Ahojte. Chcem sa len poradit.
Mame novych susedov. Zoznamili sme sa, vyzeraju byt v pohode. Raz suseda prisla, ze vari a prisla na to, ze jej nieco chyba, ci by som nepozicala. Nebol problem, stane sa kazdemu, pozicala som v pohode. No odvtedy sa s tymto „nemam - pozicias?” spustila doslova lavina. Kazdu chvilu pride, ze jej nieco chyba. Raz ide piect kolac a zisti, ze nema muku, potom jej chyba margarn, kvasnice, zlaty klas, ci piskoty, atd… Vrati vzdy, sice az tak o tyzden - dva, ale vrati. No mne uz zacina liezt na nervy, ze kazdu chvilu nieco potrebuje pozicat. Co by ste robili vy? Stopli by ste to?
Poviem že nemám a vybavené
Ked si pride pre nieco dalsie, spytaj sa, kedy ti vrati tie predtym pozicane polozky.
Ak by to bolo 2 krát za mesiac tak by som vpohode požičala (veď vráti)....ak by chodila 2 do týždňa tak by som to slušne stopla (niesi predsa obchod).
Ja nemám problém požičať ale tiež by ma otravovalo keby je to na týždennom poriadku.
A ty nevieš otvoriť ústa a jej povedať ze sorry ale takto to nejde alebo nemám?? Vy ste fakt také neschopne s prepáčením že sa neviete so zdravým rozumom rozhodovať samé?? Komunikácia je základ
Pises, ze vzdy vrati, takze mozno ma len problem s tym, ze nevie nakupovat podla toho, co planuje varit, alebo vobec neplanuje. Ak Ti to vadi, tak povedz, ze nemas.
@stellarstar Klud, normalne sa pytam.
Mne by to bolo fuk..
Ak mám-požičiam, veď vráti...no problem.
Ale tebe to vadí, tak to rieš.
Dom? Byt? Existuje aj možnosť neotvoriť dvere.
My bývame v dome s rodičmi, každú ma svoje poschodie teda aj kuchyňu. Chvalabohu lebo stále niečo nemám zabudnem tak idem k mame 🙈🤭 o chvíľu sa budeme sťahovať do vlastného a potom to už taká sranda nebude 🙄 stane sa ze niektorí ľudia sú zabudlivi 🤷♀️🤣
Keď ťa to otravuje, povedz, že nemáš.
Ved som kľudná neboj sa 😅
Ak to vždy vráti a ja mám doma prebytok tak nieje problém my si so susedmi každú chvíľu pomáhame, požičiame, chlap im opraví, namontuje, požičia náradie , oni nám zasa nakopli auto keď sa nám baterka v zime vybila , keď som bola tehotná v posledných mesiacoch suseda mi stále klopala či nepotrebujem niečo ťažšie z obchodu doniesť že idú autom (chlap pracoval vtedy dlhodobo v Nemecku) . Takže nemám s tým najmenší problém . Ak to vracia a je tiež ochotná pomôcť keď je treba a nieje to jednostranné tak je to za mňa v poriadku. Nieje nad dobrými vzťahmi so susedmi
Súhlasím so
@stellarstar .
Nevieš povedať nie? Jednoduché slovo.NIE
Ja som bol v podobnej situácii,cca.pred 5-my rokmy.Moja bývalá susedka predala svôj dom,prišla sem párik,s dvoma deťmi,a ked sme sa zoznámily,a sused začal odo mňa požičiavať stroje,ako karbobrúska,vrtačka,vodováha,a ešťe kopec malých náradí.To by nebol problém,lenže stroje pokazil,kedže to boli len hobby stroje,ktoré ja používám pár krát ročne,a nie na veľkú prerábku domu,čo on zatajil,že len obrázky navrtať,atd.A ked som mu povedal,cca.po roku!,že ich potrebujem,vráťil mi ich,ale ani jeden nefungoval.Ked som ho stretol po týždňi,lebo ja som ich nevyskúšal,ved načo...a povedal mu to,že sú nefunkčné,že jemu fungovaly super.Kedže som mierumilovný človek,nepovedal som mu nič,ale ked nabudúce prišiel,už poslal za mnou svoju ženu,lebo videl že som betonoval,a mám doma malú miešačku,či nepožičám mu.Povedal som,že to mám z roboty,neni moja.Obaja sa urazily,a odvtedy ma ani nepozdravia,a ich deti ťiež.Ja som nič zlého nespravil,vždy som chcel mať dobrých suseov,ale čo už.Dobrota sa neoplaťí asi...
Ak ti to vadí, povedz jej to priamo.
Nejako ze "Toto je posledný krát keď ti to a to požičiavam. Rob si radšej zásoby. Nebaví ma to. Dúfam ze sa nenahneváš, ale fakt mi to vadí".
Klamať ze nemáš, pritom máš, len aby si sa vyhla priamej konfrontácii, mi príde detinské.
Povedz jej, nech upecie nieco na co ma ingrediencie, alebo nech zbehne do obchodu. Neviem ako daleko mate. My mame asi 7km, ale este som nebola u susedy a suseda u nas pre nieco. Varim vzdy podla toho co mam doma. Pamatam si ako dieta, ze mama si takto so susedou poziciavali, ale asi 2x do roka.
Ak vráti, vôbec by som sa tým nezaoberala..nikdy človek nevie či nebude od dotyčného potrebovať pomoc
ano, stopla.. pri najblizsej prilezitosti, ked si pride nieco pozicat, by som jej povedala, ze to je posledny krat a viac jej poziciavat nebudem, lebo ma to otravuje a nech sa zariadi inac.. aj keby ma to malo stat 'dobre vztahy' .. lebo pre mna su dobre vztahy o tom, ze sa v nich naozaj obe strany citia dobre, slobodne a mozu byt uplne uprimne a nikto nemusi nic 'prekusovat', len aby sa ten druhy neurazil.. to dobre vztahy nie su a nakoniec sa to vzdy aj ukaze, bohuzial casto pri zavaznejsich veciach, ako je pozicanie muky
Stopla by som ..nech nepecie keď nemá . Ja by som teda nechodila takto pýtať
Musí to byť aj otravné
ak niekomu chyba muka na kolac, tak nech nepecie, alebo nech si zajde do obchodu, tiez mi minule nieco chybalo, tak som pecenie odlozila na dalsi den
Vieš prečo stále k tebe chodí? Lebo si si ju tak naučila,vie ze vždy jej ,,požičiaš,, Áno stane sa ze raz človek pozabudne kúpiť ked ide variť ci piecť, ale ona to berie ako samozrejmosť a vie ze ty jej nepovieš nie. Možno nemá peniaze tak nenastúpi všetko lebo jej ty požičiaš a po 2 týždňoch keď dostane peniaze tak vráti. Ale v každom prípade na tvojom mieste by som urobila 2 veci ,buď keď to bude ona tak jej neotvorím alebo keď príde raz poviem nemám príde druhý krát poviem ze nemám aj nech 3 krát dôjde poviem tiež nie. A hádam by jej už došlo že jej už nechcem požičiavať
Nemám nepoziciam 🤷♀️ dnes je na každom rohu obchod, nech zdvihne zadok a ide si kúpiť.
vsak jej vzdy chybaju zakladne suroviny-chce piect ale nema doma nic,tak preco ide piect?..alebo neupecie nieco ine?...preco nezbehne do obchodu?...vratit o 1-2 tyzdne tiez o niecom svedci...trosku vychcana suseda...len aby si po case nechodila k tebe poziciavat aj ine...lebo takyto ludia maju antenky na dobrosrdecnych ludi,ktori nevedia povedat nie...a teba si uz odhadla...kolko ma vlastne rokov?...rozhodne by som to zarazila,kedze ta to uz otravuje...staci povedat nemas,alebo ze budes potrebovat lebo ides aj ty piect alebo varit-a povedz jej ze ved v obchode maju aj v dobrej zlave...alebo jej pozicaj s tym,ze ti to musi vratit na druhy den,lebo budes potrebovat a nemas cas ist do obchodu,a neratala si
s poziciavanim...myslim,ze po tomto ultimate si rozmysli,ci si bude poziciavat a ci sa ti bude musiet vyhybat,ked nevrati,lebo ona nevrati na druhy den-poziciava si lebo nema peniaze-inak by vratila na druhy den aj s cokoladou..a keby nevratila,aspon sa mozes tvarit urazene,ze si potrebovala a nemala lebo si dala jej-takze uz nebudes poziciavat....
Z mojej skúsenosti.Nemam!!!
Ja by som nesla k susedom nic pozicat ztychto veci radsej zbehnem do obchodu....
ked vrati tak by mi to bolo jedno..ale tebe zrejme nieje tak jej proste povedz nemam .. sorry