Zdravím, začala som cvičiť asi si nevybrala tie najvhodnejšie cviky a tiež mám aj problémy s chrbticou no a momentálne mám svalovú v bruchu tak pod hrudou v strede a taký tlak pociťujem a je mi z toho aj na vracanie potom mi ani jesť nechuti... A začala som tu svalovku cítiť aj v chrbte a je to hrozne na nervy :( neviete čo je nato dobré? Ďakujem
@basullinka takže to že mi býva na zvracanie je normálne?
@lucy1801 no to asi skor povie trener alebo lekar, nie som si 100tne ista. Mne je pri cviceni, ked som napumpovana a idem ako pila, tiez na grcanie, hlavne ked som s cvicenim len zacinala. A chvilku potom. Ked som si oddychla, tak po par minutach, hodinach som bola ok. Teraz mi to preslo, ale ja
6x v tyzdni hodinu, cize ja uz cosi vydrzim. Ale toto ti hovorim laicky, nevenovala som sa nikdy tomu odborne.
@basullinka lebo ja som už fakt z toho na nervy už mám len stres z toho a potom mi je ešte horšie
@lucy1801 možno ti je viac zle z toho stresu ako z cvičenia...a máš pocit na grcanie stále, či len cez cvičenie, alebo po cvičení celý deň?
Kup si knihu Tréning väzňa, sú tam najľahšie po najťažšie cviky (spolu 10) pre 6 partií. Nemusíš do posilky a určite sa nepreťažíš, lebo tie cviky nadväzujú na seba. Napr. Nemôžeš cvičiť 4. cvik, ak nezvládneš 3. cvik v požadovaným sériach a opakovaniach, samozrejme technicky správne.
@lucy1801 nerozumiem, kedy a ako dlho gi je na zvrcanie? Cvicila si len raz a hned svalovka? Ci cvicis pravidelne, daj viac info. Ak je ti na zvracanie, ako pisala baba vyssie, pri cviceni, ked si vo svungu, tak je to v poriadku. Ale aby ti bolo na zvracanie cele dni alebo ako, to ok nie je celkom.
@lindusss2016 no 4 dni som cvičila a mám problém s krčnou chrbticou
@basullinka už necvičím
@lucy1801 a ake cviky si robila?
Ako úprimne ja som nikdy necvičila poriadne tak možno preto neviem naprv som nevedela čo to môže byť tak som sa dosť vystresovala
@lucy1801 no neviem ja si nemyslim, ze zrovna z tychto cviceni ti moze byt na grcanie... mne byva zle pri hodinovej tabate alebo HIIT .....toto je lahky pilates na krcnu chrbticu. Ja mam krcnu chrbticu dosranu riadne a teda tie cviky su skor na uvolnenie chrbtice, s touto babou som tieto videa cvicila stale a pomohli mi moc..ako podla mna si sa skor zostresovala...a este teda stale nechapem...ako dlho ti je na zvracanie? Len pocas cvicenia ti bolo zle alebo odvtedy stale?
A este taky detail, mozno sa ti nejaky blok z krcnej uvolnil a preto ti prislo zle....aj to je celkom bezne
Aj zvracanie je bezne u ludi , ktori nie su moc zvyknuti na nejaku tu fizycku zataz a potom mozu mat aj taketo problemy. Myslim si, ze to odznie a treba radsej po menej a castiejsie ako vela naraz
@lucy1801 cviciť technicky správne cviky, poriadna rozcvicka a strecing na zaciatku a konci cvicenia, dostatok vody cez den, ked uz svalovku mas tak jemne ju rozcvicit - na druhy den kardio, alebo cvicit inu partiu tela, no a studena sprcha, vymasirovat miesto, kupel s levandulovou solou, olejom, magnezko, kamosky si davaju aj paralen ale ja vzdy vydrzim...no a nakoniec neprestavat cvicit, telo si zvykne a nebudes potom mavat taku svalovku