Tabletky podporujúce chuť do jedla

cubos
1. sep 2022

Zdravím vás, potrebovala by som sa poradit z niekým kto má skúsenosť z takýmy tabletkamy ktoré zvýšia apetit.
Manžel má problem z jedlom, nemá chuť vobec, čo znamená že aj jeho oblúbené jedlo zje iba kúsok a vyfukuje po dome ako keby zjedol najmenej desať kusov.
Skúšali sme všeličo, B komplex vitaminov, jesť menej a často, jesť raz na deň a vela, jesť zdravo/nezdravo, piť vela vody, piť nieaký tvrdý alkohol, malý pohárik pred jedlom.. No nič nedáva výsledky..
Už je aj on neštastný z toho aj ja taktiež no nevieme si dať rady..
Prosím vas, je niečo čo vam pomohlo?
Dakujem velmy pekne za každú radu 🙂

marca12
1. sep 2022

@cubos nema problem s travenim? Ak sa citi plny po par sustach jedla,mal by ist na vysetrenie. Mal to tak vzdy? Lebo su ludia,ktori naozaj ziju zo vzduchu,staci im kusok jedla a maju dost.

deti95060810
1. sep 2022

sirup na jedenie PERITOL...mám osobnú skúsenosť
ešte NUTRIDRINk - je síce na predpis, ale jeden skús kúpiť v lekárni. Je to na posilnenie organizmu. Moja dcéra žila na tom celé mesiace....

ja_bb
1. sep 2022

@cubos Ja mam hroznu nechut do jedla a ked raz vymyslia tabletku,ze dam si a cely den nejem,objednavam...vsetci lekari len krútia hlavou,ze vysledky mam v poriadku,az na endo mi povedala,ze to moze byt psychika... tak mozno z mojej skúsenosti - skuste si zanalyzovat ci je všetko ok,je stastny,ci nieco trápi,da nedá sa vyriesit atd

cubos
autor
1. sep 2022

@marca12 geneticky su všetci v rodine chudý ale mal period v živote ked fakt jedol vela a taktiež bol tažší o 10 kil.. Ma 190 výšku ale 72 hmotnosť, čiže nie je to uplne zdravé.. Niekedy zje fakt aj vela že dá naraz celú pizzu ale potom ho nevidieť jesť až do zajtra 😏

cubos
autor
1. sep 2022

@deti95060810 dakujem, skusime to.. Nuttidrink je vlastne protein? Lebo sme skušali aj z proteinom konketne GAINER protein ktorý ma v jednej odmierke až až kcal.. Ale nezabralo to.. Protein nema zmysel ked necvičíš, iba ho vypišáš.. 😁

viestta
1. sep 2022

@cubos ak je furt nafúknuty, nechutí mu, dokonca chudne treba ísť na gastro. Môže to byť banalita, môže to byť celiakia aj kadečo iné.

cubos
autor
1. sep 2022

@ja_bb medzi namy všetko super... Z druhej strany je pravda že pracu mame obydvaja psychicky naročnú, no premyslame o zmene dlho ale to je zas na inú temu, no je je velmy možné že tá práca bude príčinou.. 🤔

deti95060810
1. sep 2022

@cubos sa mi nezdá... to je aj pre deti....vyskúšaj.
troška viac stresu a v tom momente prestanem jesť... možno má priateľ tiež tento problém.
ešte nech ide aj na krv - to tiež niekedy napovie čo sa deje...pankreas OK?

cubos
autor
1. sep 2022

@viestta nafuknutý je, chutí mu len ako hovorým zje iba kusok a už je dojedené. Schudol ale to uz aj dva roky do zadu a vaha sa zastavila na 72/73 a hore už niako.. Ale určite mate pravdu.. Treba isťť, zašli by sme tam určiťe len tak sa pytam že či existuje niečo 🙂

cubos
autor
1. sep 2022

@deti95060810 určite zajdeme na gastro.. a vyskušame aj ten nutridrink... Či je v poriadku neviem, kedže na gastre ešte nebol nikdy... 🙂

marca12
1. sep 2022

@cubos Ked si dam celu pizzu,tiez mam dost na cely den 🤣 mozno naozaj nepotrebuje vela jest. Ale ak sa citi zle ako si pisala,ze zje kusok a citi sa zatazeny,tak bude mat nieco s travenim. To neriskuj nutridrinkmi a podobnymi vecami. Najskor vysetrenie a byt si isty,ze za tym nie je zdravotny problem a potom az experimentovat s pripravkami na zvysenie hmotnosti.

cubos
autor
1. sep 2022

@marca12 hahaha 😁 no mas pravdu, len nieako si myslim že chlap predsa ma zjest vela, alebo aspon ked pozriem svojho otca a brata ony zjedia vsetko mozne a manžel pri nich chudačisko ako vtačik vizera 😁 netreba sa prejedať samozrejme ale aspon to kilečko nahodit by sa zislo lebo BMI je hrozne 😏

lindous
1. sep 2022

Ak má chuť a aj by jedol, ale dokáže zjesť len veľmi málo pretože mu je z toho ťažko, tak to skôr vidím na nejaký gastro problém, možno intoleranciu ... nutridrinky sú fajn, aby doplnil živiny, ak do seba fakt nevie nič iné dostať, ale nie je to niečo čo by ho "rozjedlo" ... ja som inak poskúšala všeličo, lebo od malička jem veľmi málo, podľa tabuliek som podvýživená, ale v skutočnosti zdravotný stav tip-top, rada by som pribrala len z estetických dôvodov, ale už som to prijala ako to je, počúvam svoje telo, ktoré si vie presne vypýtať koľko jedla potrebuje...

simca06022011
1. sep 2022

na BMI sa vykasli, ale viditelne mu nie je dobre ked je nafucany a po zjedeni trochu jedla fuci po dome... treba ist na vysetrenia, a potom pridat jedla vyzivne, ktorych nemusi zjest vela. Nutridrinky su riesenie, aby mal dostatok kalorii, vitaminov/mineralov a hlavne sa dobre citil.

lindous
1. sep 2022

A ešte mi napadlo, čo mne zvýšilo chuť do jedla boli určite pravidelné tréningy ... ono to znie na prvú možno kontraproduktívne, že ešte aj cvičiť, ale keď som viac spálila, telo si viac pýtalo a vtedy som sa vedela dostať aj do nadbytku, takže neviem ako je na tom s nejakou pohybovou aktivitou, ale silový tréning v naberaní určite pomôže spolu s kvalitnou stravou - dostatok bielkovín, zdravé tuky ... ja keďže nedokážem do seba dostať toho veľa čo sa týka množstva, tak sa snažím aby to málo bolo kvalitné a malo dostatok všetkého...

cubos
autor
1. sep 2022

@lindous hej aj my me vseličo skušali.. Jedine čo možem poviedať že fakt zabralo bolo že cvičil a bral aj protein a potom sa vedel aj najest poriadne.. Len, nie je možné aby cvičil, akože nie su to klasické výhovorky, viem že ked sa niečo chce tak sa dá všetko ale fakt nie je možné lebo mame všelijaké závezky a aj ten volný čas ked je tak sa venujeme sebe.. Čiže... Mozno bude čas niekedy inokedy na to 🙂
Fakt som myslela že existuje nieaky doplnok ktorý zvýši ten apetit.. 🤔 No ked hovorýte že ste skúšali všeličo tak mi to hovorý všetko 🙂

elizabet173
1. sep 2022

@cubos začala by som dôkladným vyšetrením u lekárov

marca12
1. sep 2022

@cubos u nas v rodine chlapi vela nejedli,my sme striedmi v jedle. Ked som sa spoznala s mojim a videla kolko toho zje,bola som v nemom uzase. Zje dva -tri krat tolko,co oco alebo brat 🤣

nika523
1. sep 2022

Mne pomohol peritol, pribrala som 10 kíl, predtým som dlho nemohla pribrať mala som 45 kíl asi do tridsiatky len po peritole prvé dni som bola dosť unavená

kat15
2. sep 2022

@cubos ja som toto iste mala s psychiky nikdy by ma to nenapadlo ale bolo to tak.
Dostala som lieky a je po probléme