Svadobný fotograf si pýta 100 eur za to, že fotky nepoužije na svoju propagáciu

6. jún 2023

Je bezne, ze si svadobny fotograf pyta poplatok 100 eur za to, ze fotky nepouzije na svoju propagaciu?
Nerypem, len ci mam hladat aj dalej alebo to ma kazdy.
Dakujem.

isadoraisa
6. jún 2023

Propagácia by mu priniesla ďalších zákazníkov, takže myslím že áno, ale záleží akú cenu Vám urobil

anita6666
6. jún 2023

Hľadaj normálneho!

babovka2321
6. jún 2023

Skor by som to brala z opacnej strany, ze ak mu to dovolis propagovat, tak mas 100€ zlavu. Predsa aj ty si si fotografa vybrala kvoli tomu, ze si videla jeho krasne fotky, ci nie?

janetinka27
6. jún 2023

ahoj, hladala by som ineho. lebo ked spekuluje s tymto, moze potom spekulovat s inymi vecami.

nikpa
6. jún 2023

Nie, nepýtajú to všetci. Popravde, to počujem prvýkrát a to mám v okolí dosť párov, čo mali svadbu posledných 5 rokov a nikto nič také nespomínal. Hľadala by som ďalej.

monika185243
6. jún 2023

Tiež myslím že bude nejaký špekulant

luccija
6. jún 2023

Uff kamarátka je fotografka a poznám ich veľa a toto som ešte nepocula

sednaja
6. jún 2023

Úplne všade podpisujeme, že súhlasíme so zverejnením fotografií. On práveže NESMIE nič zverejňovať, pokiaľ na to nedáte súhlas. To on má zaplatiť VÁM, aby to mohol zverejniť. Tak toho by som si vychutnala a vyčistila mu riadne žalúdok. Ani na takého hajzlíka, prosím, nemyslí, hľadaj inde.

stanislavicenka
6. jún 2023

Pan fotograf Kona nejako opacne, nie? Vacsinou davas suhlas na zverejnenie svojich fotografii, a nie opacne

colsami
6. jún 2023

Este som o tom sice nepocula, ale beriem za normalne ze moja praca musi byt propagovana, ako inak si ho ludia vyberu? Ved na zaklade fotiek a prace sa aj Tebe pacil, kedze si ho oslovila.
Predpokladam ze to ma nacenene ako samostatnu sluzbu, lebo zazil spekulacie ludi ked boli ich fotky napriek podpisovanym suhlasom uverejnovane/neuverejnovane/nietutofotku a pod... A kedze som zazila neraz pracu aj so svadobcanmi, tj svadobne pary, rodiny a vsetko okolo SVADBY ako takej, ake specificke az absurdne pripomienky/napady/rozkazy/zelania maju velakrat ti svadobcania... Tak ho chapem.

Osobne by ma to netrapilo, ak by sa mi jeho celkova praca pacila a nechcela by som aby nase fotky prezentoval. Co zas ja osobne v tom problem nevidim. A ak som bola spokojna s jeho pracou, nech aj jemu posluzi v dobrom.

Vies, dobri fotografi nemaju nudzu o zakazky, velakrat su oni co odmietnu termin a nie ze su "ti odmietnuti" . Takze on si tiez tak povie na klientov... Nepaci sa im, nesuhlasia s uverejnenim a moju pracu nik neuvidi a ani nezaplatia tych 100e ked uz nesuhlasia,.. Tak nech hladaju dalej. 🤷‍♀️

rebrambora
6. jún 2023

Myslim, ze sa to vola zmluva o dielo. Vsetko co sme mali na svadbe a platilo sa sme mali aj na papieri. Cize urcite by som si nechala vsetko cierne na bielom, precitat, podpisat aby neboli spekulacie.

alantroj
6. jún 2023

Nech si precita Zakon o ochrane osobnych udajov. je len na tebe ci mu das suhlas pouzit TVOJU fotku na JEHO propagaciu. Nemusis, vynucuje si to protizakonne.

deti95060810
6. jún 2023

asi mu nič nehovorí ochrana osobných údajov...

kengurica
6. jún 2023

Ide na to nejako opačne, mal vám zo začiatku ponúknuť cenu navýšenú o 100€, a potom vám ponúknuť zľavu 100€, ak mu dovolíte použiť vaše fotky na propagáciu. Nie pýtať € navyše, aby tak nerobil. Asi by mal trošku doštudovať marketing :D

vanilkovazmrzka
6. jún 2023

Ty si od nehi vypytaj poplatok za porusenie gdpr, sk ich pouzije bez tvojho suhlasu 🙂