Tablet verzus notebook

anima9
30. dec 2013

Dievčatá chcem Vám poprosiť o radu.
Kúpiť tablet, či radšej notebook ?

Potrebujem to na bežné prehliadanie internetu aj na jednoduché rýchle písanie. Žiadne diplomové práce a pod. 🙂
Taktiež na občasné pozeranie filmov a rozprávok, keď s deťmi vybehneme niekam mimo dom.
Môžete mi opísať výhody aj nevýhody oboch,
dať konkrétny typ + najvýhodnejšie pripojenie na internet. Doma máme len pevnú internetovú sieť.

Naše PC má viacero záujemcov z členov domácnosti a mamka sa potrebuje osamostatniť 🙂
Poteším sa každej rade nakoľko táto oblasť je pre mňa španielskou dedinou. Vaše skúsenosti, spokojnosť?

linda20111
30. dec 2013

@anima9 Ja by som ti odporucila radsej notebook, kedze si pisala ze ho potrebujes hlavne na bezne prehliadanie internetu a na pisanie (napr. na MK). Na tablete sa to tiez da, ale na notebooku sa pise ovela lepsie a tiez je vacsia obrazovka takze budes lepsie vidiet to co si budes pozerat. Ale zase na pozeranie filmov niekde vonku si ti neviem velmi dobre predstavit, akoze vonku v prirode a tak? Lebo tam je dost velke svetlo a je jedno ci notebook alebo tablet nebudete dobre vidiet na obrazovke a zbytocne si kazit oci. My mame doma notebook (teraz na tom pisem) a tablet, ale tablet poziva len manzel ked cestuje, v praci ked ma cas - pozera filmy a hraje hry.. Co sa tyka pripojenia podla mna je najlepsi Fibernet od orangeu- kedze je velmi rychly a pomer cena - rychlost je velmi dobry. https://www.orange.sk/salespad/home/orange-doma... - tu si mozes pozriet ci v meste kde byvas sa da na to pripojit.

kaktusik007
30. dec 2013

Aj aj - tablet do kabelky a v noci trochu do postele, notebook na pracu a dlhsie pisanie - ono nie je to len tak pisat text na tablete ;) sa to nezda, ale je to narocne - aspon pre mna.

@anima9

kaktusik007
30. dec 2013

A k tomu pevnemu pripojeniu - kupit wifi router bude treba a mobilne internety neriesit, su drahe ;)

elen2
30. dec 2013

ja som mala ten isty problem no vybrala som si Notebook..podla mna je to lepsie 🙂

kaktusik007
30. dec 2013

@anima9 a ked budes vyberat, za mna totalna spokojnost s ipad mini a macbook air - tak super ladia spolu a sa synchronizuju ze dovidenia. Windows a android uz nikdy v zivote. ;)

prasiatko30
30. dec 2013

uz existuje aj nieco takehoto - ked potrebujes klavesnicu mas to ako notebook ked potrebujes len ako tablet tak to sklopis a mas notebook s tactil obrazovkou
http://h20386.www2.hp.com/SpainStore/Merch/Prod...

tenerifka
30. dec 2013

@prasiatko30 Toto je uplne super, len ta cena je hrozna.......

linda20111
30. dec 2013

@tenerifka vyzera to byt super vec, ale za taku cenu kupi notebook pre seba k tomu tablet pre kazdeho clena rodiny 🙂
@prasiatko30

prasiatko30
30. dec 2013

@linda20111 videla som aj lacnejsie verzie a tiez sa da tak ze kupis tablet a k tabletu osobitne klavesnicu a das to do obalu - to som uz videla viac nez rok dozadu ze to tak mal jeden znamy on to kupoval na nejakom cinskom eebe a nevyslo to prehnane draho

linda20111
30. dec 2013

@prasiatko30 ano, toto mame doma tu klavesnicu ku tabletu, je to spolocne v takom kozenom obale, ale nevyuzivame to skoro vobec..

anima9
autor
30. dec 2013

Osobne rozmýšlam nad týmto. http://tablety.heureka.sk/lenovo-yoga-10-59-388.... Ukazovali ho na Markíze, s tým že sa dá oprieť a je k tomu aj klavesnica (neviem či v cene), aby sa nemuselo ťukať dotykovo. Ťažko sa vyberá, keď ani parametrom nerozumiem. No, ale však nikto nevie všetko🙂
@linda20111 Nemyslela som pozeranie rozprávok v prirode. Tam je čo robiť. 🙂 Myslela som na výlety do hotela, do auta na cesty a pod.
@kaktusik007 Wifi sa dá použiť len tam kde je internet sieť. Dobre tomu rozumiem?
@prasiatko30 ďakujem, prebehnem si tie ponuky🙂
Píše sa Vám pohodlne na tabletoch? Nechýba Vám klávesnica. Ja som asi staromódna, ale aj mobily si vyberám tie klasické, bezdotykové.

natas4
30. dec 2013

@anima9 jednoznacne odporucam tablet - Samsung...mame aj pc, aj tablety, ale ja uz pc ani nezapinam..tablet si zoberies aj do kuchyne ci na wc 😀 taktiez do auta je vyborny, ked chces pustat detom rozpravky...na pisanie na tablete si zvyknes rychlo...k samsungu predavaju aj taky obal, kde je klavesnica ak by si si predsa len nezvykla
Su rozne samsungy tablety pokukaj 😉 http://www.hej.sk/tablet-samsung-galaxy-tab-3-p...

natas4
30. dec 2013

@anima9 este k tomu stojanu...mam obal na tablet, kde ked si ho dam, tak si mozem spravit stojan...ale vobec to nevyuzivam...podla mna zbytocnost

anima9
autor
30. dec 2013

@natas4 Ďakujem. Toto mi treba. Osobné skúsenosti, nech viem vychytať všetky muchy. Na WC nie som zvyčajne tak dlho. To by som nestíhala mašinku ani zapnúť 😀 V kuchyni sa zdržím viac.

anima9
autor
30. dec 2013

@natas4 Pripojenie na net odporúčaš aké?

natas4
30. dec 2013

@anima9 my mame opticke kable orange a wifi router

andrejka1978
30. dec 2013

@anima9 na prehliadanie webu a pozeranie pre deti urcite tablet. na pisanie a pracovanie notebook. otazne je ako pises. ak budes tu na konikovi alebo mailoch, chate a chces pisat desiatimi prstami, tak pri tablete ti to nepojde. ja som koli tomu, ze pisem desiatimi prstami presla na notebook.islo ma porazit z toho,ze mi to vsetko trvalo a ked som nahodou niekde trosicku inde klikla prstom tak sa to velmi tazko opravovalo. ale table je zase pohodlnejsi na prehliadanie webu a skladny. ja som nosila so sebou aj v taske na kociku a vonku surfovala 😀 ked maly spal. a starsi syn sa naucil zase omnoho rychlejsi pracovat na tablete. lahko sa ovlada. a este my mame wifi a internet po kabli,takze pripojis doma bezdrotovo kolko len chces zariadeni. a funguje v celom byte super.

anima9
autor
30. dec 2013

@andrejka1978 Ja píšem ako ďateľ s jedným prstom, takže v tom nevidím problém. Ďakujem za radu 🙂

julls51
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hasleerka
20. jún 2016

@natas4 ahoj, čítam že u vás domacnosť samsung ... my tiež preferujeme ... a potrebujem kúpiť deťom tablet, ked treba využiť niekedy čas, aby sa na nom dobre hralo, pozerali filmy a mohli sa pofotiť ... aký by si mi poradila ... dakujem