Tapetovanie vinylovou tapetou

denisa098
17. feb 2017

Dobry den sikovne maminky,chystam sa tapetovat vinylovou tapetou vzor tehla,mate niektora skusenost s tapetovanim tejto tapety?Ako vam to islo,ako na to,pripadne comu sa vyvarovat?Dakujem za rady.Clanky mam nastudovane,chcela by som vediet ci aj prax moze dopadnut skvelo.🙂

dzjanetta
17. feb 2017

to som ešte nepočula, a kam idete dať? ja chcem do predsiene na jednu stenu..vinylovú podlahu máme, ale vinylovú tapetu ešte nie😉

denisa098
autor
17. feb 2017

No je taka tapeta,chcem ju dat do chodby,na dve steny,take L ,nakolko mame velku chodbu na jednej strane celu stenu presklenu.

illyria
20. feb 2017

@denisa098 naši dávali robiť jednu stenu do obývačky, taký šedý vzor, akoby tehla. Vyzerá to super, návšteva sa vždy pýta, či to je obklad alebo tapeta 🙂 Tá tapeta je taká hrubšia, dokonca pod parapetom mali zničenú stenu (bola popraskaná stena, nerovná) a tapeta to zakryla, nevidno žiadne nerovnosti. Robili im to odborníci, takže, či sa to lepí dobre alebo nie, neviem.

dzjanetta
20. feb 2017

@illyria a cenovo je to aké?
@denisa098 už ste to riešili? nemáš foto?😉

illyria
20. feb 2017

@dzjanetta záleží to od veľa faktorov. Tieto vinylové sú drahšie, hrubšie (dokonca absorbujú hluk), tiež som čítala, že môžu ochrániť domácnosť pred požiarom, lebo sú pôsobia ako izolant tepla. Presnú cenu si nepamätám, bolo cca 3 roky dozadu :(. Ale rátaj, že to je tak cca 10-15€/m2, aj viac.

denisa098
autor
20. feb 2017

Vytapetovane,damy,zvladla som to vytapetovat uplne sama,hluk urcite neabsorbuju,ale je pravda,ze je stena teplejsia.Este.podlaha 🙂