ma niekto susicku na ovocie ,rozmyslam o kupe.
Aj ja som kupila, nerezovu, zadny ventilator 630w. Susi super, robila som jablka, banany, kivi. Ake chcem ju vyuzivat hlavne v sezone.
Mám síce jednu z tých lacnejších, ale je to dobrá vec, hodí sa. Sušila som bylinky, šípky, hríby, jablká aj slivky. Banány sa mi moc nepáčili, asi som zvyknutá na tie chemicky ošetrené z obchodu 😀
Mám,spokojnosť,akurát tam neviem sušiť maličké plody napr. brusnice,tie otvory sú dosť veľké.
Využívame len v zime, u nás idú sušené jablká úplne na dračku 🙂 Ibaže suším pár hodín a zjedené sú za pár minút :( Sušenie sliviek mi príde už dosť zĺhavé... ešte na sušenie hríbov môže byť fajn, ale to nemám odskúšané.
my máme tiež, kúpili sme s reguláciou kvôli bylinkám, sušíme jablká, marhule, slivky, bylinky, hríby, mrkvu, petržlen, zeler
Jasné, všetko ovocie, bylinky, zeleninu na domácu vegetu....cez leto a jeseň priebezne susim ;)
aj ja mám, cez leto a jeseň je to najpoužívanejšia vec v domácnosti. Doma sušíme hlavne slivky, jablká, hrušky, čerešne, jahody, ak mám veľa banánov a viem, že ich nezjeme, tak aj tie usušíme. Taktiež sušíme aj paradajky i štipľavú papriku.
Mame aj my, susime hlavne huby a jablcka. Je z tych lacnejsich, ale je super. Susicka je podla mna dobra investicia, ak pouzivate bylinky, alebo papate/pouzivate susene ovocie/zeleninu/huby. 🙂
@lenkakravcova ja co viem, tak najlepsie susicky su tie, co maju zadny ventilator, take sa pouzivaju aj n profesionalne susenie. Napriklad Excalibur, Klarstein..
@lenkakravcova ja som dala za nu 167 e posielam aj link. Dovoz z nemecka na slovensko okolo 15 e
Ja mam tuto, tiez som dlho hladala, az som narazila na nu. Na slovensku stoji o 100 eur takmer viac :/
Je to dobrá vec. U nás v byte máme vysokú vlhkosť takže bez nej vysušiť huby je nemožné...Za mňa spokojnost
@lenkakravcova kruhove som nechcela vobec, moje podmienky boli, nech nema plastove rosty, nech ma aspon 500W a zadny ventilator a velky susiaci priestor. ked vyberies rosty, tak sa da pouzit na kysnutie chleba, pripravy jogurtov..... To ze tato je cela z nereze bol iba bonus prijemny. Porovnava som ju s Excalibur a vyslo mi, ze tam platis vela za znacku plus dovoz a cla, dan z Ameriky....Tak som sa rozhodla pre tuto...Je aj Raw od 35 do 70 stupnov sa da plynule po 1 stupni nastavit, plus ma casovac az na 49 hodin.
@lenkakravcova ved pisem ze je ventilator vzadu, tympadom ohrieva vsetky platy rovnako ;)
@lenkakravcova na to, aby som minula 1000 eur na testovanie 10 druhov susiciek nemam. Radsej sa poucim na chybach druhych zadarmo a kupim taku, ktora vyhovuje mojim poziadavkam. Kamarat robi v pizzerii, tam ju maju aj na susenie cestovin, dennodenne pouzivana uz niekolko rokov..
@lenkakravcova nie su zadne presusene viac, ked som susila 1x tak som k0ntrolovala jablka aj banany, lebo som nevedela, ako dlho susit a neobracala som vobec platy a ususilo sa to rovnako vsade. Neviem ako je to dosiahnute to prudenie vzduchu v navode to nepisu. Kliknite na ten link, co som poslala, uvidite ju, aj ten ventilator.
@lenkakravcova https://www.klarstein.sk/Kuchynske-spotrebice/S...
Tu je to v slovencine
A tu je ventilator odfoteny
@lenkakravcova no na bylinky asi fakt nie 🙂 ja som si ju kupila kvoli ceresnovemu stromu co msme pred domom a sezonnemu ovociu a presne kvoli tym plackam ovocnym ;)
@lenkakravcova venujete sa bylinkarstvu? Aj predavate?
My mame, ale ovocie na nej nejako nesusime, par krat som jablcka, ale inak nie, u nas sa skor vyuziva na susenie hribikov, ale je to podla mna dobra vec, ja som si hovorila, ze tento rok budem viac ovocia susit a uskladnovat, ale nejako sa mi do toho nechce ☹