Ahojte, vôbec neviem čo s našimi susedmi. Majú veľkého psa 24/7 zatvoreného v koterci. Asi je to dané smerom vetra, keďže sa to nestáva každý deň, ale často keď vyjdem z domu, ide z toho koterca neskutočný smrad. Ale fakt že mi je na vracanie, vôbec sa nedá byť vonku. O tom, že chudák pes nemá žiadny pohyb a len sa trápi, ani nehovorím. Sused je pod papučou a jeho žena harpia, ktorej vadí aj to, keď kosíme, lebo čo ako odfrkne kamienok im do okna. Síce sa to nikdy nestalo, ale čo ak... Sme ich jediní susedia, takže keby sme niekde nahlásili týranie psa, hneď vedia, kto to bol. No a keby ske aj odhliadli od toho že by sme im niečo povedali a mali naďalej zrejme naštrbené vzťahy (keďže tá žena len čaká na príležitosť hádať sa), problém je v tiom že na ich pozemku máme neobmedzene právo prezajdu k nám. Sú to nejaké nedostatky ešte z minulého režimu a je to tak komplikované, že musíme udržiavať dobré vzťahy, aby nám náhodou nezamedzili vstup na pozemok cez ich cestu. Čiže musíme byť ticho ale ja s malým nemôžem ísť dnes ani von, lebo sa tam nedá dýchať ten smrad
chuda pes 😢 Ale neviem, aku odpoved chces pocut, ked porozpravat rozumne sa s nimi neda a udat ich nechces. Aj keby ich udal niekto iny, tak podozrenie asi padne na vas. Asi sa s nimi ani nerozpravate, ze by ste to uhrali, ze postar/kurier/odpoctar elektriny alebo plynu/.... sa cudoval, co je to za zapach. Potom by z udania uz mozno neupodozrievali vas. Sama sa ta situacia nevyriesi.
@httpsusanne tak týranie. Ja neviem či sa to dá tak nazvať... Ale pes nonstop zatvorený asi spokojný nie je
@rommie koterec by mu mali pravidelne vystriekavat vodou. Ja neviem, jedine sa s nimi skusit porozpravat, vymysliet to nejako tak, ze neutocite, mozno sa skusit opytat, ci ma pes nejake zdravotne problemy, kvoli ktorym ma obmedzeny pohyb a ze asi aj preto sa siri taky smrad.
a potom sa este skusit poradit s niekym, kto tomu rozumie. Ale ak ten prejazd mate zabezpecny vecnym bremenom, tak to nemozu len tak zrusit.
@rommie chces sa tu radit? To zviera evidentne trpi, sup sup nahlasit to. Tiez ma iba jeden zivotik a moze ho este dozit stastne. A ohladom prejazdu by som sa isla informovat na kataster, hlavne toto zacat riesit, snad sa nebudete spoliehat do konca zivota na ich dobru volu..
@rommie k prístupu do domu, ak iné možnosti nemáte, treba zriadiť vecné bremeno prechodu, bud dobrovoľne po dohode alebo cez súd-kde Vám ho určite schvália ak nie je iný prístup. Kedysi boli vzťahy iné, dalo sa spoliehať na dobré susedské vzťahy, ale dnes budeš zbytočne trpieť kedy sa pohádate alebo to predá niekomu inému a nepustí Vás cez pozemok.
A ak to smrdí hlavne v teple tak asi moč.
ach to je smutne. psik urcite trpi. odhliadnuc od temy. cely zivot budes radset cusat aby vamdovolili prejst? vet to je ako slucka na krku
@rommie nahlasit na linkuprotikrutosti - Sloboda zvierat. Oni tam poslu inspektora. Ja by som sa na to urcite nevedela pozerat. Oni taketo pripady riesia. Ja som im uz raz nahlasovala psa, ktory mal rozpadnutu budu a metrovu retaz. Teraz ma pes novsiu budu a dlhsiu retaz. Nic ine sa neda robit kvoli zakonom. Mozes nahlasit inspektorom, nech im povedia ze chodia po dedinach na kontroly psov v akych podmienkach ziju aby to nebolo na Vas. Mozno sa to bude dat nejak prekabatit.
@rommie tak buď budete ticho a budete to tolerovať alebo nahlásiť tyranie zvieraťa. Neviem nevidím tam iné východisko.