AHojte
možno mi budete niektorá z vás vedieť pomôcť za čo by som bola vďačná
O dva mesiace sa vydávam a mám problém vybrať krém aj make up na nalicenie
Keď som bola na skúšku ličenia kozmentika bola od mary kay strašne som sa vyhadzala
Dovtedy som používala len niveu a nejaký lacný make up čo mi vydržal možno hodinu ale nikdy som to neriešila
Po skúške líčenia som začala čítať a hľadať čo by bolo vhodne pre moju tvar
Tvar mám suchu a s červenými žilkami na lícach ( z prace )
Začala som skúšať krémy vichy; bioderma, mixa, Astrid ; krém z kozieho mlieka ; detské ; s Albert vera
A make up dermacol,vichy,catrice; pan stick; rimmel; maybelin
Z niektorých krémov som sa vyhadzala z iných mi zase zamasti tvar tak že sa mi robia pupaky
A make up bud mi zíde za chvíľku alebo má vysuši
Ak by ste mi niektorá vedela poradiť bola by som moc vďačná
Ďakujem
@kkatka1983 make up poradit neviem, ale k tomu ako si pisala, ze ti make up zide..existuju podkladove bazy a fixatory na make up, co by to mohli vyriesit, aj ked uprimne neviem, ako by ich tvoja plet prijala. Mne ked robili make up na svadbu, tak na zaver ma nastriekali takym sprejom a make up naozaj vydrzal cely den..aku znacku make upu pouzil, to netusim, ale odkedy som zacala pouzivat tieto bazy a fixatory, vsimam si, ze aj ten beznejsi make up sa dlhsie udrzi, nez je standard...
@kkatka1983 choď k odborníčke, nie k dílerke mary kay, máloktorá z nich má hlbšie vedomosti o pokožke a o kozmetike celkovo. Choď k dobrej kozmetičke, ktorá pracuje s kvalitnou prírodnou kozmetikou a ktorá ti bude vedieť poradiť. Svadba nemusí hneď znamenať hrubú omietku na tvári. Možno naozaj len prekryť tie cievky (tie si môžeš dať ešte dovtedy aj odstrániť laserom), takže len nejaký ľahší make up, ktorý neupcháva póry a ktorý má aj hydratačnú zložku. Pod make up ti kozmetička nanesie fixačný podklad a na záver môže dať tiež fixátor, aby make up dlhšie vydržal, prípadne ak by toho toľko tvoja pleť netolerovala, nevesta sa môže počas noci kedykoľvek upraviť, nemusíš mať nepriestrelný make up 😉 Konkrétne značky ti ani nejdem radiť, lebo každá pokožka je iná a to, čo inému vyhovuje, nemusí tebe.
@kkatka1983 Ja som atopik, bežne mávam červené šupinaté miesta aj na tvári, ale nie vo veľkom množstve a často. Nepoužívam špeciálnu kozmetiku, zatiaľ som mala alergickú reakciu len na tiene zn. Oriflame. Ja som sa na svadbu líčila sama, použila som make-up zn. Rimmel, púder zn. Rimmel (boli tropické horúčavy a ja som nebola lesklá), tiene zn. Ruby Rose a zvyšok rôzne. Treba investovať do drahších značiek. Len to treba ísť na líčenie a ak sa nevyhádžete, tak sa tam môžete aj na svadbu dať nalíčiť.
Ja na mary kay pletovu kozmetiku nedam dopustit, vyriesila mi mnoho problemov od citlivej pleti, ciernych bodiek na nose, supiniek na cele a mastnych lic - ale aj tieto pripravky treba vediet spravne skombinovat aby fungovali. ale nejdem.robit reklamu takze k veci. Z toho co si napisala ma tvoja pokozka problem - sucha plet s cervenymi zilkami potrebuje v prvom rade hydrataciu a to najhorsie co mozes robit je.castw striedanie kremov - kazdy krem ma ine vlastnosti a zlozenie a ked ich striedas pricasto moze to byt viac na skodu ako na uzitok. Na tvojom mieste by som makeup teraz voooobec neriesila - do svadby mas eate nejaky cas a ani ten najlepsi makeup na svete nebude dobre vyzerat na "chorej" pokozke a toboz nie na suchej kde moze suchost pleti vytvarat nepekne supinky a to nevyriesis nijak inak ako kvalitnou starostlivostou o plet - moja rada - kasli teraz na makeup a sustred sa na preliecenie pleti. Daj si poradit v nejakom dobrom kozmetickom salone kde ti pomozu dat plet do dobreho stavu a potom ries makeup. Dva mesiace je tak akurat aby sa plet dala dokopy, drzim palce! 🙂
Ďakujem za všetky odpovede
Pravdu povediac aj by som skúsila tu mary kay aby mi to nejako lepšie upravili na moju tvar ale bojím sa trosku uvidím ako to dopadne ďakujem
@kkatka1983 ak chces mozem ti dat kontakt na poradkynku ktora sa rozumie do licenia a o pleti ti porozprava anatomiu a jej fungovanie do poslednej bunky, fakt sa vyzna. Napis IP ak chces. PS: nie, ja to nie som :D
Najskor si treba dat do poriadku plet, lebo na zlej pleti akykolvek drahy a specialny make-up vyzera hrozne. Ja by som stavila na hypoalergennu kozmetiku z lekarne, napr. Avene ma urcite hydratacny krem na citlivu plet s rozsirenymi zilkami. To bol len tip, o ktorom viem, urcite su aj ine znacky. Inak Mixa z drogerky je tiez celkom fajn a za dobru cenu. Co sa make-upu tyka, tak to asi bola nahoda, ze si sa vyhadzala - Mary Kay ti proste nesadla. Na taku prilezitost ako je svadba by bol vhodny nejaky long lasting make-up, za seba odporucam Estee Lauder Double Wear - vyskusaj vzorku z parfumerky a uvidis, ci ti nepodrazdi plet. Ja mam s nim dobre skusensoti.
@kkatka1983 treba si dat kvalitnu podkladovu bazu, kvalitny make up a zafixovat pudrom a urcite vydrzi.. pider odporucam revolution odtien banana
@kkatka1983 ahoj. Ja robievam casto make up nevestam a najcastejsie pouzivam rimmel a dermacol. Ale ja mam na sebe najradsej kozmetiku pupa. Mam tiez suchu plet a robili sa mi po naneseni make upu take supinky na tvari. Ale teraz som si kupila prvy krat pudrovy make up od pupa a je najlepsi. Bala som sa toho kedze mam suchu plet a je to puder ale je fakt uzasny...
@kkatka1983 ahoj ja som sice taketo problemy nikdy nemala ale mam po porodoch problematicku plet. Make up ako taky nepouzivam vobec pouzivam bb krem z oriflame pod nim mam este hydratacny od biodermi. Kedze sa jedna o svadbu urcite by som si dala.na bb krem este puder aby zmatnil plet a vydrzal. Skus mozno touto cestou.