Tatry bez turistiky - poraďte kam ísť a čo vidieť

tykat
22. júl 2021

Ahojte, ideme do Tatier, do T.Lomnice, na tyzden. Bohuzial na tury nemozem (uraz). Uz sme to nechceli rusit. Prejdem po rovine (ku vlaku, mala prechadzka...) ale nie dlho a nie kazdy den. Dajte prosim nejake tipy, mame hotel s fajn wellnessom, bazenom, to je ok, okolie pekne. Ale chvela by som nieco kde by som sa mohla odviezt, trosku tam pochodit, posediet pripadne polezat s knizkou a vratit sa. Typu Strbske pleso (aj prejdem okolo neho ale s prestavkami). Hrebienok (hore lanovkou, dole by som mozno zisla peso). Muz s deckami budu chodit na tury, uz sa tesia. Tak by som ich mohla niekde pockat a precitat si nieco alebo sa prejst.

janka_266
22. júl 2021

@tykat môžete sa vyviesť na skalnaté pleso, okolo neho sa prejsť, keď je pekne sa tam dá na terase sedieť na lehátku, pripadne až na lomnicky štít sa vyviesť, prechádzky v lomnici, Smokovce, prípadne vyraziť z lomnici chodníkom dole do Smokovcov a keď už budete mat dosť nastúpiť na vlak a zviesť sa ďalej/spať. Aj do Popradu vás odvezie vlak a tam je celkom blízko centrum ak si dobre pamätám 😃aj na popradské pleso sa dá ísť po asfaltke, ale zas neviem koľko to trvá a či zvládate aj do kopca.

vamajka
22. júl 2021

@tykat doviest sa na strbske pleso odtial lanovkou na solisko tam ich pockas a muz s detmi moze pokracovat az na vrchol

tykat
autor
22. júl 2021

@janka_266 na Popradské nedojdem, poznam tie trasy ale teraz to nedám (achilovky). To musí byt len nieco take fakt okolo nejakého miesta odkiaľ sa viem rýchlo dostať na vlak/lanovku a najradšej aby sme isli s mužom a deckami nejako po jednej trase ( ja ich niekde počkám). Ale aj sama mozem niekam ísť a oni pôjdu na túru. Okolo Skalnatého by sa dalo.

@vamajka To Solisko znie dobre, dakujem

hettinka
22. júl 2021

@tykat môžeš na skalnaté pleso lanovkou, hore je pekná terasa a pre deti ihrisko. Možno Tricklandia, Muzeum TANAPu, bobová drahá v Lomnici, botanická expozícia pri hoteli Titris

truthy
22. júl 2021

@hettinka presne niečo takéto by som volila teda keď to nejde tie prechádzky, ale myslím, že veľa pekným miest jej padne do oka, že sa zloží a bude si čítať knihu. 🙂

luccija
22. júl 2021

@tykat s Achillovkou ani nerátaj, že by si zisla dole z Hrebienka.

tykat
autor
22. júl 2021

@luccija ...ved to ze asi ani tu asfaltku z hrebienka nedam :( ...najlepsie sa len motkat okolo nejakej lanovky alebo vlak.zastavky a laviciek alebo niekde kde sa viem zlozit a citat knizku.