Tarotové karty

6. mar 2023

Ahojte,
chcem sa opýtať či máte niekto doma tarotové karty, či s nimi pracujete, ale len tak pre seba.
Mňa veľmi zaujali Tarot svetla a stínu - Chris Anne
Vychádza Vám väčšinou čo si "vyveštíte" ?
btw. som veriaca, takže ma to dosť mätie, že ma to k tomuto ťahá..(prosím nesúďte 🙂 - bojujem s tým, ale ked som videla tieto karty mala som neskutočne dobrý pocit a tie obrázky prenádherné - ťahá ma to k tomu
ako ste na tom vy?

bykaterina
6. mar 2023

mam tieto karty, je to klasicky tarot. ked sa ti pacia same si ta pritiahli.
to co ti ukazu karty je informacia v danom case, o mesiac sa to moze zmenit.

mikadooo
6. mar 2023

Mne nefungovali. Bola som u profi veštice a pýtala som sa konkrétne otázky, najprv ma úvod také, kde som vedela odpoveď, potom aj také o budúcnosti, kde som odpoveď nevedela. Neviem či karty "nemali svoj deň", ale ani jedna z kategórií sa nejak extra nesplnila (ak nerátam také hlúposti ako "máte šancu prísť k väčším peniazom" (a kto nemá?), "Pozor na zdravie" (a kto si nemusí dávať pozor na zdravie?), atď. Pritom výborné referencie na ňu... 🤷

bykaterina
6. mar 2023

@mikadooo polozila si zle otazky, kariet sa musis vediet aj pytat.

mikadooo
6. mar 2023

@bykaterina 😄 okej. Položila som otázky, na ktoré som chcela odpoveď. Neviem ako ináč mám položiť otázku "kedy sa vydám", aby tomu tarotové karty správne rozumeli 😄. Ale v poriadku, pýtajte sa a veštite si. Mne stačí prítomnosť 😉.

mikadooo
6. mar 2023

Ach, ešte jedna skúsenosť ma napadla s tarotovými kartami, týka sa mojej známej. Horné nebezpečnejšia, keď sa nad tým človek zamyslí. Jej veštica cca pred 15(!!!) rokmi z kariet vyveštila, že si nájde"toho pravého", ale bude od nej o dosť starší. Má odvtedy za sebou už viacero vzťahov. Tí, ktorí boli mladší, tak automaticky šla do vzťahu "nastavená", že to aj tak nevydrží, lebo to nie je ten pravý. Rovesníci - ok, tam neriešila, mám pocit. A teraz posledný krát mala chlapa o hodne staršieho - cca 10 rokov. A držala sa ho ako kliešť, aj keď relatívne rýchlo sa z neho vykľul chuj, ktorý potreboval len upratovačku, kuchárku a zasúvačku v jednom. Dokonca bol ženatý a mal dieťa, čo jej akosi zabudol spomenúť, keď cez víkendy za ňou chodil (lebo cez týždeň bol vraj v robote). Každopádne, nechcela to vidieť, lebo tento bude asi ten "vyveštený". Našťastie po nejakom roku sama zistila, že ona je tam len na uspokojenie určitých potrieb a ukončila to, s dodatkom, že ak toto má byť ten pravý, tak radšej bude do konca života sama 😂. Uvidíme, čo bude ďalej. Takže toľko moja "dôvera" v tarotové karty.

bykaterina
6. mar 2023

@mikadooo nebud utocna, kariet sa musis vediet opytat spravne otazku aby si dostala odpoved.
a to ze si niekto zoberie do hlavy nieco a berie ako pismo svate je druha vec, musi to brat ako infomaciu tu a teraz. nikto nevie predpovedat roky dopredu

lujza123
6. mar 2023

Mam crowley tarot. V prvom rade je dobre pochopiť ako (na akom princípe) karty fungujú, čo od nich očakávať. Nemyslím si, ze začiatočník by vedel z kariet vyčítať odpovede ktoré očakávala Mikadooo ani si nemyslím ze by karty bola bububu čierna mágia ako straší cirkev.

Ked ta karty zaujali tak si ich kúp. Zozaciatku, na zoznámenie si ich môžeš vykladať často, napríklad ráno s otázkou "co ma dnes čaká" alebo pred nejakou schôdzkou "ako dopadne" pripadne keď stretneš nového človeka vyloz si karty"aky to je clovek". Na tvoje otázky sama o sebe, svojich citoch, túžbach sú úplne ideálne.
Kľudne si výklady odfot a večer, na konci dňa (situácie na ktorú si si vykladala) si to pozri a skus si to nejako zanalizovat, porovnať co sa udialo a ako situáciu popisujú karty. Je k nim vždy knižka s výkladom, ale treba pozerať na všetky karty ako celok, nielen jednotlivé kartičky, ale aj ich poradie, pozície, to co znamenajú spolu. Najskôr to možno bude na teba pôsobiť chaoticky ale časom sa tvoja schopnosť porozumieť zlepší.

Karty samé o sebe žiadnu budúcnosť nevykladaju. Je to len cesta ako odhaliť to co vnútri vieš, tusis. V podstate trénujú tvoju intuíciu. Ich používaním zistíš že veľa vecí dávno vieš... Ale z 90% sa výklad vždy točí okolo tvojej osoby, tvojej prítomnosti, toho co momentálne zažívas, toho co sa deje okolo teba... . Preto na otázku "miluje ma?" ti skôr odpovedia "ako milujes ty"...

Áno, pomocou tarotovych kariet vieš mat aj vidiny ohľadom budúcnosti. Mne to trvalo nejakú dobu, možno aj dva roky kým sa to stalo. To už bolo v dobe keď som žiadne knižky nepotrebovala, poznala som každú jednu kartu.
Bohužiaľ sama sebe som takýto výklad nikdy nedokázala dat, ani blízkym kamarátom ktorý riešili nejaký problém o ktorom som vedela - tu sa mi príliš miešal rozum/logika do toho. To vždy prišlo u osôb ktoré boli len známy, pripadne kamoši ale týkalo sa to niečoho o com som nevedela. Ťažko sa to popisuje, ale proste zrazu ako si vyložili karty tak to tam bolo, akokeby nejaká vízia, informácia.
Ja som s tým potom prestala, začalo za mnou až príliš veľa ľudí chodiť koli kartám, kamoši dotiahli svojich kamošov a tak. Dosť ma to obťažovalo a unavovalo.

autor
6. mar 2023

@lujza123 @bykaterina ja som a s týmito kartmi stretla u známej cca minulý týždeň, keď mi ich ukázala, keď otvorila balíček bola som úplne uchvátená, tie obrázky, kresby - normálne ma ťahali a veľmi ma zaujímalo čo ktorá karta znamená - povedala mi, že ak chcem môžem sa kariet niečo opýtať - len som nevedela čo, tak mi povedala, keďže moje osudové číslo je 11, aby som sa opýtala, že čo mi prinesie do života ak si kúpim tarotové karty ( na margo toho, že ma naozaj veľmi fascinovali )..karty som miešala až kým mi nevypadla - myslím, že to bol Mečový rytier...potom ich doniesla ešte raz aby som si ich pozrela a s nimi mi doniesla aj karty ktorých nebolo tak veľa - k tým mi povedala, že sú viac priame - tak som sa ich opýtala čo dobré alebo pozitívne ma čaká tento rok - znova som len miešala miešala - kým nevypadla karta "dieťa! - prebehol mi mráz po chrbte keďže už dlhšie obdobie uvažujem o deťoch..tehotenstve...

bykaterina
6. mar 2023

ja napr nedavam moje karty nikomu do ruk. aj doma vedia ze sa ich nemaju dotýkať.
a dieta nemusi byt iba dieta ale aj nieco nove. ono zalezi od kariet ake to boli
a drzim palce ♥ nech to bude ako ty chces a tuzis

bimbambom
6. mar 2023

Áno , vychádza .
Toto je celkom zaujímavé , zajtra mám narodeniny , tak som si vypočítala , čo ma čaká tento rok . Presne tieto veci som spísala na zoznam niekedy v decembri .
Ja tomu verím . Samozrejme ak ma nejaká priestorovo náročnejšia teta na stanici volá , že mi vyveští , to práve nie , ale karty mám a používam .
Nerada veštím okoliu , a ak áno , tak nie extra náročné témy . Rovnako kyvadlo . To sa vie obrátiť proti mne veľmi rýchlo .

athena27
6. mar 2023

Strata času, budúcnosť vopred daná nie je. Keď si budeš veštiť sama aj tak podvedomie "bude ťahať karty" s odpoveďou, ktorú by si chcela. Rovnako ako kyvadlo. Akože nič proti ak ťa to ozaj zaujíma, mňa istú etapu života tiež karty zaujímali doteraz ich niekde mám. Jedna veštica mi povedala pri výklade z kariet, keď som sa zaujímala o to ako dlho to robí či sa všetko vždy vyplní atď.. Že nech mi tu povie čokoľvek aj tak bude tak ako sa ja rozhodnem. A mala pravdu 🙂

ivka225
6. mar 2023

Ak by som sa ich opytala, ci je Fourierov rad slabo spojitej funkcie v separabilnom priestore konvergentny ... to je dobre polozena otazka?

mantilka
6. mar 2023

Viac sa modlí, diabol pokúša..to je normálne. Treba sa všetkého vzdať / zrieknuť horoskopy, ezoterika, tarot..nič nepozerať ani zo zábavy...len tak odolas.

bimbambom
6. mar 2023

Na rozoberanie takejto témy si si vybrala veľmi zlé miesto :( skús sa o tom porozprávať s niekym rovnako naladeným .