MIle zienky,nejdem si k vam po radu ale skor podelit sa o svoje neprijemne skusenosti a zistit ci niesom jedina kto ma taky "problem"...?Mam taku svokru ktora je svokrou len ked usporaduvam nejaku oslavu alebo nieco napeciem:-P...aby ste rozumeli....ukaze sa len ked netreba "nic robit" napr.postrazit malu ci nieco ine mi pomoct....taaak ma to vytaca....muza mam dobreho/az prilis lebo chyby svojej matky ospravedlnuje/ale je normalne ze nasa "babina" byva cca km od nas a nedojde "len tak" na navstevu?sice-mame moc aktivne dieta tak este by nahodou sa musela s nim hrat tak si to 2x rozmysli😖
@marion09 Svokra nie je povinná ti pomáhať. Moja to tiež nerobí a akceptujem to. Absolútne to nepovažujem za problém. Problém by bol, keby sa snažila zasahovať do mojej rodiny, alebo manželstva. Toto nie je nič, čo by bolo treba riešiť. Možno nevládze, možno sa jej nechce, jej vec.
asi pred 3 dňami tu písala maminka ktorá bola nešťastná zo svokry, ktorá jej často chodí domov za dieťaťom, dieťa si aj berie na víkend, či dokonca che ísť s ním na dovolenku....
no vyhovie nám maminkám niekto?
moja svokra sa netrhá, momentálne má zdr. problémy, ale ani keď bola Ok vnučky neriešila - radšej behala po brigádach ako by išla s vnučkami na prechádzku...
Vrchol bol keď vnučku nebola pozrieť ani v nemocnici pri narodení, ani potom nasledujúcich 5 mesiacov - my sme išli dieťa ukázať.... a to býva v susednom meste....😉
bud rada, ta moja nepomaha,ale ani sa do nas nestara... Svegrinnej pomaha az az, ale aj sa stara... Ked sa pozriem na nas dve, som rada, ze som ' len nevesta ' na pomoc mam mamu a svokru cim menej vidim, tym lepsie...
nedojde "len tak" - a ty ju "len tak" zavolas? zrejme panuje medzi vami napatie, ona to asi aj vie, tak sa nenatiska, nestrka ... ak ju chces na kavu, pokecat, zdvihnu telefon a zavolaj, babi, pridi. alebo sa zdvihni a chod za nou. ale suhlasim, ze ona ti pomahat nemusi a nema preco. svoje dieta uz vychovala, vypiplala. ak nevladze, nema nervy, aspon nerobi dusno ...
a co tu ine pisu, ze radsej svokra po brigadach chodila, ako ku vnucatam - a vy by ste ich zivili, tie svokry, keby si € pytali? nepride do porodnice, zle je, pride, je este horsie. donesie sladkosti, zle je. nedonesie, striga stara zgrlava ... neveste nevyhovies ano bohovi. hm, moj maly ma 3 roky, co ma to len caka 🙂
@marion09 ste rodicia ty s muzom? Ste. Chceli ste dieta vy, ci ste ho mali na ziadost vasich rodin? Vy ste chceli.
Kto si teda musi rozdelit povinnosti okolo dietata? Vy dvaja.
Vsetko navyse je dobrovolny bonus okolia a ich dobrej vole. Nemas pravo sa stazovat, ze niekto ti nedojde dieta zabavit. Aj keby byval vo vedlajsom byte.
Navyse to ma svoje plusy a minusy.
Ty mas nejak nastavenu vychovu, jedenie, spankovy rezim,...
ten druhy bude mat iny pristup (trebars ty dodrziavas casy jedla a spanku presne, ten druhy to berie, ze hodinka sem-hodinka tam, ked sa tak pekne hralo. A ty budes nastvana, ze vam rozhasil denny rezim.) Necakaj, ze dieta posunies aj s presne spisanymi poziadavkami, co ma ten druhy dodrzat. (Jasne, ze ich nedas, ale ocakavania mas.)
Dat dieta niekomu zabavit vyzaduje aj kus dovery a tiez kus sebazapretia neriesit, ze nebude vsetko tip-top.
(Plus obcas dojde aj k zraneniu, a potom vinis ich alebo seba, ze si tam nebola.)
Vzdy sa radsej snaz si vediet veci zariadit sama s muzom. Vypomoc okolia ber ako poslednu instanciu.
Každý chce to čo nemá. Niektoré ženy by za takúto svokru dali všetko len aby u nich každý deň nebola nasačkovaná a nekecala im do všetkého ale pravda je, že taký zlatý stred má len málokto. Bohužiaľ ak nechce s vami alebo s malou tráviť viac času tak ju nemôžeš nútiť. Skús ju možno ty častejšie k vám volať len tak na kávičku a podobne. možno si len nie je istá či ju tam chcete
ani jedna ste to nepochopili.....mne nejde o to ze nam ma pomahat ale o to ze o nas "vie" len ked mame nieco nachystane/pohostenie atd/a len tak na obycajnu kavicku sa jej neoplati chodit.
@marion09 ja stále nechápem, čo vlastne riešiš. Vie o pohostení telepaticky? Asi nie. Predpokladám, že ju niekto na to pohostenie pozve. Ty máš voči nej evidentne výhrady, tak k vám chodí pomenej a nezájde len tak na kus reči. Ja by som na tvojom mieste bola rada. Tipujem, že keby u vás sedela tri krát do týždňa na "obyčajnej kávičke", tak by bolo tiež zle, že čo toľko u vás vysedáva...😂
@marion09 pozri, ja mam ozaj zlatu svokru, pomaha, navari, postrazi, atd - ale "len tak" bez pozvania nikdy nepride. ani ku nim sa nechodi "len tak" - oni sa ako rodina na navstevy vzdy ohlasi, maju to tak zauzivanne, takze ani ona si k nikomu nedovoli prist bez pozvania ... nepisala - ty svokru niekedy zavolas len na kavu a ona ta odmietne? a ides ju ty len tak pozriet s malou? evidentne mate nastrbene vztahya a ocakavania ine, ako je realita a realna ponuka.
😂
Prosim ta neries prkotiny a neotravuj s tym tvojho muza lebo sa viac nastve na teba a nie na nu.
Odkial svokra vie ze mas prave napecene a len vtedy dofrci ?
chod si precitat niekolko stran do temy Ach ta svokra potom pochopis ake naozajstne problemy maju nevesty so svokrami...
píšete akoby ste vy samé uz boli svokrami
podla toho co som na tomto fore uz precitala si myslim, ze lepsie takato ako presny opak co sa do vsetkeho stara, chce dieta na vikendy, atd atd. tiez mam taku mamu, ze za vnuckou pride 2-3x do mesiaca sa pibavit, inak mi nejak nepomaha, a vcelku mi to nevadi, zariadila som sa bez jej pomoci