Ahojte, syn rok a pol nechce chodiť v žiadnych zimných topánočkách s hrubšiou podrážkou ani v značke dd step. Jesenné sme mali s tenučkou barefoot podrážkou lebo ani jesenné iné nechcel ale na zimu sa mi takáto podrážka veľmi nepáči. Máte niekto skúsenosť? Je to značka Jack & lily. Nie je tá podrážka príliš tenká? Nebude mu v tom zima? Do snehu si to ani neviem predstaviť.
@janina1127 neviem, nechce v nich chodiť asi sa mu zle chodí, on najradšej naboso
Nechce? Su veci v ktorych dieta moze rozhodovat a potom take v ktorych nie . Ak ti nevyhovuje moznost ze aj v zime bude bosy potom bude mat zimne boty a hotovo. Zvykne si. Bez diskusii. 🙈
A to nam obe deti 100% barefoot od maja do oktobra non stop bose
@983 haha tak skús ho pustiť von na boso :D, ale nie žartujem, ja by som mu dala poriadne topanky nasilu, nie, aby si vyberal, nejak mu to vysvetliť..
suhlasim,s nazormi vyssie,bud si dieta obuje co poviem alebo bude sediet doma a na sneh sa moze kukat cez okno.2-3 krat nepolavit aj za cenu kriku a sceny ale potom pochopi ze von bez snehul nepojde.
@wieruska1 na toto som sa pýtala? Nechce ich tak ich nechce, nevie v tom chodiť ak aj chodí tak je na zemi každých 5 krokov. Mám na nôžke zrastené 3 pršteky spolu tak možno je to preto. A možno preto, že je "rozmaznaný". Jednoducho to s klasickými zimnými čižmami nepôjde ani po dobrom ani po zlom.
nemusi mat zimne zizmy, pohoda, my sice zijeme v irsku a deti este nemali zimne topanky, nemame tu take zimy to je pravda, ale maju len botasky v pohode do cca 5 stupnov a to su nzike botasky beda, staci podla mna ked bude mat vyssie botasky + vlozka z merino, do snehu gumaky bud s vlozkou oteplovacou alebo s merino vlozkou. Moji tak fungovali na sk na vianoce alebo ked v irsku bolo 0 stupnov a sneh, gumaky co sa neklzu su dobre move by melton. Moji maju len sandalky na leto, nizke botasky a gumaky a ziju, ja nosim tiez len sandale a gumaky, my sme otzili. No a v poslednom rade mozu mu tie zrastene palce robit problem, kedze v barefoot ide o pracu s palcami. A doteraz ako fungoval? co si mu davala? Ked bol spokojny, nebol chory, tak nevidim dovod preco by mal mat zimusne topanky
Skuste pozriet čižmičky bogs su fajne lahke a tenka podrazka ale zateplené
@983 Nechce ich, lebo sú mu zrejme nepohodlné. Ja by som ho rozhodne nenútila ako niektoré iné mamičky, čo tu čítam 🙈 Úprimne sa mu ani nečudujem, keď vidím, v čom všetkom chodia deti obuté. Ak máš možnosť, zájdi osobne do kvalitného obchodu s detskými topánkami a skúšajte. My tu máme Bosacik, na zimu mi poradili Froddo topánky s kozusinou a mäkkou podrážkou, nemám najmenšie obavy, že by neboli vhodné.
jaj a mozno bude problem ten, ze mu trea len kupit nejaku barefoot obuv na zimu
jaj on je este malicky. Ako dlho chodi samostatne? a tiez ake rozmery ma jeho nozka? tiez ci ma priehlavok vysoky, normalny alebo nizky? To bude to, ze este je malicky a tvrde topanky nic moc
ako ja chapem, ze sa mu snazis vyhoviet, no povedala by so, ze su veci, ktore aj deti, ak sa im aj nepacia, tak proste musia akceptovat a toto je jedna z nich
vzala by som do obchodu a skúšala, kým sa nenájdu tie pravé , čo budú sedieť
Možno mu je podrážka tvrdá a neohybná, preto sa mu v nich zle chodí, možno sú ťažké na nožičku
Na druhej strane ukáž mu príklad aj na sebe, že v zime máš teplé topánky a funguješ
Ved pise ze mal barefootove a ani tie nechcel. Tak zo mna nerobte “zrudu” ved som pisala nizsie ze moje obe BF deti tiez vymyslali, ale v zime sa skratka bez zimnych topanok byt neda . Museli si zvyknut
Neviem ci by sa hodili na jeho typ nozky, neviem aku ma, ale dcérke sa dobre chodilo napríklad v značkách froddo alebo potom drahsia Filii, ta ma 3,5mm . Filii maju aj 2 verzie, M na úzku/normálnu nohu a W aj pre široké nohy. Co som mala len tak z bazáru kúpene tie Jack & Lili, malej vobec nesedeli, mne pripadali skor ako do kočíka a nie na chodenie. Ale mozno len neboli na jej typ nozky vhodne.
@pallacinka skúsim kuknúť tie froddo, pôjdeme niekde aj vyskúšať. Ďakujem
Podľa mňa je to len nezvyk aj môj syn tak chodil a hlavne, ak mal kotnikove pevné.
Pozri si stránku pejkobarefoot sú tam pekne také hnedé s kožušinou nemám čas link dávať.ked mal dlho jeden typ topánok musí to byť nezvyk strašný Ale zase nohy v teple poriadne musí mat
ma velmi siroku nohu, froddo je na uzke, pohodlnejsie mu budu isto tie co si ty vybrala, su capackoidne topanky, zalezi ci sa maly tiez vozi este dost v kociku, ci ti bude v takej zime chciet chodit, take male toho este vela neprejde, my sme mali take nieco, ale tak to su capacky aj zo spodu, su iba na mierne mokre chodniky https://www.capacky.com/zimni-kozene-capacky-s-... ale velmi pohodlne a teple
Este mi napadlo, mozno mu nesedi strih, niekde ho mozno tlacia ci su mu naopak volne. Len taky maly to nevie povedat. Vzala by som ho do obuvi kde je viacero znaciek a poskusala. Dd step ma zimne teplucke, mozno ho namotas na to, ze maju vela modelov co im svetielkuju podrazky 🙂. Nemudi to byt mozno tym barefootom, ale ze mu prave preto nesedia tak ich odmieta. Na dlzku su mu iste dobre? Ak sa potkyna, ci nie je na nich velky nadmerok
Mne tiež zimné topánky nechcel, ale musel... Podľa mna ich nechce len preto, lebo je to nezvyk a zrazu ma na nohách veľké čižmy v ktorých sa mu tak ľahko nebeha, ked nieje zvyknutý. Tvoj syn ma 1,5roka a to ze par x padne na zadok ked ma čižmy nič neznamena ved je to úplne normálne, aj ty si musíš zvykať na roznu obuv ked niesi naucena..nieto tak malé dieťa. Ja som s mojim pochodila obchody - boli sme 2dni po sebe a skúšali všeličo... Sama som videla ze v istom strihu chodí lepšie ako v inom.. nasli sa nakoniec tie pravé.. A prvé dni na ne aj tak hundral aj protestoval... Ale ked sa uz lietalo po vonku zrazu sa zabudlo aj nato že ma čižmy na nohách..
Moje dieta dd step v pohode no ak bude sneh ma vyssie zimne a to ked ich obujem vrieska a dava dole a ro nevravim o chodeni, minuly rok ked mal rok a 4m ak to vysiel na sneh a ani nechodil a lemn plskal 😀😀 tak sme vacsinou chodili kocikom inak sme boli doma lebo sa nedala, neviem ci toto sa nebude opakovat😀
ako s týmto by som sa nejak nezaťažovala a proste by som trvala na tom, že si ich obuje. podľa mňa ťa proste len skúša a ty sa nesmieš nechať presvedčiť. to by už ako bolo, ak by také malé dieťa takto zametalo s rodičmi
Moja tiez nevie chodit v nebarefoot topankach a ani sa necudujem, mnohe su neohybne tvrde tazke ako kopyta. Ked je zvyknuty na topanku, v ktorej moze nozickou volnej pracovat, uz je chodidlo "rozmaznane" a chce len take. Moja mala aj ako ani nie rocna na zimu barefoot dokonca len na kozenej podrazke a ani raz nemala studene chodidla, takze ja vobec nespekulujem a aj tuto zimu som jej kupila barefoot. Vnutri su super zateplene, zima jej v tom urcite nebude 🙂
Kludne mozte dat bf s tenkou podrazkou a dajte mu merino vlozku dnu 🙂 moja dcerka sice zacinala alternativami ddstep, ale cim bola starsia, uplne tieto tuhe podrazky odmietala. Ma 5,5 roka a naozaj v tvrdych topankach chodit nevie a vobec mi to neprekaza. Deticky vedia co je najlepsie. Ak bude mat dostatocnu sirku, aby nozicka mohla pracovat, zima mu isto nebude. Zima byva prave v uzkych a malych topankach, kde prsty nepracuju a neprekrvuju sa spravne 🙂 Mam vyskusane aj na sebe. Kedysi na zimu hrube topanky, teraz mam uz 3 rok barefoot a neviem si vynachvalit :D a naozaj, ak maju prsty dost miesta, zima mi nie je. Jedine ked dlho stojim na mieste, ale deticky tie viac bezkaju 🙂
@983 a prečo nechce iné topánky? To mi je až divné, moja mega miluje snehule 🙂