Suseda zavesila na stromy sklenenú vatu kvôli danielom. Ako to riešiť?

2. jan 2022

Suseda zavesila na stromy pri našej príjazdovej ceste sklenenú vatu aby jej ich daniele nejedli. Stromy, na ktoré ju zavesila sú tesne pri našej príjazdovej ceste a je ovešaná aj z našej strany. Dokonca pred pár rokmi vysadila brečtan na našu príjazdovú cestu, tiež za rovnakým účelom. Ale otázka je, ako riešiť tú sklenenú vatu. Mám zavolať slobode zvierat, keďže ohrozuje daniele, čo tie stromy ohrýzajú, alebo ísť za políciou, keďže je to nebezpečný materiál?
PS: S tou susedou sa nedá normálne komunikovať, dokonca nám skoro, bez opýtania, vypílila strom, čo bol na našom pozemku, lebo jej v záhrade robil tieň a máme podozrenie, že má kameru namierenú na náš pozemok, tiež kvôli danielom.

nwnw
2. jan 2022

Len hadam, ale skus tu

http://zvieraciombudsman.sk/

lija22
2. jan 2022

waw zasnem co vsetko ludi napadne. to je ozaj krava

dazdovka
2. jan 2022

Ak tie daniele nie su vase, dava nastrahu na volne zijuce zvierata, v podstate robi to iste co pytliaci. Ja by som zavolala v tom pripade na policiu. Aj ked neviem, ci moze sklena vata zvieratam ublizit, u nas v dome v sklenej vate si spravila hniezdo kuna... Ani brectan nie je pre daniele nejaky nebezpecny, ony by ho nezrali ak im moze uskodit...

bmuller
2. jan 2022

to je co za blud? celkom tomu "priestorovo" nerozumiem. su to jej stromy? ak ano, nech si to oploti. ak to nema oplotene, nech nerobi somariny. ak to nie su jej stromy, treba informovat obec, ze si ich takto privlastnuje...

lalenka33
2. jan 2022

Skús zavolať miestnym polovníkom a opýtať sa. Ale tiež si nemyslím, že by to daniele žrali. Nám vyťahujú sklennú vatu z nedokončeného záhradného domčeka vtáky a tiež kuna alebo niečo podobné. Veľa krát to vietor rozhádže po dvore a náš pes to ignoruje. Ale polovníci poradia.

hopsadobrandejsa
2. jan 2022

Treba sa informovat bud u polovnikov ohladom Danielov alebo u inspekcie MINZP pretoze sklena vata je celkom agresivny material a pri narabani s nim sa bezne pouzivaju ochranne pomocky ( okuliare, rukavice ) a do volnej prirody za co je povazovana aj zahrada urcite nepatri.

Urob si fotky ako dokazovy material. Mat sklenu vatu na stromoch urcite nie je normalne. Suseda nech sa da vysetrit. Niektorim ludom to pekne j*be po korone.

danieladeley
3. jan 2022

nechapem, tie stromy su jej a na jej pozemku?