a čakať v tejto zime s dieťaťom s horúčkou nebudem.Ale taxikári sú mužovi známi, prezuva im auta.

nikha2809
12. dec 2022

A dcére som dala aj hodinky, hneď ako bola v triede mi zavolala.Tiez som mala dnešná toho stresy, išla sama takto prvykrat

ola101
12. dec 2022

a tak ono sa to da, pokial este takto rano do skoly alebo co a nie je ina moznost, tak preco nie. dieta sa ozve ked vystupi z taxiku a hotovo

svokrinjazykmonika
12. dec 2022

Podľa mňa je to v pohode, nebála by som sa.

autor
12. dec 2022

Áno už chodí od minulého týždňa každý deň skoro taxíkom a je to v pohode,zvykol si aj on...😊a myslím,že je tiež spokojný,až na to,že tam zabudol kľúče od domu minule 😅ale našťastie sa v aute našli a vrátili nám ich 🙂