Svadba pocas pn

peta1437
26. jún 2018

Ahojte chcela by som sa poradit mali sme sobas ked som na pn pocas vychadzok bude neaky problem alebo nie na socialnej poistovni ?

petulda333
26. jún 2018

Mne bolo povedane,ze sa to nesmie. Ja som 3dni pred svadbou ukoncila pn a vzala dovolenku a 3dni po som sla zas na pn. Informaciu mam zo socialky

vcerajsia
26. jún 2018

@peta1437 stačí potvrdenie od lekára že ti stav dovoľoval absolvovať obrad, teda záleží od dg. s ktorou si na PN.

peta1437
autor
26. jún 2018

A to mi moze dat aj teraz ked uz je po svadbe lebo na socialke som este nebola nahlasit zmenu prieziska cakam kym mi pride obcanka a karticka poistenca . Som na pn kvoli tehotenstvu

bucko555
26. jún 2018

ked mas nejako potvrdit preukazat ze si to mala cez vychadzky tak s toho problem nebude

petulda333
26. jún 2018

@peta1437 skus zajst na socialku,resp zavolat. Pretoze som citala google a niektori z toho problem mali,ini nie. Tak si to over radsej

ukulela
26. jún 2018

tak ja si myslim, ze ked si mala len obrad na urade pocas vychadzok, tak si neporusila liecebny rezim. ved je jedno, ci idem na vychadzku do obchodu, parku, alebo na urad podpisat dva papiere (ci kolko). kontrola ta nenasla mimo, tak nemaju co riesit .. ine by to bolo pri celodennej oslave, tam by som si to nelizla, bud celodenne vychadzky (ktore sa ale vraj uz nedavaju) a potvrdenie lekara ze to stav dovoluje, alebo ako vyssie - zrusit PN. ale to sa teba uz netyka, @peta1437. zanes potvrdenie a ak by mali priprci, povedz, ze pocas vychadzky si mala civilny sobas. ak by pindali, tak potom dones potrdenie od lekara, ze zdravotny stav to povoluje ... ale myslim si, ze to nebude treba.

vcerajsia
26. jún 2018

@peta1437 ja som zaniesla v pondelok, teda hneď prvý pracovný deň po svadbe, nemali s tým problém. Ak sa dá dohodnúť s lekárom tak nech dá na potvrdenie čo najskorší dátum ale riešila by som to čo najskôr. Hneď zajtra. Na občiansky nečakaj, to im ani netreba. . Ja som poslala kópiu sobášneho listu do práce a odtiaľ to posielali na sociálnu, tak mi radila pani na personálnom. Ak si dobre pamätám tak do 8 dní si povinná to poslať ale ruku do ohňa za svoju pamäť nedám :D

katkullka
26. jún 2018

Daj si napisat od doktorky na ten jeden den celodennu vychadzku

peta1437
autor
26. jún 2018

@vcerajsia len ja som od maja zamestnana neni len na urade mi radili ze mam ostat na pnke

nivea777
26. jún 2018

mne zastavili PN kvoli tomu,musela som poslat od doktora papier kde bolo napisane ze moj zdravotny stav mi to dovolil,ked som im to dorucila tak mi potom poslali peniaze

evittam
26. jún 2018

@peta1437 Na akom úrade? Pokial si otehotnela pocas trvania PP tak si v 8-mesacnej OL, mozes ist na PN kedy len chces do nástupu na MD.

kintina1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronikastrickova
26. jún 2018

Ja som v piatok ukoncila pn, sobota svadba dalsiu stredu som nastupila na pn. Ale menila som aj trvale bydlisko a stahovala sa.

vcerajsia
26. jún 2018

@peta1437 každopádne určite by som išla s tým sobášnym listom, nemôžeš čakať na občiansky. Možno ti tu napíšu aj baby z fachu, ony vedia lepšie, ja ti len môžem napísať ako som to riešila ja. Mne len toľko povedala lekárka, ze tehotným ženám vo všeobecnosti nerobia na PN problémy, ale že celodenné vychádzky už nemôžu dávať a v prípade sobáša si to treba ošetriť bud prerušením PN, resp.ukončiť a znovu začať, alebo potom potvrdením že ti to stav dovoľoval , aj keď to bolo počas vychádzok

mischelin89
26. jún 2018

Ja som tiez mala obrad cez vychadzky (tehotenska pn) nebol problem, v mojom pripade to nikto neriesil. Ja som nevedela ze si to mam dat schvalit. A potom uz bolo neskoro. Tak som si povedala ze pockam ci sa ozvu. Neozvali.

peta1437
autor
26. jún 2018

@mischelin89 a vy ste si tam boli nahlasit zmenu priezviska ci ako to jee

stanik_67
27. jún 2018

no mala by si ju tam nahlasit. ved chod za doktorom, aby ti spatne dal to potvrdenie

mischelin89
27. jún 2018

@peta1437 ked si poziadas o OP, socialke sa to v systeme zmeni same. A vtedy je to uz na pracovnikovi, ci sa v tom bude sparat alebo nie.

veronikastrickova
27. jún 2018

@peta1437 no ak pracujes a si na pn, musis to nahlasit v praci a oni to nahlasia na socialku. Nic sa same v systeme nikde nezmeni, musis ist do zdravotky, banky, doktor, poistky vsetky tieto veci prehlasit.

ibrunova
27. jún 2018

@mischelin89 V akom systéme myslíš? Lebo všetko si musíš obehať..

mischelin89
27. jún 2018

@ibrunova . Pomylilq som to so zdravotkou, tam to mali automaticky. Na socialku som pisala list. Pravdu mas, dakujem, materska demencia v plnej sile 🙂

orionqa
27. jún 2018

problem by bol, len ak by si v case svadby mala doma kontrolu a nenasli ta doma....ak si kontrolu nemala, nemaju ako vediet na soc. poistovni, ci si mala v dany den len obrad (v ramci vychadzok) alebo oslavu az do noci🙂

veronikastrickova
27. jún 2018

Je urcite lepsie na 4-5dni pn ukoncit, v praci je aj tak narok na dovolenku kvoli svadbe, vsetko povybavovat a ist naspat na pn.

candies
27. jún 2018

Povies že vás zosobášili na krave v case vychádzok :D

ibrunova
27. jún 2018

Moja známa šla oznámiť na sociálku zmenu mena a svadba bola počas PN, tak ju točili, že ako sa mohla vydávať cez PN..

ukulela
27. jún 2018

@ibrunova tak mala povedat, ze civilny o dvoch svedkoch za pol hodinu v case vychadzok, hotovo. ked nemaju dokaz, ze porusila liecebny rezim, mozu jej fukat tak akurat praskovy cukor medzi zadnice .... ine je sobotna svadba pre 100 ludi s polnocnou vykrucankou a ine je 20 min obrad na urade

ruzoveokuliare
27. jún 2018

@veronikastrickova nárok na dovolenku kvôli svadbe je len vtedy, ak je svadba v deň práce daného zamestnanca (čiže ak svadba bola v sobotu a nevesta má víkend voľný, tak nemá nárok na voľno).

veronikastrickova
27. jún 2018

@ruzoveokuliare ma narok na volno v piatok pred svadbou a v pondelok na vybavovanie dokladov.

ruzoveokuliare
27. jún 2018

@veronikastrickova žeby to potom zmenili? pred 3 rokmi som mala svadbu a nárok som nemala 😒

ukulela
27. jún 2018

@ruzoveokuliare my mame v kolektivnej jeden den volna normalne - nemusi byt v den svadby. (ale teda asi je to nad ramec zakona)