Svrbí ma vagína

sarahhhh
22. jún 2019

Ahojte ešte som sa s ničím takým nestretla... Ale už 2 dni ma páli a svrbí vagína. Pozerala som si tam a vo vnútri to je celé biele ako pleseň (lepšie prirovnanie som nenašla) čo mám robiť? Nejaké rady?

dskjhfdlkdjhl
22. jún 2019

@sarahhhh smer gynekolog, resp. cez vikend pohotovost, neviem na co cakas.

lucinika
22. jún 2019

Mykoza.... Vybehni do lekarne a tam ti dajú vaginálnu tabletu do pošvy - už si nepamätám presný názov. V pondelok potom navštív gynekológa...

noemi155
22. jún 2019

Chod si kúpiť do lekárne jenamazol masť a pi čaj z rebríka obyčajného (myši chvost)
Mne to vždy najlepšie pomohlo
Ak to máš moc kľudne si ju v tom čaji umývať a uvidis aká úľava príde 🙂

mishka81
22. jún 2019

@sarahhhh máš mykozu. Sup do lekárne pre canesten gyn- 1 tableta zaviest, bude to pár dni vytekat a máš pokoj. A nejedz nič sladké ani bielu muku- kvasinky to len podporuje.

simsalabim
22. jún 2019

@sarahhhh canesten combi - mast + tablety.

marynsuny
22. jún 2019

@sarahhhh no na pohotovsť kvôli mykóze ozaj nemusíš ísť..lieky na mykózu sú voľnopredajné..

sarahhhh
autor
22. jún 2019

Ďakujem za rady ale nechcem to riešiť tabletkami radšej nejak prírodne ako napr. ten replík a aj si ho dávam na vagínu a je to naozaj úľava a prechádza mi to už skoro 😊

sarahhhh
autor
22. jún 2019

Ja nerada riešim niečo s doktorom alebo liekmi lebo skoro vždy mi nič nepomohlo len to zhoršilo.... Ale keď používam niečo prirodne je to lepšie

caroline_
22. jún 2019

@sarahhhh mne vždy pomáha na také neznesiteľné svrbenie kokosový olej, do dvoch dni mi všetko prejde 🙂

sarahhhh
autor
22. jún 2019

@noemi155 ďakujem áno už to od včera robím že si tam dávam repik a mám pocit že je to lepšie 😊

michaelamedova
22. jún 2019

@sarahhhh ja používam gyntimu vaginálne čipky a Canesten krém na vonkajšiu časť.jeden cipok na noc do rána všetko krásne vytečie ..pozor dať si nohavičky a vložku.trosku to zvykne páliť ale to znamená že sa to lieči..

mishka81
22. jún 2019

@sarahhhh keď som ju dostala prvý krát, tiež som bola takáto. Liečila som sa bylinkami a bolo to len mierne ustupenie ťažkosti, trvalo to mesiac a pol a aj tak som skončila u lekára. Dokonca mi ani tabletky na predpis nezabrali. Canesten zaberá a do 5-6 dní ani neviem že bola mykoza...

maciatkolulu
22. jún 2019

@dskjhfdlkdjhl to naozaj kvôli mykoze ísť na pohotovosť😮

dskjhfdlkdjhl
22. jún 2019

@maciatkolulu a ma ona istotu, ze ma mykozu? Ja neviem, ale na MK su uz same lekarky a dokazu na dialku ordinovat🙊

maciatkolulu
22. jún 2019

@dskjhfdlkdjhl podľa.nema život ohrozujúci stav.... Samozrejme,že to nevie nikto posúdiť takto na diaľku,ale ísť na pohotovosť so svrbiacou suskou😂😂😂,ok,ak je tehotná,tak nehovorím,ale ak nie,podľa mňa mala navštíviť hneď pri prvých príznakoch dr. A keď vydržala doteraz,tak snáď vydrží do pondelka,teda pokiaľ sa to nebude zhorsovat

catherinah
22. jún 2019

Pokiaľ to dokazes vyliecit repikom, tak take zle to nebude. Mne v6dy zaberie az liek predpisany gynekologom, ziadne volnopredajne ani babske rady

dskjhfdlkdjhl
22. jún 2019

@maciatkolulu ved Ty si rob co chces, nemusis mi radit, co mam radit, ja som poradila tak, ako som vedela.

lucka12399
22. jún 2019

No na pohotovost by som s tym teda asi fakt nesla .. v lekarni ti poradia, zatial takto a potom ak to na gyndu ..

zizzinka
22. jún 2019

Pravdepodobne mykoza... Treba zajst ku gynekologovi, predpise bud vaginalne tablety, alebo vaginalny krem... A prejde to

zizzinka
22. jún 2019

Ale zatial kym je vikend by som urcite sla do lekarne na Canesten Combi alebo je volnopredajny Candibene... A v pondelom chod ku gynekologovi, lebo s volnopredajnymi liekmi ti to nemusi prejst, ak to mas uz dlhsie..no malo by ti priznaky zmiernit...

sarahhhh
autor
22. jún 2019

Mám to len 2 dni a len to svrbí nič hrozné... Dávam si repik a ustupuje to. Tú masť mám doma skúsim ju😊

sarahhhh
autor
22. jún 2019

Mala som to už aj min.rok a neriešila som to a za pár dní to prešlo samé tak neviem. A beriem Antiku nie je to problém?

dskjhfdlkdjhl
22. jún 2019

@sarahhhh najskor si pisala, ze si sa s takym niecim este nestretla, teraz zase,ze si to uz mala minuly rok, tak neviem, ci si robis srandu, alebo kde je problem.

sarahhhh
autor
22. jún 2019

Neatretla som sa lebo som nevedela čo to je takže som myslale že nejde o nejakú chorobu.... Ale teraz už mi asi došlo že to je niečo vážne

zizzinka
22. jún 2019

@sarahhhh ano, mykozu mozu sposobovat aj lieky, ci antikoncepcia neviem, ale osobne si myslim, ze to nie je vylucene...mne sposobuju mykozy niektore druhy antibiotik... Odpocura sa v case mykozy nejest sladke a potraviny s vyssim obsahom cukru, lebo cukor podporuje mykozu... Stava sa aj to, ze mykoza ustupi a potom sa vrati, najma ak sa preliecuje po domacky, cize ja by som radsej k dr zasla...

katulik123
22. jún 2019

@sarahhhh môže to byť aj candida. Skús si dat canesten a prečítaj si čomu sa máš vyhýbať keby to je candidoza. Ak to bude ono. Tak to môže prejsť do pár dní. Ale lepšie je ísť na gyn. Tam by si vedela s istotou

korunka1
22. jún 2019

To si sa tu chcela pochvaliť s tym, že si dovidíš tam dole? 😁 Nepoznám to, už som to mala🤔🤔
Lieky, doktor nie....nastal slnovrat...bylinky si na jánsku noc nazbieraj, ohne popreskakuj, možno to prejde😥🤗

inguna
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ladyblcha
22. jún 2019

A pomaha aj vela vetrat, nohavicky bavlne, ziadne ritolezky a malo sladkeho, najlepsie v tomto case ziadne. Sladke zivi mykozu, aj ked ju nekrmis cez vaginu 🤣🤪

ildiko36
22. jún 2019

@sarahhhh este je dobry kupel s hypermanganom..velmi dobra je peroralna tabletkya mykomax....len je to viazany na recept.na pohotovosti ti vypisu alebo ked mas znamost v lekarni mozno ti daju a dodatocne dorucis recept.