Susedia nezatvárajú vchodové dvere

4. jan 2022

ahojte chcem sa s vami poradit ako riesit situaciu, byvame na prizemi a nad nami su este dva byty. Obaja majitelia davaju svoje byty do prenajmu.

Mame problem s vchodovymi dverami idu tazko zatvarat, treba silno buchnut. Chalani ktori byvaju nad nami nikdy za sebou nezabuchnu. Dvere nechaju otvorene aj celu noc. Ked sme im chceli dohovorit tak nam neotvorili. Majitel im aj dohovaral a nepomohlo. Nikomu to nevadi iba nam. Chceli by sme kupit nove dvere za penaze, ktore uz mame vo fonde. Lenze oni tvrdia ze dvere su dobre a setri sa na novu strechu. Mam to nechat teda tak nech tak nech si nezatvaraju?

tom_i
4. jan 2022

A nemôžete namontovať brano? Veď sa zavrú samé?

autor
4. jan 2022

@tom_i nie, brano by nepomohol, dvere treba riadne tresknut a ani to nejde niekedy na prvykrat

tom_i
4. jan 2022

Veď keď sa bude realizovať strecha tak navrhnite nech sa kúpia aj dvere. To zas nie je položka čo zruinuje vchod.

tom_i
4. jan 2022

Koľko bytov je vo vchode?

autor
4. jan 2022

@tom_i no len kym bude strecha to bude aj 5 rokov. Su tu iba tri byty

marsmykkok
4. jan 2022

opraviť to neviete zatiaľ nejako provízorne?

veronika33
4. jan 2022

treba ich opraviť

tom_i
4. jan 2022

Tak zvolať valnú hromadu, dať hlavy dokopy a dvere opraviť. Niečo namazat, niečo dvihnúť a skúšať.

tom_i
4. jan 2022

Inak u nás je 40 bytov, bývame na vyššom poschodí a mohlo by nám byť prízemie u prdele, ale môj muž pravidelne opravuje vchodové dvere, aj dvere do pivnice. Chráni náš majetok.

maciatkolulu
4. jan 2022

A to by vám nevedilo už keby s nimi reálne buchaju, to by tu nebola do týždňa téma, že susedia buchaju Vranov ako šialenci? Treba opraviť, dohodnúť sa a riešiť. Lebo kebyže mňa zháňaš, aby som BUCHALA dverami, tak by som teda BUCHALA....

h2
4. jan 2022

Dvere, ktorými treba poriadne tresknúť, aby sa zavreli a aj to sa nie vždy podarí, určite nie sú v poriadku. Trvala by som na oprave dverí, musí sa s nimi dať niečo urobiť, aby sa zatvárali bez problémov.

autor
5. jan 2022

@maciatkolulu tak asi radšej buchnut s dverami ako ich nechať otvorené, nemyslíš? Už ich raz skúšali opraviť a nepodarilo sa.

maciatkolulu
5. jan 2022

Nemyslím. Ani jedna verzia by sa mi nepáčilo. Dvere sa nedaju opraviť? Moja mama býva v 120 ročnom dome. Dvere sa dali vždy opraviť. Takže zvláštne.

simca06022011
5. jan 2022

Treba vecer ist a riadne nimi buchnut, plus ich zamknut. Naucia sa. Rano budu chciet vyletiet z domu a narazia si papulky.
Alebo zavolajte opravara este nejakeho ineho nech to pozrie. Nam stacilo ponastavovat, niekde mozu byt vykrivene,a lebo moze byt problem zamok a kadeco ine. Rovnako som tak mala problem s oknami a to orginal servisak tu bol z firmy, ktora ich vyraba 1x a nevedel to opravit.

Alebo treba riesit na "stretnuti" ze ste tam mai bezdomovcov, alebo vam ide zima (my sme mali bezdomovcov, kradeze v pivniciach, kadejaky letakovy predajcovia behali... zaviedlo sa povinne zamkynanie vchodu vecer). AK tam tieto problemy nemate, tak by som to neriesila a dala si svoje dvere poriadne. A setrenie na strechu nie je ziadna vyhovorka neurobit dvere. Na strechu sme si my ako panelak brali uver, aj zateplenie sa riesilo aj prerabka komplet domu, novy vytah atd. Hned. NIe za 5rokov. A tearz sa to moze kludne splacat. Ty mozes povedat, ze tebe netreba novu strechu. Ved to nech trapi vrchneho. Rovno by som isla na schodzu s par ponukami na nove dvere. Nas stali vchodove dvere do panelaka (dal sa otvor upravit a spredu/zozadu sa dali klasicke bezpecnostne dvere jednokridlove) par stovak... urcite nie viac ako 1000EUR. Ste tri byty je to na vas aby ste sa dohodli. Urcite by sa mi trieskanie dvermi nepacilo. nech teda pridu majitelia tych dvoch bytov, na striedacku vecer zamkynat vchod.