Ahojte babulky, nejake tipy ako vyriesit tuto dilemu? Totiz neradi by sme odisli zo svadby na 2 hodiny sa fotit :( lebo fotenie chceme v uplne inom meste :( cize foteni den vopred? To ale musim si dat robit vlasy 2x... a drahy ma uvidi v satoch pred svadbou! :D (to je tradicia, ktoru by som rada zachovala). Alebo den, dva po svadbe? To zas uz saty musim vratit :((((((( Poradte, ako ste to vy riesili?
@veronikaszabova aj to je alternativa! vidis super napad. len ma bude vidiet v satoch pred obradom :( tuto tradiciu by som rada zachovala vies to caro :(
@satanca no tak si proste musis vybrat.
@veronikaszabova a inak co myslis/myslite je este vhodne robit "pytacky" ? ci to je uz zbytočnost?
Skus napisat na mojasvadba.sk , tam sa prioritne riesia taketo veci 🙂
My sme sa fotili pred obradom. Ale ak nehces aby ta videl pred obradom a saty musis hned na druhy den vratit tak jedine pocas hostiny, to proste inak nevymyslis... a pytacky zavisi ci je to u vas zvykom a ci to chcete. U nas to zvykom nie je a ani sme to nechceli tak sme ich nemali.
My sme sa fotili pred obradom doobeda a boli mi jedno či má uvidí v satoch doobeda alebo až poobede
@satanca ahoj😊 My sme tiez riesili tuto dilemu presne ako ty. Nakoniec sme sa fotili pred obradom, manzel po mna prisiel domov so svojim svedkom a fotografka nafotila aj momenty kedy ma videl v satach a bolo to krasne! a Bez pohladov milion ludi...iba take nase. Ale fotenie pred pred obradom bolo stresujuce a krcovite. Vkuse sme len kukali na seba,nesustredili sa na nic ine a riesili sme ak cas. Okrem toho v case obeda uz bolo riadne horuco mne bolo zle, fotogrfka bojovala s ostrym slnkom a pod. Po hodine sme s tym sekli ze sa pojdeme fotit v nedelu alebo v pondelok po svadbe. V nedelu sme mali dost tak sme nikam nesli, v pondelok lialo ako z krhly a ja som saty musela v utorok vratit uz do pozicovne...stihli sme par “krcovitych” zaberov vo svadobnom,niektore skor take momentky sa vydarili,mam ich asi 5-6 fakt krasnych. Kedze sme si u fotografky nevycerpali vsetky portrety vo svadobnom predsa len sme sli fotit v stredu,kedze som nemala uz svadobne tak som vzala na seba kroj,aj manzel a okrem toho sme si vzali popolnocne outfity...fptili sme v krojoch na farme a v popolnocom pri jazierku pri zapade slnka! A odporucam si to nechat po...hoci bez ucesu len s rozpustenymi vlasmi a bez makeupu od vizazistu! Fakt to stoji za to,uz to mate za sebou,ste uvolneni,spokojni a nikam sa neponahlate...Ja keby mozem tak to zmenim a nejdeme sa v den svadby fotit vobec,ani pred sobasom a pocas hostiny detto lebo ak tak ti to rychlo ubehne a ked odidete hoci len na dve hodky tak je to onicom...
@veronice
@bucko555
@olivia_0309
dakujem baby za nazory. mne sa najviac pozdava ta alternativa ist pred obradom. ina moznost ozaj nie je. my neplanujeme letnu svadbu cize horuca ani slnka sa nebojim, a fotit by sme sa sli v dostatocnom casovom predstihu, ked tak aj hned od rana 🙂 takze neboli by sme v strese z casu. asi takto to poriesime. a tie pytacky fakt neviem ! u nas to tradicia je ale mne to pride take odveci ...
My sme sa fotili po obrade pred hostinou. Hostia mali prichystane male pohostenie a ludovu muziku, tak sa nenudili a pockali v pohode.
@satanca my sme mali tie odpytavacky ráno u našich a potom sme sa išli fotiť. Ostatní ostali u našich a mali občerstvenie, šak do hostiny ešte ďaleko bolo. Tam ma videl prvýkrát zenich, prišiel a zazvonil, že chce svoju nevestu. Oco urobil show, mu ponúkal iné nevesty (bratranca, jeho ženu, s prehodenou zaclonou - akože závoj). Všetci sa rehotali jak kone. Super to bolo. Fotili sme na záhrade u našich a vo vedľajšej dedine v parku pri kostole. Super fotky máme. Všetko sme stihli, ale natesno, ja som bola len u kaderníka,maľovala som sa sama. Za mňa je najlepšie to spraviť za ten jeden den, ani vopred ani potom, nech to máš z krku 😊
Pytacky, tam ta prvykrat uvidí, ist sa fotit, potom obrad a hostina.
Môj má do šiat oblekal 🙂 aj vyberať bol somnou. A povedala som si že to nebude nestastie ale stastie, že stále stojí pri mne.
Určite sa choďte fotiť pred obradom. My sme mali sobáš o 16tej, ráno o siedmej som šla ku kaderníčke, namaľovať sa a o 11tej sme sa šli fotiť. O 13tej sme už boli doma, manžel išiel domov a potom o tretej prišiel aj s celou rodinou, mali sme pytacky, rodičia nám dali požehnanie a šli sme do kostola. Neboli žiadne stresy, nervy, všetko prebiehalo úplne v pohode.
Raz som bola na svadbe kde sa išli fotiť počas hostiny a bolo to o ničom. Také trápne ticho tam ostalo. Proste ta nevesta a ženích tam chýbali.
My sme mali svadbu v piatok a fotiť sme sa boli v pondelok po svadbe. Dohodla som sa s pani v salóne, že jej šaty prinesiem v utorok ráno, pre ňu to nebol problém, skus sa spýtať ci by sa to nedalo... Pred svadbou som sa fotiť ísť nechcela, pretože sme boli v prírode a som neskutočne rada, lebo po návrate s fotenia mi spod sukne vyskakovali kobylky a iný hmyz 😂 neviem si predstaviť ako by som tak išla do kostola... Svadobný účes som na fotenie neriešila, mala som len také volne vlny a jemný make-up som si urobila sama... Ale ja som to tak chcela, take jemne 😊
My sme sa boli fotiť v nedeľu. Hneď ráno som mala pri sebe moju kaderníčku aj kozmetičku. Tak som hneď vypadala ako v sobotu a išlo sa fotiť 😌
My sme sa fotili pondelok po svadbe
My sme sa fotili doobeda pred obradom. Fotograf bol taky paradny, ze to cele nainstaloval, aby tam bol ten moment.... Ako to povedat.... Muz isiel do dvora na urcene miesto, cakal tam s kyticou. Fotograf siel za nim, otocil ho chrbtom a az potom som prisla. Mame nafotene ako tam nedockavy caka chrbtom ku mne a zmoli kyticu 🙂 a potom mu povedal nech sa otoci, zachytil prvy moment prekvapenia aj ako mi dava kvety. Bolo to take intimne, chvila len nasa pre nas, kedy sne sa 1x zbadali
Den po svadbe budes nevyspata, nohy bolave, to je blbe. Doobeda mozno este hosti vyprevadzat...
My sme mali akože také "prvé videnie" okolo obeda, že bol otočený chrbtom a ja som ho tak chytila a on sa otočil a bol moment prekvapenia 😃 a potom sme sa išli fotiť. A potom sme sa vzali. A v kostole keď som vchádzala dnu, sme boli aj tak hotoví, ako keby sme sa videli prvýkrát, to ta atmosféra to úplne spraví ☺️
My sme sa fotili hneď ráno, pred obradom.. a potom bola všetka tá paráda, pytačky a tak.. a potom sme večer odišli na hodinku z hostiny a fotili sa pri západe slnka
@satanca ak pod pytackami myslis odobierku, tak ja osobne som to robila len kvoli rodicom, nie kvoli sebe. A fotenie bolo klasicky pred obradom, okolo obeda, na povery a tradicie moc nie som 🙂
My sme sa fotili tesne pred obradom - stretli sme sa o tie dve hodiny skôr, pofotili a keď sme skončili začali postupne prichádzať prví hostia, my už sme tam boli a mohli sme ich vítať, bolo to úplne super. Kŕčovité to nebolo ani žiadny stres, závisí ako sa vy naladíte. Čo sa týka toho že ma uvidí v šatách pred obradom, brala som to tak že keďže už tam ostávame tak sa to fotenie dá v podstate pre nás považovať za začiatok svadby, čiže sa to už môže 😁 nálada bola super, žiarili sme šťastím a zaľúbenosťou, ako malé deti sme sa tešili na obrad, takže fotky boli super 😊 ja odporúčam takto
@satanca My sme sa fotili pred obradom, tiež som nechcela odísť z hostiny, tá hostina totiž veľmi rýchlo ubehne.
Ale tiež som chcela taký waw efekt, že keď ma prývkrát uvidí, tak sme sa aj s footgrafom dohodli, že muž stál otočený ku mne chrbtom a až som bola pripravená, tak sa otočil, máme z toho aj pekné zábery 🙂 určite to nebolo také, ako keby ma videl až v kostole, ale tak myslím, že sme to celkom šikovne vyriešili aj tak.
Zase napríklad kamarátka to spravila tak, že sa fotili v kaštieli, kde mali hostinu, a my sme sa na nich pozerali z okna, to tiež bolo celkom ok.
Potom sa dá fotiť ešte napr, v pondelok po svadbe, len zase musíš riešiť účes a makeup.
My sme mali fotenie tyzden po svadbe. Totiz ja som nechcela aby ma muz videl pred obradom. Uvidel ma az v kostole,takze fotenie pred sa nekonalo a takisto sme nechceli odbiehat z hostiny. A dobre nam to vyslo,lebo v den svadby bola zima a o tyzden teplo a rozkvitli aj ceresne 😍
@satanca fotit sa pred obradom?