Svalovica v bruchu a pocit na vracanie

lucy1801
16. apr 2020

Zdravím, začala som cvičiť asi si nevybrala tie najvhodnejšie cviky a tiež mám aj problémy s chrbticou no a momentálne mám svalovú v bruchu tak pod hrudou v strede a taký tlak pociťujem a je mi z toho aj na vracanie potom mi ani jesť nechuti... A začala som tu svalovku cítiť aj v chrbte a je to hrozne na nervy :( neviete čo je nato dobré? Ďakujem

basullinka
17. apr 2020

@lucy1801 cviciť technicky správne cviky, poriadna rozcvicka a strecing na zaciatku a konci cvicenia, dostatok vody cez den, ked uz svalovku mas tak jemne ju rozcvicit - na druhy den kardio, alebo cvicit inu partiu tela, no a studena sprcha, vymasirovat miesto, kupel s levandulovou solou, olejom, magnezko, kamosky si davaju aj paralen ale ja vzdy vydrzim...no a nakoniec neprestavat cvicit, telo si zvykne a nebudes potom mavat taku svalovku

lucy1801
autor
17. apr 2020

@basullinka takže to že mi býva na zvracanie je normálne?

basullinka
17. apr 2020

@lucy1801 no to asi skor povie trener alebo lekar, nie som si 100tne ista. Mne je pri cviceni, ked som napumpovana a idem ako pila, tiez na grcanie, hlavne ked som s cvicenim len zacinala. A chvilku potom. Ked som si oddychla, tak po par minutach, hodinach som bola ok. Teraz mi to preslo, ale ja
6x v tyzdni hodinu, cize ja uz cosi vydrzim. Ale toto ti hovorim laicky, nevenovala som sa nikdy tomu odborne.

lucy1801
autor
17. apr 2020

@basullinka lebo ja som už fakt z toho na nervy už mám len stres z toho a potom mi je ešte horšie

basullinka
17. apr 2020

@lucy1801 možno ti je viac zle z toho stresu ako z cvičenia...a máš pocit na grcanie stále, či len cez cvičenie, alebo po cvičení celý deň?

alberto1
17. apr 2020

Kup si knihu Tréning väzňa, sú tam najľahšie po najťažšie cviky (spolu 10) pre 6 partií. Nemusíš do posilky a určite sa nepreťažíš, lebo tie cviky nadväzujú na seba. Napr. Nemôžeš cvičiť 4. cvik, ak nezvládneš 3. cvik v požadovaným sériach a opakovaniach, samozrejme technicky správne.

lindusss2016
17. apr 2020

@lucy1801 nerozumiem, kedy a ako dlho gi je na zvrcanie? Cvicila si len raz a hned svalovka? Ci cvicis pravidelne, daj viac info. Ak je ti na zvracanie, ako pisala baba vyssie, pri cviceni, ked si vo svungu, tak je to v poriadku. Ale aby ti bolo na zvracanie cele dni alebo ako, to ok nie je celkom.

lucy1801
autor
17. apr 2020

@lindusss2016 no 4 dni som cvičila a mám problém s krčnou chrbticou

lucy1801
autor
17. apr 2020

@basullinka už necvičím

lindusss2016
17. apr 2020

@lucy1801 a ake cviky si robila?

lucy1801
autor
17. apr 2020

Ako úprimne ja som nikdy necvičila poriadne tak možno preto neviem naprv som nevedela čo to môže byť tak som sa dosť vystresovala

basullinka
17. apr 2020

@lucy1801 no neviem ja si nemyslim, ze zrovna z tychto cviceni ti moze byt na grcanie... mne byva zle pri hodinovej tabate alebo HIIT .....toto je lahky pilates na krcnu chrbticu. Ja mam krcnu chrbticu dosranu riadne a teda tie cviky su skor na uvolnenie chrbtice, s touto babou som tieto videa cvicila stale a pomohli mi moc..ako podla mna si sa skor zostresovala...a este teda stale nechapem...ako dlho ti je na zvracanie? Len pocas cvicenia ti bolo zle alebo odvtedy stale?

basullinka
17. apr 2020

A este taky detail, mozno sa ti nejaky blok z krcnej uvolnil a preto ti prislo zle....aj to je celkom bezne

snehulienka639
17. apr 2020

Aj zvracanie je bezne u ludi , ktori nie su moc zvyknuti na nejaku tu fizycku zataz a potom mozu mat aj taketo problemy. Myslim si, ze to odznie a treba radsej po menej a castiejsie ako vela naraz

lucy1801
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz