Mamičky sušíte prádlo vašich detičiek aj vonku, alebo len na sušiaku doma? ja zatiaľ len doma, avšak keď teraz nekúrime prádlo schne nenormálne dlho 😒 a preto som rozmýšlala, že by som ho vyvesila vonku. kamoška vraví, že by som nemala lebo vonku lieta prach a kopu alergénov, čo môže malej ublížiť. Mama mi zase hovorí, že je to normálne a nech ho dám vonku, že ona stále dávala a nič nám nebolo! tak ako to riešiť???
ze je vonku prach a alergeny? 😅 ved to by si malu musela stale len doma drzat. ak nema nejake zavazne zdravotne problemy a alergie, nebala by som sa vesat von 😉
ja davam pradlo vonku schnut, ci je zima, jar, leto, alebo jesen, ked je chladnejsie pocasie, tak samozrejme mi potom doschne vo vnutry na susiaku ... kludne davaj von
@danusskaaa nikdy som neriesili,ci vonku ci dnu-podla pocasia 😉 ,ci uz nase alebo malej.
@danusskaaa vonku.. no teraz na jar ked lietal pel z pupavy nie.. ani nie koli alrgenom, ale kazdy den utieram parapety na balkone co su zlte od pelu.. a ked som tam vyvesala plachtu bielu bolo na nej nalietaneho toho zlteho pelu az az a potom bola taka mierne lepkava a bolo ju citi strasne tym pelom, ja sama som sa rozkychala a tak som radsej vyvesila na chodbu vonkajsiu, kde vesaju aj susedia. ale teraz je pelu uz pomenej takze vonku.. ten zlty uz nelieta 😀
jasnacka davaj von, si myslis ze v byte (v dome) mas menej alergenov ako vonku? to co lieta vonku lieta aj v byte, len to menej vidis....
si myslis ze nemas prach v byte ? na to zabudni, este viacej ako vonku .... 😉
jaska davaj von, malej sa nic nestane a ked sme pri tom, napr. v odporucaniach pre alergikov (vlastna skusenost s alergiou na prach) je hned jeden z prvych bodov napisane - nikdy nesusime pradlo doma....
nerieš takéto veci...všetko dnes naokolo škodí...a čím viac sa o deti staráš a bojíš sa či im niečo neuškodí...tým viac majú nejaké alergie na niečo...jednoducho keď je vonku pekne tak veci zaves vonku a ak nie tak na sušič do bytu....a fakt to nerieš....
@lucik194 hej hej. s tym prachom suhlasim. vnoku je ho ovela menej.. najma cerstvo po dazdi, kedy sa dyha super, lebo vzduch je zbaveny prachu 😉 oficialne nie som alergicka, nechodim po lekaroch.. no prach mi dost zle robi.. jedine preco som nevesela vonku ,bolo vela toho zlteho pelu na pradle.. lebo byvam na dedine a v tesnej blizkosti mam luky zaliate pupavou.. tak asi preto
@danusskaaa dieta si buduje imunitu tym, ze sa stretava so vsetkym co k beznemu zivotu patri - a to je aj prach, peľ, smog. Nemôžeš ju držať v sterilnom prostredi. Aj v byte ti lieta prach. To by si nesmela ani na prechadzku - tam na nu nalieta presne to iste. Ja susim vonku do neskorej zimy. Praveze skor riskujes, ze doma sa ti pradlo poriadne nepreschne a objavi sa na nom pleseň.
chodis s malou vonku?chodis 😉 ..tak aj pradlo kludne vesaj na vzduchu..krasne ti vyschne, prevonia ti ho cerstvym vzduchom a niektore rady skratka pustaj jednym uchom dnu, druhym von..
samozrejme, ze vonku;)
@danusskaaa samozrejme, ze vonku 😉 hned ako zacne byt teplo az kym nepride zima
uplne suhlasim s @traktor
chvalabohu, že sa dá už sušiť vonku 🙂 ráno vyvešiam, o pár hodín zvešiam 🙂 akurát na noc nenechávam, keby sa pustil nejaký vietor alebo dážď.
tiež mam pradlo vonku od jari do neskorej zimy 🙂 vietor ti ho prevoni a slniecko vydezinfikuje 🙂
@danusskaaa ked je pekne vonku, tak susim vonku, ked je skaredo a prsi, tak vo vnutri...nikdy ma nenapadlo susit len vo vnutri koli prachu...niektori ludia uz fakt nevedia co vymysliet 😀
Ja neviem co my mame vonku za vzduch ale ked ho dam vonku susit tak ususene smrdi 😠 pritom ked ho vesam mokre pekne vonia...a ked ho necham v izbe susit tiez pekne vonia,,,tak ja neviem ci sa ta vona strati ci co..nemate niekto podobny "problem" ??? 😅
@danusskaaa -jaj som sa zasmiala 😀 ,to čo už niektore mamičky nevymyslia. 😒 ..že nevešať pradlo vonku(jasnačka ked nie je na to iny dôvod)ale niektore maminky to už prehanaju 😉 .Tej kamoške povedz nech toľko nesedi na internete 😵 a nech toľko neštuduje, 😵 nie všetko čo je tu popisane je aj pravda 😨 ,takže chce to zdravý rozum. 🙂
@danusskaaa Ja dávam von - toto som nikdy neriešila ak ak by tam aj boli alergény - no a čo??? dieťa si na ne musí zvyknúť - od alergénov sa nesmieme izolovať - inak sa alergia nakoniec vyvinie.... bolhužiaľ je to tak, ak nemá nejaké alergie preukázané alebo iné obtiaže vešaj vonku.....
@solinkarka presne tak to mám aj ja to bude asi vetrom.
@mirkamurko hmmm asi ...tak budem susit v izbe ked chcem aby mi pradlo pekne vonalo...super 😠
@danusskaaa Vonku na šnúry na okno, od malička.. Nedrž dieťa v absolútnej sterilite, práve na to aby získalo imunitu. 😉
Videla si už niekedy na alergológii dieťa z rómskej osady?
@danusskaaa my aj aj, ked je vonku skaredo susime vo vnutri, ale ked sa da jasne ,ze vonku, aj pradlo krajsie vonia, ved aj tak zehlis este, tak sterilizujes, a alergen moze byt aj prasok a avizaz, takze vsetko s mierou, nic neprehanat, prilisna sterilita nepomaha... 😉 ako jasne,ked nemas snury na pradlo pod holubnikom, alebo pri psej bude niekde, co urcite nemas 😀
... a este alergie su dosledok ockovania, a poblaznej imunity v jeho dosledku, to len na okraj
@jezibosorka treb zehlit vsetko?ja som na zaciatku zehlila ale nestiham ,tak zehlim len plienky, s cim mu pusinku utieram ked sa pogrcka. toto je pre mna dilema 😨
@leeenka26 daj plachanie navyse, ked to ides vesat tak to poriadne povytriasaj a zehlit nemusis, pokial nemas tazkeho alergika atopika. prat treba na 60 stupnov a potom nemusis zehlit ani tie plienky
@danusskaaa vonku mozes susit prakticky vzdy, pokial ti blizko domu nekvitnu topole. z toho je strasny bordel
vonku 🙂
a ked idete von,nestretávate sa s prachom? ked idete do pieskoviska a podobne?
Viacmenej to čo lieta vonka, je aj dnu v byte.. Však keď je teplo, tak okná sú otvorené celý deň..🙂
Jasné, že za pekného počasia sa prádlo suší von 😵 A žehlenie už každý podľa seba a podľa potreby. Niekto nežehlí spodné prádlo a tričká, iný zase žehlí aj uteráky. Takže podľa času, uváženia a druhu prádla.
@danusskaaa jednoznacne vonku 😉
@danusskaaa v lete susime len vonku vsetko pradlo 🙂