Sušenie jabĺk

10. nov 2022

Ahojte, oplatí sa to ? Keď chcem aby boli také chrumkavé ako chipsy ? A ako ? V rúre ? V sušičke ?

matusa_153
10. nov 2022

Ja suším v susicke. Buď do chrumkavá alebo take mäkšie podľa toho aké chcem. Ale aj chrumkave po čase zamknú ak sa nezjedia hneď

viestta
10. nov 2022

V sušičke, nakrájané na tenucke plátky a dlho. Po vysušeni skladovať v dóze s tesnením, ináč naťahajú vlhkosť zo vzduchu.
Dá sa aj v teplovzdušnej rúre na 70", najlepšie na rostoch, ak nemáš, tak pravidelne obracať.
Počítaj ale s tým, že sušenie trvá niekoľko hodín, skôr 8 ako 2

autor
10. nov 2022

@matusa_153 a keď budú uchované v dóze tak aj tak zmaknu ? Že len odsypem a hneď zavriem ? Lebo chcela by som nasusit nech máme a také chrumkavé nám chutia ale tak ak zmäknú tak neviem či sa mi to oplatí

matusa_153
10. nov 2022

Zdá sa mi že som robila do chrumkavá a dala do plastovej krabicky a zavrela a sú mäkké. Len si nepamätám že či boli do chrumkavá asi áno. Moja Starka to dáva do plechových doz z kiku/pepca take vianočné tam majú momentálne a vraj dlhšie držia tu chrumkavou

viestta
10. nov 2022

Keby navlhli, hodíš ich na chvíľu do vyhriatej rúry a budú zas chrumkave

raja95
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
10. nov 2022

@viestta ďakujem vám, tak to skúsim.
@raja95 no to som ja aj tam chcela skúsiť dať,že lepšie ako plastová dóza ale asi nie

katika901
10. nov 2022

Ja sušim v sušičke, tenučké plátky, už sme niekoľko várok zjedli. Keď dosušim, rozložím sita a začnem po chvíľke skladať do dózy - plastové. Sú chrumkavé a šuchocú. Pred vianocami som ich potom balila do celofanovych vreciek, každý dostal k darčeku.
Ak ostane dóza otvorená, zmäknú.
Len ich musím aj skrývať, aby boli aj na Vianoce. Minule mi neter zhodla množstvo z cca 15 jabĺk. 🤭

autor
10. nov 2022

@katika901 veď to,že také chrumkavé to je závislosť. Dostali sme od rodičov na Vianoce a už sme ich zjedli. je to skoro jak chipsy,len oveľa zdravsie

darkadm
10. nov 2022

Dobrý večer. My sme si minulý rok kúpili túto sušičku ovocia. Sušíme 10-12 hodín jednu várku. Po dosušení ovocia- jabĺk, ešte teplé, ich vložíme do sklenenej nádoby so závitom.
https://www.klarstein.sk/Fruit-Jerky-Plus-6-sus...

autor
10. nov 2022

@darkadm áno,po tejto som pokukovala, takéto štýly,len tá cena :p rodičia majú Sencor takú plastovú a tie syta im už si také poleptanie tým teplom.

darkadm
10. nov 2022

Odporúčam kúpiť takú sušičku, ktorá funguje s automatickým ventilátorom, ktorý je v zadnej časti.
Tým docielite rovnomerné vysušenie ovocia bez nutnosti prekladania roštov.
P.S. ....tá chrumkavosť jabĺk je dokonalá 🙂

autor
10. nov 2022

@darkadm ďakujem za tip 🙂

viestta
10. nov 2022

https://www.fortel-katalog.sk/d501600-nastavite...
Toto naskladam do rúry, jedno nad druhé, do mojej vojdú 4. Zapnem rúru na 80, strcim varešku do dvierok aby ostali tak na pol cm otvorené a každú hodinu prehádžem sita aby sa sušili rovnomerne.
A na tom site upecies aj chrumkavé hranolky a ja na nich pečiem aj pizzu, ostane krásne chrumkavá na spodu

kahh
10. nov 2022

V susicke jedine, my si tak robievame a davam aj pomarance susit a to potom na stromcek, to mam rada tu vonu. Len treba ich skladovat ozaj tak, ze v sklenenej doze s poriadnym vrchnakom, tesnenim.