Zdravím, Čo by ste robili ak susedia (neviem ktorí) skoro každý deň zbytočne zasvietia svetlo na svojom poschodí a nezhasnú. Niekedy aj celé noci sa svieti, nechápem prečo. Niekedy to idem zhasnúť lebo sa na to nemôžem pozerať keď prídem v noci a zas sa svieti. Zhasnem a o hodinu sa niekedy svieti zasa. Kto normálny môže svietiť vonku na chodbe keď vedia že to platia všetci spoločne a pritom to svetlo nepotrebujú. Na chodbe nikto a furt tam svietia. Rozčuľuje ma to také plytvanie, najmä keď za to platíme všetci.
No my mame vo vchode svetla na pohyb, ale nic moc to nie je bud je to zle nastavene a svieti vtedy ked nema a nesvieti ked ma alebo ked sa tam pokazi nieco ine tak tiez svieti celu noc....tolkokrat to opravovali a nastavovali, ale stale to na nejakom poschodi hapruje....najlepsou volbou bolo ked sme mali klasicky vypinac zasvietilo sa, svietilo asi 20 ci 30 sekund a vyplo sa....
mame tiez fotobunky, ale toto su svetla pri vytahu kde je elektrika a poistky
My mame fotobunky vkuse to je pokazene a svieti nonstop aj cez den aj v noci. Takze ziadna vyhoda a tiez to nikomu nevadi
u nas sa to vyriesilo oznamom na vchodovych dverach - mili susedia, setrime spolocne naklady na elektrinu, nenechavajme zbytocne svietit na chodbe, dakujeme
vysrubuj ziarovku, ked ta to naozaj trapi. Inac aj tam sa da namontovat svietidlo s pohybovym senzorom. My sme dali namontovat na schodiste svetla s pohybovými senzormi a zrusili sa tie svetla pri isticoch.
@anet13579 ved v takychto priestoroch sa bezne pouziva svetlo so spinacom, napriklad ze sa po 30 sekundach samo vypne a to sa v zivote nepokazilo (jedine, ze nejaky dobrak tam strci srobovak, potom to svieti furt). Nie je to fotobunka, ale stary dobry spinac. Dajte si to namontovat a mate po probleme, a urcite to ani vela nestoji.
@hradnapani v niektorých domoch su svetla na schodisti s casovym spinacoma a potom este jedno svetlo v takom vyklenku vedla vytahu pri isticoch a elektromeroch a to sa zapina samostatne vypinacom.
@monicm
@jeennyv
Baby, my sme menili svetlá za senzorové pri poslednej obnove bytového dmu. A čuduj sa svete - úspora žiadna! Je to skôr o špekulatívnosti bytového podniku.
U nás na poschodí napr. svieti svetlo stále! Už som o tom písala/hovorila 2 dôverníkom (je ich tu 5!!!!! na jednu bytovku a jeden vchod, úplne choré), riešenie - má to riešiť môj muž! 😕 😕 😕
A btw. sme náhodne zistili, že 3 rodiny s rovnakým počtom osôb mám dosť výrazne odlišné poplatky za osvetlenie spoločných priestorov.
Čiže naozaj žiarovku preč. Alebo riešiť problém s dotyčnými, alebo cez BP.
@anet13579
@zita19
@heni79 presne uspora nic, len nervy pretoze to nefunguje tak ako ma a riesenie v nedohladne...aj u nas sa to pohadzuje jak horuci zemiak.....clovek by to aj opravil a poriesil, ale zas skladame sa na fond a na neviem co vsetko a ked niekto nieco urobi a treba ho vyplatit tak sa kompetentni k tomu nemaju...
Neznasam toto ze "zbytocne svietenie". Ako vies ci je zbytocne?! To sedis celu noc na chodbe?! To ozaj ide to tie drobne co to stoji? Tiez sme mali taku mentalnu zensku co toto riesila ked som byvala u rodicov. Uplne nejako prepla spinace aby sa nedalo vobec zasvietit - a ludia chodili po tme - no totalna choroba toto podla mna.
@zeriempizzu nezda sa ti zbytocne svietit celu noc na chodbe kde niekto nie je? neviem co to stoji ale ked to trva uz nejaku dobu a deje sa to mozno aj kazdy den tak si myslim ze to cosi predsa len stoji a nema to ziadny ucel....nie uplne kazdy den sa pozeram, ale ked sa pozriem tak sa tam svieti
@anet13579 ale ako vies ze tam nikto nie je?! To prechadzas vsetky poschodia?
Riesit toto mi pride absurdne.
Svetlo so spinacom, ktore po 30 sekundach zhasne
fotobunky a svetlo sa rozsvieti len na tom poschodi kde niekto prechadza - dokonca ked sa niekto dlhsi cas zastavi tak sa svetlo po nejakom limite zhasi
@zeriempizzu nie je to absurdne, vidim ci sa tam svieti od nasich dveri a pocujem ze je tam ticho, resp. idem tam zhasnut tak viem ze tam nikto nie je, resp. ked mi to neda idem vykuknem za hodinu za dve a rovnako tam nikto nie je. Preco sa ti to zda absurdne?...keby to bolo na inom poschodi tak o tom ani neviem, ale toto vidim, vzdy ked idem domov, staci otocit hlavu
@anet13579 poviem ti preco je to absurdne - svetla boli namontovane aby sa svietilo. Za bieleho dna hadam nie, to by som chapala rozhorcenie ale vecer, v noci - co ti na tom moze vadit prepana?! Ked uz tak setrite, tak si kupte olejove lampy a vypnite vytahy. Nic ma nedokaze iritovat viac ako daka suseda co sa ide montovat do toho ci si vo spolocnych priestoch zasvietim a na ako dlho. Ak tak potrebujes setrit centiky, tak buzeruj svoju rodinu, ale susedov nechaj na pokoji lebo toto neustriehnes a neprisposobis sebe NIKDY.
@mihula ak by si toto urobila v bytovom doma kde by som byvala i ja, mas velky problem. Pridam este ak by sa niektomu nieco stalo lebo sa nedalo zasvietit kvoli tomu ze niekto vymontoval ziarovku (staci i podknutie a modrina) to by uz bolo i na trestne oznamenie a tiez potom ziadost o odskodne / bolestne. Nabuduce by ta take srandicky rychlo presli.
@zeriempizzu no neber to tak vazne 🙂 ...len diskutujeme...no aj tak podla mna je normalejsie ked si niekto zazne ked tadial ide a potrebuje to a ked ide prec tak zhasne a nie aby sa svietilo celu noc lebo keby náhodou niekto isiel...to mi pride ovela divnejsie.....aj vy svietite celu noc napr. na chodbe ked pojdete aby ste si nemuseli zazinat???ja teda nie
@zeriempizzu prosim ta nesranduj.Najprv by si mi musela dokazat,ze som to urobila ja.A ano,predstav si panelak kde su 4 vchody a zije tam 96 rodin,vsetko platime spolocne, a prepac preco by som mala byt nevsimava k takymto veciam ako je setrenie energie?Ja som sama a platim za vytah tak isto ako aj 5clenna rodina,kde sa deti vozia len tak,ked prsi a su vysotene na chodbu,aby sa hrali.A nemyslim si,ze ty ked ides spat nechas v byte vsetko vysvietene
@mihula prist na to kto riesi tak hlupe veci v bytovom dome je velmi lahke, neboj. A ci mam doma vysvietene celu noc alebo nie nema nic spolocne so spolocnymi priestormi ktore sluzia vsetkym obyvatelom. Nikto nema narok svojvolne vymontovavat ziarovky lebo tie su tam z isteho dovodu a maju dany ucel.
Setrit energiu mozes vo svojom ale na spolocne nemas narok nijako to riesit - okrem toho ze budes zhasinat za sebou.
Ale evidetne ty vo vsetkom hladas problem - teraz ti vadi rodina co sa vyvaza vytahom ci ked sa deti hraju na chodbe 😄😄😄
Ak sa ti nepaci - preco zijes v bytovom dome?
@zeriempizzu predstav si,ze v nicom nehladam problem.A predstav si,ze ja v tom byte vobec nezijem.Mozno jeden mesiac v roku,inak ho platim a je prazdny.A presne koli takym ludom ako si ty ja doplacam na energie za spolocne priestory.A nechapem,preco mi pises ty.Odpovedala som prispievatelke
@mihula tak ho predaj ked tam nebyvas a "zbytocne" platis - aspon budes mat v zivote o frustraciu menej. A pisem tebe lebo si reagovala na mna prva.
@zeriempizzu este raz si precitaj,kto na koho reagoval.A este ze tu máme taku mudru hlavu,ako mas ty.Lebo bez teba by som nevedela,co mam zo svojim bytom robit
@anet13579 u nás sa to vyriešilo tak,že sa dali fotobunky,myslím,že investícia do svetla sa odrazí na elektrike 😉