Susedov syn nám hodil do staršieho auta kameň, prasklo predné okno a oni odmietajú zaplatiť lebo však vraj kúpime nové a to že sa skoro trafil do hlavy dieťaťu to ani neokomentovali ešte sa po pod nos smiali.. ešte oni sa hnevajú a ohovárajú. Akože fakt niektorí ľudia nevedia kde sú hranice to ich dieťa má 10-11 rokov myslím že už dávno vie čo smie a čo nie každopádne je chyba vo výchove.
Decko je asi ne výchovné... Ale musel by veru velku silu mat aby vam prasko celne sklo... To sa mi nechce veriť..
@anickaaa6aaa No si predstav že keď hodíš väčším kameňom na čelné sklo do staršieho auta tak môže prasknúť áno a postačí aj keď to hodí 11 ročný chlapec. *Neuveriteľne* a že sa skoro trafil do hlavy dieťaťu ah jaj.......
Povedat im, ze nove kupite, ale budu platit. Treba sa pripadne spytat, ci maju v ramci poistenia domacnosti poistenu aj zodpovednost za skodu. Dalo by sa to riesit ako poistna udalost. Drzim palce. Na porazenie takyto pristup.
@anickaaa6aaa presne.Ja som ako dieťa vyhodila zo 7poschodia kameň do auta a na skle sa spravila pavučina a to boli auta ako škoda, Lada atd.
@anickaaa6aaa no dá sa tomu veriť lebo nám hodil nás vlasny syn 4 ročný ( omylom dokonca videla som to ) malý kamienok zo skalky oválny a okno prasklo .
Každopádne k susedom … charakter majú kde ? Keby to bolo naopak tak by bliakali že máš platiť . Ľudia sú jebn.tí fakt 🤦🏼♀️🙄
@gubcikova ta vidíš
@gubcikova všetci sme pri tom boli všetci sme to videli
@zuzanaete Vôbec nemajú záujem sa s nami ani len rozprávať
Asi som divna, no toto je poskodzovanie cudzej veci, asi by som to skusila riesit s policiou. Resp. im povedala, ze sa to da aj takto. Fakt tomu nerozumiem, za mojich cias rodicia boli za deti zodpovedni a skodu nahradili.
@simsalabim teraz rodicia za deti dychaju a myslia si, ze tak je to spravne. A nie si divna, tiez by som sa obratila na policiu, lebo dohadovat sa s blbcom aj tak nikde nevedie.
@simsalabim Nás najviac zobralo to že sa Nám skoro trafil do dcéry lebo tam hadzal s kameňmi jak divý a že ani to s jeho rodičmi nepohlo bolo fakt niečo ešte pred nami ho vychvalovali že si zaslúži koláčik za to aky je posledné dni dobrý 🙂
Keby toto spravilo moje dieta,tak to uhradim a nielenze by sa muselo ospravedlnit,ale muselo by skodu nahradit - rozumej doma by si vreckove musel najprv odmakat a potom mi ho odovzdat,kym by to nesplatil cele.
@iwesska Škoda ze takýchto ľudí je strašne málo. Ako aj tu niektoré ženi píšu že neveria že to mohlo prasknúť 🙂
a preco ste to neriesili hned s policiou ci poistovnou? ...mas svedkov rodicia zodpovedaju za dieta takze by som to osobne neriesila ale rovno s uradmi ..
@anickaaa6aaa no neviem,ale aj ked ide autom po ceste a kamen tinarazi do celneho tak.moze kludne prasknut. Ono z malej pavucinky sa spravi velka. Cize aj keby tam urobil mini tukanec,za cca 2 tyzdne je pavucina cez polku skla
Tak ohlasit na policii za poskodeniie majetku. Vyriesite problem a to aj do buducna, aby sa podobny scenar neopakoval. Svedkov mate.
A na buduce ak to bude mozne, kludne mozte osobu, ktora pacha protipravne konanie nahrat na video, odfotit... a odovzdat policii.
Upozornujem, ze neposielat a neukazovat to nikomu inemu, ani jeho rodicom. Aby nedoslo k poruseniu ochrany osobnosti a osobnych udajov.
ľutujem aj učiteľky v škole... určite ani v škole nie je s ním všetko Ok a o spolupráci s rodičmi to bude tiež asi mizerné...
hrôza takýchto rodičov mať ako susedov - to sú nejakí neprispôsobiví alebo ako...
Prepac ale to si nesvojpravna ci co?...hned ako sa snimi nedalo dohodnut si mala volaj policiu a podat trestne oznamenie
Volaj policiu, oni vyriešia. Susedia sa hneď prestanú rehotať a uškrňat keď im na dvere zaklope policajt. Pustia do gatí. Majú len stlačte reči, čo sa im nedivím keďže ty si tiež sedíš na kabli a policajtov si už mala dávno volať
A ty sa o com chceš s nimi baviť? Proste nechcú riešiť, zavolať políciu, že vám úmyselne rozbili sklo a nechcú to riešiť 🤷♀️ ci 4r ci 11r, rodicia sú zodpovední.
To je vizitka dnešných rodičov, otras. Čo môže z tých detí vyrásť, keď ich takéto individua "vychovávajú"?
Podaj trestné oznámenie, už len z principu.
Držím palce!
@aliaray1 tak toto neviem odkiaľ máš, ale mňa dávnejšie napadal aj slovne aj fyzicky sused, reči, že má p...be len nech ma stretne samu, že zavolá na mňa kamarátov a rozdajú si to so mnou, oplul ma, porezal mi bundu, udrel mňa aj moju vtedy 2r dcéru, volala som policajtov, spísali zápisnicu, on sa ešte ohradil tým, že som ho ja napadla (áno, keď mi udrel dcéru, tak ma naštartoval, že ja 150cm a on cez 2m by som ho aj zabila) tak ešte ja som dostala pokutu, za vyhrážanie, že on sa ma boji. No smiali sa policajti keď im to rozprával, ale vraj musia aj mňa pokutovať, lebo som sa vyhrazala smrťou 🤣🤣 a som povedala, že on stále útočí, bojím sa chodiť von, lebo ma obťažuje, napadá atď, že ja si ho natočim a použijem na polícii ako dôkaz...a hneď ma upozornili, že to sa nesmie. Že by som mala problémy..🤷♀️
@anickaaa6aaa nam vyprsklo kamienok od auta a tak prasklo ze sa to tahalo ze len vymenit .....islo to cez poistku nastastie
@katka1389 ja rozumiem.. Ald taky vymrsteny kamen ma aj veľkú rýchlosť.. Inak chlapca by som zdrala z koze.. To nie ze ho obhajujem.
Ked sa so sudedmi neda, zavolajte policiu, nech to poriesi.
neviem ako stary je incident ale nahlasila by som to na policiu
@tosomja som pravnik, je to moje povolanie.
Nerozumiem preco ti dali policajti takuto informaciu, neviem si to vysvetlit 🤷♀️.
Skusme to inak z praktickeho hladiska...ak by mali ti, ktori policii odovzdaju video osoby pachajucej protipravne konanie mat problem, potom ako je mozne, ze to zverejnuju aj v spravach v tv a pod.?
Na co su potom kamery v bytovkach zvnutra aj zvonka v autach atd? - na ucel ochrany zivota, zdravia a majetku (gdpr, opravneny zaujem, guidelines edpb ku kameram...)
U nas sa kamerove zaznamy aj z m9bilov odovzdavali policii.
Tak toto je velmi zle..ked rodicia nemaju sebareflexiu a potom vyrastaju rozne individua :(