Susedov pes stále šteká. Ako to mám riešiť?

panidia
27. máj 2020

Pekný deň všetkým. Chcela by som vedieť aj názory iných na spolužitie v tesnej blízkosti so susedmi. Bývame v rodinnom dome, na dedine, kde je chalupa pri chalupe. Máme dve deti a žiadne zvieratá. Susedia však majú psa, ktorí pravidelne každú noc šteká, raz o druhej ,potom o štvrtej a keďže sa pri ňom vôbec nevyspime, vadí nám to a vždy vadilo aj keď boli deti malé...Suseda je psycho takze rozumná reč neprichadza do úvahy...

0silvia0
27. máj 2020

@panidia v rodinnych domoch stekot psov je normalna vec. Nam tu okrem psov skriekaju susedove papagaje a zacali krkat aj zaby v potoku.
A pes v noci steka aj na jezka, na macku atd. Ja toto vobec neriesim

otazka1
27. máj 2020

Asi si velmi nepomozes. Tiez mame psa, ktory steka aj traja dalsi susedia maju psov, ktori stekaju. 🤷‍♀️ neviem, co by sa take dalo s nimi spravit, su to zvierata. My sme si vsetci zvykli, ale viem ze jednej dalsej susede, ktora psa nema, to tiez extra vadi. Mozno ma jej pes nejake zle podmienky, mozno je na retazi alebo hladny, smadny.. Skus ist ma obec, tam sa nejak informovať, ale vies. Macky manukaju, psi stekaju, vtaci cvirikaju..asi len pevne nervy

martinka13
27. máj 2020

No my to máme podobné. Keď sme sa presťahovali, susedia kúpili malého vlciaka. Veľmi agresivny, hlúpy a nevychovany pes. O spani bábätka v kociku na dvore som mohla len snívať. A to som sa na to veľmi tešila. Pes zostarol ( teraz má 6 rokov) a steka trochu menej a aj deti spia tvrdšie 😀. So susedmi veľmi dobre vychádzame a aj keď som im to medzi rečou spomenula, bolo im to veľmi trápne. Stále ho okrikuju, ale nepomáha to.... Utratiť ho zrejme nedajú, takže sme v patovej situácii. Ale radšej zatnem zuby, ako sa hádať so susedmi. Pevné nervy prajem. Je to blbá situácia

panidia
autor
27. máj 2020

@0silvia0 Hrozné niečo, viem si to predstavit. Ale tým že sa vôbec nevyspime do roboty a deti do školy keď chodili a začnú chodiť, je to na nervy...

panidia
autor
27. máj 2020

@martinka13 Presne, keď boli deti malé, hadzala som mu z okna slaninu aby prestal a nezobudil mi ich keď zaspali...A teraz sa zasa potrebujeme vyspať do roboty, do školy a zase šteká ako besny, hlavne v noci. Nechápem ako môže byť niekto tak bezohľadny a myslieť iba na seba. Suseda je stará dochodkyna tak ona sa vyspi hocikedy cez deň, ale čo my čo vstavame ráno do práce??

pribinak
27. máj 2020

Problém dediny je, že ľudia kúpia psa, dajú ho do mini voliéry či na reťaz a čudujú sa že pes zabíja, steká a správa sa ako blázon
Najmä väčšie psi potrebuju výcvik, prechádzku, pozornosť. Obzvlášť ak sú to strážne psy a olemens ktoré sú šľachtené na stráženie či bránenie. Taký pes potom steká na úplne všetko
Čiže poraďte susedom výcvik psíka, okrikovanie a nasávanie do bastardov nepomáha
@martinka13
@panidia

0silvia0
27. máj 2020

@panidia s tym nič neurobíš, ja keď sa chcem vyspať a vadia mi zvuky z vonku, zatvorím okno. Síce som zvyknutá spať pri otvorenom, ale niekedy zatvorím aby som sa vyspala. Máme plastové okná, fak fajn odhlučnia...

0silvia0
27. máj 2020

@martinka13 pes sa určite nedáva utrácať kvôli nevychovanosti a štekaniu, to čo sú za myšlienkové pochody? Za nevychovanosť sú zodpovední majitelia. Ak niekto kúpi psa a nevenuje sa mu, nevychováva ho a používa ho ako živý zvonček, tam zlyhal majiteľ, nie pes...

panidia
autor
27. máj 2020

@0silvia0 Máme tiež plastové okná, ale počuť všetko ,toho psa je počuť až na druhú stranu ulice ako som zistila...

0silvia0
27. máj 2020

@pribinak niektorí ľudia určite nebudú chodiť so psom na výcvik, ani to platiť nebudú... pre nich zbytočnosť a zbytočné náklady. Dnes u niektorých ľudí zodpovednosť za zvieratá je nulová...
Ale zas niektoré blbé zlozvyky psov ťažko odstrániť. U nás na ulici ide poštárka a všetci psi na ulici vyštekávajú a hecujú sa navzájom a štekajú rad radom...

jaskolka
27. máj 2020

Neviem, ako máte riešený dom, spálňu, detskú, my mame trebárs spálňu otočenu do ulice, a pes (nás aj susedov, vlčiak a labrador ) sú v dvoroch, tiež stekajú každú noc, lebo príde mačka na dvor, lasica, alebo kuna, aj líšky v zime schádzali, keďže sme pod lesom. Bolo ich počut cez wc a kúpeľňu, tak som zavrela okno a hotovo. Ono na dedine to proste patrí k životu, kohút bude kikirikat aj o 4,pes brese, mačky mnaukaju, keď sa paria, vtedy je ešte len"vresk"ood oknami. Ale veľa s tým sa asi nedá
..

0silvia0
27. máj 2020

@panidia máme spálňu do dvora, psy vyštekávajú väčšinou do ulice, takže u nás zatvorenie okna stačí..

maciatkolulu
27. máj 2020

@martinka13 utratiť ho zrejme nedajú, hmmm, aké smutné a ubit palicou? Ja nerozumiem, načo sú ľuďom zverí.... Na okrikanie? A keď nevyhovuje, dáme utratiť? Véd keď si Janko zmysli kúpime dalsie. A zostarol po 6 rokoch? Skôr dospel.

renatka1985
27. máj 2020

to je velmi tazka situacia, riesili sme posledne dva roky cosi podobne, oproti v dome ma suseda kavkazskeho ovciaka, a ta ked zacne stekat, cela ulica sa trasie. zial, psovi sa nevenuju dostatocne, je zavreta cely den v malom vybehu a v noci steka na vsetko, az sa okna trasu. Bolo to hrozne posledne tyzdne tehotenstva, maleho to potom budilo.
Aj sme jej poslali list, aj so starostom sme skusali riesit, nic nepomohlo. So susedou mame dobre vztahy, no psa vraj nevie ako ma riesit.
My sme si nakoniec prestahovali spalnu, aby nam pes nestekal rovno do okien, a toto leto ideme riesit klimu a nove okna, aby mohlo byt pozatvarane...

milanm_
27. máj 2020

Toto su take prijemne dedinske starosti. Predstav si, ze sa sused rozhodne otvorit autoservis, zacne chovat prasce, údit klobasy, hoardovat odpadky...

oktobermimi
27. máj 2020

Teraz byvam na panelaku
Ako decko na dome, stekal nas pes ked bol.stenco kvokali sliepky mraudzaly macky i susedov to oste plus svine kravy huse a gunary a denne kosacka pila neviem co vsetko a oproti cez ulicu kostol coze pri lazdej prilezitosti zlet carodej ic pod oknom izby a vtedy boli len klasicke drevene okna ziadne "plastaky" cize vsetko clovek pocul a nikoho netrapilo ci sa vyspime my decka do skoli alebo rodicia do prace nie nie za to ze jeden dom spi nebude vsetko ticho
A poviem ti bud rada ze nemas kostol oproti domu bo tie zvony ked zacnu trieskat ci uz omsa alebo neviem co a hlasia kazdu hodinu tak si povies zlaty pes 😄😂
A tu v bytovke?
2a pol.mesiaca vedla prerabaju byt denne od 7:30priklepovka do 18h len nedela.klud a co atoho ked moj robi 3smeny a po nocnej vobec nespi lebo to nikoho netrapy a paninka nad namy hodi v "lodickach" doma po upozorneni na prezutie si obula drevaky a panecku na tej plavacke to znie 😄
Cize ak chces vymenime si to

lenuliatko84
27. máj 2020

Tu pomoze len jed na potkany.....nie preboha robim si srandu

martinka13
27. máj 2020

@maciatkolulu to je otázka na majiteľov, ktorí psov nevychovavaju. My máme psa tiež a nikoho neobtazuje

martinka13
27. máj 2020

@0silvia0 ja im nekazem, aby ho dali utratiť. Ale ked mi 4.x zobudil decko tak som od toho nemala ďaleko. Prepáčte, ale dieťa mi je prednejšie pred akýmkoľvek tvorom!

0silvia0
27. máj 2020

@martinka13 napísala si, že utratiť ho zrejme nedajú... mne táto myšlienka nenapadla, ale tebe... veď každej matke je najprednejšie svoje dieťa, to je samozrejmé, ale s cudzím psom nič nenarobíš, ak si ho nevedia susedia vychovať... len sa zariadiť tak, aby ma cudzí pes obťažoval čo najmenej.

iva812
27. máj 2020

@panidia Pes steká, lebo si chráni svoje teritorium, ja keď som bývala na dedine, tak v noci vystekaval kunu, vstala som, že čo sa deje, pochválila som ho, vtedy som mala sliepky aj s kikirikajucim kohutom, a on bol šťastný. Štekot psa patrí k dedine.

luccija
27. máj 2020

@panidia buď si kúpiš štuple do uší, alebo si zvykneš.Psi patria k dedine.My máme v rimse vrabce, ktore ráno o 05 stebocu, každý sused má psa, ktorý steká, keď niekto prejde okolo, alebo prebehne macka.S týmto si nijak nepomozes

iva812
27. máj 2020

@martinka13 ak vadia ľuďom zvieratá na dedine, nech sa presťahujú do cinzaku.

andreadca
27. máj 2020

My sa tiež doma "vadíme" s mm kvôli nášmu psovi, lebo "šteká" (sem - tam robí v noci bordel, občas zahliadnem na dvore líšku, zajaca). Takže pre kľud v rodine idem nášho havkáča od septembra prihlásiť do jazykovky, nech sa naučí kikiríkať, alebo mravčať. To je samozrejme len na odľahčenie...chápem, že to pri malom dieťati zdvihne tlak, ale zároveň ako píšu viacerí je to dedina a pes šteká.

andreadca
27. máj 2020

@andreadca "mraučať" 🙂

jajajaja2
27. máj 2020

U slovakov je nutnost ba priam az povinnost nieco vlastnit. Peknym prikladom je zvieratko, najlepsie steniatko. Take je zlatunke, nununu. Zaplatia dan za psa na obci, kupia pelech, urobia volieru, nakupia krmiva. A to je povacsine vsetko co pre neho spravia. Cest vinimkam. Vlastnim (mam) psa. Splnene. Som na dedine, nestaram sa o neho, pes steka, lebo je to pes. A pes na dedine ma stekat... Ci sa vam to paci, alebo nie, je to jedno. Nic s tym nespravite. Ak sa ozvete, ste za debila, co nema rad zvierata. Nic to, ze spanok pri otvorenom okne ste naposledy zazili ani neviete kedy( teda viete, ked nebol ustekany pes, ale to nie je pravda). Dieta spiace v kocary vonku na dvore? SCIFI!!! Decka hrajuce sa na ulici? Treba upozornit aj mrtvych stekanim. A majitelia? Sak pes ma stekat, na to je.

Polial dan za psa bude 10€ ako u nas, pokial nebudu sa ludia spravat ku svojim zverenym zvieratam tak ako maju, tzn vychova, ockovanie, bezna starostlivost, dovtedy tu dubu taketo prispevky. O psoch v nasom susedstve by som mohol pisat od rana do vecera. Vela z vas by mi aj tak neverilo, a za vadneho by som bol ja.

Pekny den

PS: zatial psa nemame, bude ked mi to cas a financie dovolia. Hlavne ten cas ktory bude potrebny na vycvik!!! Nechcem mat z neho nevychovaneho bastarda.

otazka1
27. máj 2020

@jajajaja2 vies o tom ze aj vychovany pes steka? 🤔

soldi
27. máj 2020

susedia maju psa, co cele noci steka.
dalsi sused ma zas kohuta, co uz od stvrtej rana vykrikuje.
kazde rano nam prenikavo spievaju vtaciky pod oknom.
moje deti zas od osmej rana vykrikuju na zahrade.
dokonca vsetci kosime zahrady a nechodime sa pytat naokolo, ci nahodou zrovna niekomu nespi dieta.

a normalne to vsetci vsetko tolerujeme. ja obcas susede poviem, ze nas jej pes v noci zobudil, ona sa postazuje, ze sa po nocnej nevyspala kvoli kriku nasich deti na zahrade.
a zivot ide dalej.. 🙂 vsetci mame medzi sebou dobre vztahy, lebo sme normalni rozumni ludia a nebudeme sa dotahovat kvoli beznym zvukom. 🙂

evora
27. máj 2020

@otazka1 Vychovany pes nesteka. Nešteka na človeka ktorý ide po opačnej strane ulice, nesteka na deti ktoré sa hrajú, nešteka na kazdu mačku ktorá ide okolo...toto presne robia psy, o ktorých písal
@jajajaja2 🙂 typicky slovenský majiteľ, capne psa na dvor a vybavené, veď nech si hulaka. Keby boli ľudia zodpovední, vezmu psa na výcvik, kde sa naučí nereagovať napr na iné psy, počúva na povel atď. Ja som už videla vychovaných psov dosť, rovnako ako aj tie spomínané "samorosty" 😀 a je to o prístupe majiteľa. Môžu sa vyhovárať koľko chcú, to nie je len zaobstarať si šteňa a máme hotovo. To je každodenný výcvik, pozornosť venovaná psovi...

iva812
27. máj 2020

@milanm_alebo najnovšia móda celé dni jazdit na stvorkolkach, to je psi štekot rajská hudba.