Ahojte potrebovala by som poradit. Vcera nam firma montovala klimu na byt. Montovali 2ks jednu na balkon a druhu pod okno - tam zvyknu aj auta parkovat. Tu druhu kde parkuju auta zacali montovat priblizne okolo 15:00. vtedy bol aj manzel so susedom pod oknami aby si preparkoval sused auto. Dnes nam zazvonila ina suseda ze vraj vcera o 13:30 si vsimla ze ma rozbite celne sklo na aute a parkovala tam pod oknami a my tam teraz mame klimu a vtedy fukalo a ona ma kusom omietky rozbote sklo a ona nas uz preto nahlasila na bytove.....( sme 9.poschodie z 13.poschodi). Takze co teraz s tym? Suseda chce nahradit skodu od nas. My sme si nie vedomi chyby. Ak by to bolo od nas-teda ze to na nas "hodia" tak nie je za to zodpovedna firma co to montovala? Alebo zodpovednost bytoveho domu ved to mohlo byt z ktorehokolvek poschodia. Suseda tvrdi ze je to od nas (oni inak peniazkov moc nemaju nazvys) ale nie sme si vedomi chyby kedze najskor montovali klimu na balkon tam nemohlo nic padnut mimo balkon aj keby akokolvek fukalo kedze vsetko co sa vrtalo padalo k nam na balkon a tu druhu montovali az ked ona uz mala to celne sklo rozbite. Inak v ten den naozaj velmi velmi fukalo. Dakujem za rady
dajte to cez vasu PZP na auto...nie cez bytovy poistku.
proste pocas jazdy odfrkol kamienok
@niikkuska keď ste všetko mali papierovo vybavené pred montovaním klímy (povolenie od bytového správcu o umiestnení...deň...hodina a ako dlho to budú robiť a je z toho zápis...napr.)tak je za to zodpovedná firma, čo Vám montovala klímu, ale ak pani chce peniaze tak - pani musí mať dôkaz, že je to od Vás-fotky napr. firma sa len tak nedá a nezaplatí jej nič...
@bale1rinka presne tak.
cez bytovy poistku to neprezenu, firma ich posle do kelu...lebo ako dokazu, ze to sposobili oni ??
preto som napisala, ze najschodnejsia cesta je cez PZP...pokial teda chce byt @niikkuska ustretova.
lebo nie je nic jednoduchsie, ako chciet zneuzit to, ze niekto v dome si montuje nieco a vsetky svoje defekty zhodit na montaz
@nyusika áno, ja som pracovala pre takého bytového správcu...viem o čom hovorím...proste ísť cez firmu,čo to montovala.
@niikkuska ...ja by som od susedy žiadala fotodokumentáciu, kde je jednoznačné, že na okne je kus omietky.....je to divné, že mala o 13,30 rozbité okno ak sa klíma montovala o 15.....ak fotku nemá , skôr by som povedala, že sa jej okno rozbilo od nejakého kamienka a rozhodla sa to teraz využiť. Keby fotku mala, odkázala by som ju na firmu , čo to montovala- určite majú poistku pre podobné prípady.
Ak by Vás žalovala, tak je tiež dôkazová povinnosť na nej
Ale ved suseda musi mat poistku na svoje auto tiez. Nech ide cez svoju poistku. Keby jej spadol konar zo stroma na okno a rozbil tak koho bude sudit?// Ja by som s nom vobec nejednala, max. jej daj cislo na firmu ktora to robila, a nech sa medzi sebou sudia.
Vám fy. začala montovať o 15 hod. a jej sa rozbilo okno o 1,5 hod. skôr? Ešte pred montážou? Niečo tu nehrá.... Asi by som ju poslala kade ľahšie.
Podľa mňa suseda to mala skôr a potrebuje vinníka, tak sa jej to hodí, až na to,že sa časy nezhoduju.Keď tak,ísť cez firmu.PZP.....to nevyrieši, môžu jej to zamietnuť a zas bude otravovať vás.Ale ja by som ju poslala kade ľahšie a ked chce, nech to rieši s tou firmou, na čo do toho ťahať vás. A keď firma odmietne, na vás sa nemôže hnevať.Ale ....Je jasné, že klame
A prečo PZP nepochodi?pred pár rokmi mi puklo sklo,odletel kamienok z auta predomnou.Mali sme aj "vinníka," ale.. zamietli.Potom nejaký čas dávali v správach, že veľa ľudí s týmto špekuluje, takže čelné sklo sa nebude v takýchto prípadoch preplacat a ked tak,treba mať sklo zvlášť poistene.Ale ak má havarijnu poistku,tak cez to by to išlo.
@niikkuska ak máš poistený byt, tak skús to cez poistku.